Přejít na obsah

dodko-k

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil dodko-k

  1. Zdravím. Mám zakúpené originál škoda senzory a chcem sám spraviť montáž. 

    Aké  rozmery medzi senzormi majú byť presne ako sú na autach so senzormi z výroby, alebo po demontovaní nárazníka je z vnútornej strany naznačené???

    Aký priemer otvoru pod senzor navrtať?

    To gumový krúžok ak dám na senzor, má to cez vyvrtaný otvor v nárazníku prejsť voľne aj s vôľou, alebo bez vôľe a má to tesniť ?

     

  2. Predám nové, len vyskúšané vysokotlaké čerpadlo paliva pre 1,2TSI 63kW, 76kW CBZA, CBZB a 1,4TSI vysokokvalitnej značky PIERBURG 7.06032.11.0  - originál 03C 127 026 R. 
    - v záruke do 07/2020 s dokladom o kúpe (nové stálo 207 eur) 100%-ný stav. 

    Bolo vymenené systémom pokus-omyl, chyba  v aute boli   nakoniec vstrekovače. 

    Ak niekto ma záujem o čerpadlo,  píšte mail na:  dodko-k@post.sk 

    Dohodneme  sa. 

    IMG_20190215_103514_HHT.jpg

    IMG_20190215_105659.jpg

  3. No keď  sme pri tom že  mi boli menené aj vstreky,  tak pozerám  na pôvodné  a chcem  sa spýtať  čo  znamená to číslo 1 alebo 2, ktoré som označil  na fotkách.. Lebo na troch  som mal "2"  a na  jednom "1"

    Čudné je mi že  takto to bolo od nového auta. 

     

    IMG_20190212_185713.jpg

  4. No práveže to nestačilo,  keďže ventily boli podpalene,  piestne krúžky boli KO,  a motor netesnil -  unikal  olej na viacerých  miestach,  asi ten benzín  v oleji mal tiež  na to vplyv. Rozvody (reťaz )  po štarte bolo strašne  počuť. Ani motor už nemal taký ťah. Poslednú  emisnú  kontrolu by neprešiel,  len po známosti,  ta asi musel byť  niekde problém.  Takže  poriešilo sa naraz viac vecí... síce stalo to rovných 1000€,  ale mám pokoj na určitý  čas,  aspoň  dúfam  :) 

  5. Ani výmena  vysokotlakového čerpadla nepomohla. Už  som bol v koncoch,  riešil som to s viacerými  mechanikmi,  nikto nevedel to poriešiť,  že to vraj je taký  motor. Auto  ma len 64-tis km.   Až  nakoniec po rozhovore  s jedným  mechanikom som sa rozhodol mu dať  zrepasovať motor: zrepasovana hlava,  nové  piestne  krúžky,  rozvody,  ložiská,  gufera,  tesnenia,  atď. Motor  bol zakarbonovany!  Vymenené  aj vstrekovače,  prepúšťali. 

    Od opravy som spravil  ešte len 500km, ale zatiaľ  to vyzerá  OK :)

     

     

  6. před 1 hodinou, McMatej napsal:

    Psal, že za 300 km mu v oleji přibylo 0,5 l. Kolik by to muselo žrát benzínu, když půl litru ho jde do oleje. Na tuto teorii nevěřím. Karburátorové motory mívaly s bohatostí taky problémy a benzín do oleje jim nepřibýval.

    Přímovstřik při malém zatížení (tj. po městě) vstřikuje před koncem kompresního zdvihu, tj do horkého vzduchu. Nevěřím, že se tímto způsobem muže dostat benzín do oleje.

    Tak čo je podľa  teba najpravdepodobnejšou príčinou? 

  7. Ma to len 64000km, jazdí  to prevažne mesto,  trasy do 5km, sem tam mimo  mesto  kedy sa benzín  odparil.  No teraz  už mimo mesta sa nestiha  odparit,  a v meste  pribúda viac ako pred tým. Výmena čerpadla nepomohla.  Problém  je inde.  Len vkuse  sledujem hladinu oleja,  mením ho,  atď... 

    Tlaky  vo valcoch  sú  9bar.  Jeden  mechanik hovorí  že  to je OK,  že  podľa  dielenskej príručky  sú  minimálne 7bar, takže že  je to OK.  Druhý  zas hovorí  že  to je malo 9,  že  motor  potrebuje generálku, aby mal aspoň  13-14.

