Přejít na obsah

Hannis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Hannis

  1. Xenony- byly to nějaké OEM - na OEM značce moc nezáleží, vždyť všechny dělá jedna továrna v číně. Já je kupoval přímo z číny za 1300 i s poštovným. Byly to ty samé které koupím v autodílech u nás v městě za super cenu 2900 Kč. A co se týče těch 100 hodin - to jsem trochu ubral, ale přibližně co 2000 Km jsem jednu žárovku měnil, někdy odešly obě najednou. ( pro šťouraly mám Fabii 2002 / 1,4 MPI 50 kW )
  2. Po zhruba půl roce jsem se rozhodl z auta odstranit HID sadu (6000K ) protože mi odešla jedna výbojka a čeká mě technická. I přes zjevné problémy ( spálené relé světel, spálené diody v budících, rušení slabších stanic v rádiu ) jsem si na jejich světlo docela rychle zvykl a nyní při přechodu na klasické halogeny H7 - "noname" je to docela nezvyk zejména co se týče světelného toku a barvy světla. Uvažuji o koupi nějakých značkovějších žárovek např. Philips xtreme power 80% ( 800 Kč / set ) nebo Philips H7 Vision Plus 50% ( 850 Kč / set ) Vzhledem k ceně žárovek bych se chtěl před jejich koupí zeptat na zkušenosti s těmito, eventuálně jinými, které mají světlo spíše do bíla a vydrží déle než 3 měsíce ( 100 hodin ) jako většina řárovek ve fabii. Děkuji za ev. zkušenosti
  3. Děkuji za rady :-) Jak vidím, někteří jsou tady profíci a už od narození jste měli schopnost vybrat správné diody :-) Já hold ne. Samozřejmě jsem si svítovost zkoušel, byla v pohodě - tedy do nastartování - po nastartování se svítivost docela zvedne a už to oslňuje. Asi to skutečně udělám těmi předřadnými odpoty přímo na budících, jen se bojím, kolik vytažení snesou ty LCD. Bojím se, že se mi pak už nebudou zobrazovat všechny části.
  4. Dnes jsem se pustil do změny podsvícení budíků. Původní vize byla modrá + červené ručičky, ale díky volbě špatnýách diod ( s příliž vysokým prahovým napětím ) které nesvítily, nebo svítily velmi málo jsem musel improvizovat z domácích zásob a výsledný efekt je pílé podsvícení velkých bůdílů + LCD, oranžové ručičky, malé budíky jsou světle zelené. Taky jsem vyměnil siknaliazci směrovek a potkávacích světel za výrazně světle zelenou. Bohužel v noci to trochu oslňuje, takže to mám stlumené na minimum - pak je to OK. Problém je však v tom, že ostatní podsvícení interiéru je stlumené taky a téměř nejde vidět. Regulaci podsvícení bych chtěl rozdělit zvlášť, ale nikde jsem nenalezl elektrické schéma toho regulátoru - kam vedou dráty, kde je samotný regulovaný člen ( v budících nebo jinde ) kde se napájení dělí na diody pro budíky a zbytek... Stačila by mi informace, kde se napájení dělí, zbytek bych si už dokutil. Řešil někdo již něco takového? Na foru jsem nic podobného nenašel.
  5. Zdravím, prosím o radu: Mám Fabii 1.4 MPI 50 kW (2002) naj. 105 tKm ( LPG) Stává se mi, že občas po nějaké době jízdy ( 20 min. - 2 hod.) ( 5-100) Km auto ztratí tah následně: Pokud se rozjíždím, musím mít otáčky nad 2500, jinak auto nemá žádnou sílu, velmi škube. Pokud se za jízdy dostanu pod ca 2500 ot/min, chod motoru se stane nestabilním, auto škube, pokud pozvolna mačkám plynový pedál, motor začíná zvyšovat výkon, pak je tam " mrtvé místo" při kterém to škube a když ho zmáčknu pořádně, tak auto zase táhne. Občas při rozjezdu spadnou otáčky na ca 500 a chod je velice nestabilní. Toto nenastane vždy, ale přibližně co 100 km Pokud vypnu motor a ihned nastartuju ( i za jízdy :-( ) tak je vše OK. Dělá to na LPG i na benzín. ( čímž bych vyloučil spekulace o špatném benzínu, čerpadle, ucapném filtru, vzduchov je taky nový ) Diagnostika nic neukázala. Má někdo s tímto zkušenosti? Díky
×
×
  • Vytvořit nový...