    Čo  robiť?  Dať  spraviť  generálku  motora?  Je tlak 9bar  postačujúci alebo nie.  Auto  ide normálne,  aj štartuje  normálne. Alebo hľadať  príčinu  inde? 

  8. Diky za odpoveď,  tie isté hodnoty  mi povedal mechanik že sú  uvádzane v papieroch ,  ale že  skutočnosť podľa  jeho skúsenosti je iná,  že môj  motor potrebuje  s tlakmi  9bar generálku.   Totiž riešim problém motora,  lebo sa mi dostáva  benzin do oleja a výmena  vysokotlakového čerpadla  nepomohla. Že  vraj  benzín  ide do oleja  cez válce... 

  9. V akom rozmedzí majú byť tlaky valcov aby som vedel že motor je vporiadku, že nepotrebuje opravu?

    Ja som nameral 9 až 9,5 bar.

    Aký je štandardný tlak pre tento motor a pod akú hodnotu je to už kritické?

    Ide o motor CBZA r.v.2012   1,2tsi 63kW

  10. Nové zistenia... Po výmene vysokotlakového čerpadla olej (teda benzín v oleji) pribúda opäť, no OK...

    Spravil som dlhú trasu, po ktorej sa komplet vyparil pribudnutý benzín z oleja a olej sa dostal na olejovej ryske presne na stred medzi max a min, tak presne na stred bol naliatý olej ktorý bol menený súčastne s čerpadlom. Otvoril som aj plniace veko oleja a pričúchol si, žiaden zapach po benzíne, len vôňa oleja. No auto postalo asi hodinku a opäť som pričúchol a zase som cítil benzín. Plniaci otvor je nad vačkou, hneď vedľa čerpadla, tak ma napadlo že aj nové čerpadlo prepúšťa tlak benzínu, preto po odstavení auta po chvíli prepustí nejaký benzín pod vplyvom netesného natlakovaného palivového systému. Po opätovnom naštartovaní a spravení možno len 5km kedy sa olej v motore premiešal s tým benzínom ktorý som cítil cez plniaci otvor pri vačke pod čerpadom. Zastavil som a hneď som pričúchol cez plniace veko a necítil som benzín, keďže išlo o maličké množstvo, ktoré sa premiešalo v celom oleji. Po hodine som opäť pričúchol a zase som cítil benzín. Teda buď je to vplyvom netesnosti čerpadla, alebo kadial sa inač dostal benzín na popisované miesto???

    Nové čerpadlo som dal značky Pierburg - pochybujem žeby to bola zlá značka. Nechcel som kupovať originál 03C127026R, lebo tam človek nevie od akého výrobcu bude, keďže prvovýrobu mohli robiť viacerí. Najskôr by to bolo Hitachi.

    Tak teraz neviem či to je fakt tým čerpadlom, alebo........

  11. Skúsil  som napísať  priamo  do škoda-auto so zvedavosti aká  bude odpoveď  ohľadom  danej  problematiky. No je to na zasmiatie :):):)

     

    V prípade vykonaných krátkych vzdialeností, kedy sa nezohreje motor na pracovnú teplotu, môže dôjsť k zvýšeniu hladiny oleja. Je to prirodzené z hľadiska
     prevádzky vozidla, pri zohriatí vozidla na pracovnú teplotu sa začne benzín odparovať cez odvetrávanie. Preto je dôležité počas prevádzky vozidla zohriať motor na pracovnú teplotu a prejsť väčšiu vzdialenosť, aby sa benzín odparil.
    Pokiaľ váš prejav zodpovedá uvedenému, nie je potrebné meniť žiadne komponenty motora.

  12. před 43 minutami, Tachos napsal:

    Kolik si od vymeny najel? Mi po vymene taky pribylo a po nejakem tom kilometru benzin zmizel. 

    Len 200 km po meste a pribudlo min. 2dcl.  Ani predtým  toľko nepribudalo sa mi zdá.  Koľko tebe pribudlo po výmene cerpadla a koľko  km si najazdil.  A prečo  vlastne by malo ešte  pribudnúť keď  problém  by mal  byť  čerpadlom odstránený.  Nebude  problém  inde? 

×
×
  • Vytvořit nový...