Přejít na obsah

jooe1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jooe1

  1. když přibereš na váze je jasný že se ti budou více namáhat i kolení klouby (bez ohledu na další rizika)
  2. Rozumě - Kazma je borec a všude ve světě jsou pitomci. Takhle to na mě působí. Přitom je to celý vymyšlený a když do světa vytrubuje že je to pravda tak dělá už pitomce jen sám ze sebe. Takováhle kulturní vložka ale zajistila tvůrcům sledovanost což je v konečném důsledku jediným účelem....................... Mám pocit že kulturní úroveň všeobecně upadá a díky tomu se mohou stále víc a víc proslavovat různí neumětelové a nebo ti co mají žaludek na všechno a jsou schopni čehokoli.
  3. Ahoj LuďkuE, mám možná vysvětlení. Sice je to pouze můj názor ale opírá se o jistou zkušenost. Před octIII jsem měl F c-max s naftovým motorem ve kterém neubýval olej ani po 170 000km. Celou dobu jsem jezdil delší štreky od výměny k výměně (15tis) aniž bych olej doléval. Stejně na tom byly i benzínové c-maxy z mého okolí s jejichž majiteli jsem byl přes klub ve styku. Když jsem se zajímal blíže o motorové oleje bylo mi řečeno, že každý motorový olej snese určité množství paliva ať nafty nebo benzínu aniž by ztratil mazací schopnost. Palivo částečně "prosákne" přes kroužky do oleje. Pak to vypadá že motor olej nežere ale on je ve skutečnosti naředěný palivem.................... Otázkou je jak jsou konstruované motory u "H" faktoru a jak v koncernu. Vím že se olej dolévá i ve VW nejen u Š. A myslím že je lépe dolít olej než ho mít ředěný benzínem. A navíc je přirozené že olej v motoru ubývá to jinak nejde. Z několika deci bych si hlavu nelámal.
  4. jooe1

    Ložiska kol

    mandido na otázku ohledně výroby ložisek tady odpověď zřejmě nedostaneš. Nezbude než věřit že se jedná o kvalitní díl. Nemyslím že by firma vědomě prodávala zmetky jako originální díly.
  5. Z několika zdejších informací a to ještě neověřených nemůžeš dělat takovýhle závěry............................
  6. jooe1

    Ložiska kol

    Tak to je dobrá zpráva a úleva žejo. Je dobře že jsi podal zprávu, pomalu jsem začal poslouchat jestli něco neuslyším u mého, sice mám 42 tis.
  7. jooe1

    Ložiska kol

    Ložisko většinou poznáš když auto zvedneš a kolem zatočíš. Homokineťák poznáš když je motor v tahu a kola v rejdu a posloucháš přes otevřený okno a na druhý straně kolega. Někdy musíš hodně naložit aby se kloub ozval. Ještě se podívej jestli máš dotažený kola. Pro jistotu. Raději bych navrhl servis zejména je-ti auto v záruce. Nebo někoho kdo se tímhle živí a dělá to "každý den".
  8. 7.3.2016 není tak dlouho, horší že se to děje stále častěji.....
  9. jooe1

    Ložiska kol

    Životnost ložisek je dobrá, avšak někdy se stane že nevydrží. Není žádná tragédie, když se jedno ze čtyř odporoučí dřív. 77 tis. km není mnoho, ale stane se. Ještě je potřeba určit skutečnou příčinu hučení, tohle je myslím domněnka.
  10. Bobane HTP, to co tady píšu vůbec neznamená že s tímhle autem nejsem spokojenej a už vůbec si nemyslím že by tenhle motor byl nějak při běžném provozu přemáhanej. Naopak jsem spokojenej a i mi tato 1,2 plně postačuje a vyhovuje neb není ani nikde brzdou. Přitom nepozoruju žádný cukání, ani žádné jiné rušivé zvuky či chování auta s vyjímkou onoho občasného sekundového zarachoceni při ranním startu. On bude asi problém v něčem úplně jiném. Sám bych v tom kratičkém zarachocení asi neviděl problém, kdybych tady o tom nečetl a nezačal to více sledovat. Nejprve jsem v garáži sledoval každý studený start při otevřených dveřích, protože při zavřených to slyšet vůbec není. A venku si toho nevšimneš ani když máš dveře otevřené – pakliže o problému nevíš a vysloveně to nesleduješ. Později jsem nenápadně sondoval u známého pak i u příbuzného a i poslouchal ranní startování jedné jednadvojky na parkovišti. Každému to možná ani ne sekundu zarachotí jako u mého auta. Nikdo z nich o ničem ale neví, o ničem „nešpekuluje“ a všichni jsou spokojení protože nic neslyší. Proto jsem to už přestal sledovat. Auto mi dělá radost tak jsem mu koupil maličký doplňky a už se tím netrápím. (navíc ještě 2 r. záruka) Takže tak!!!!!!!!!
  11. Jestli tomu dobře rozumím jsou tam informace nové cca z podzimu 2015, starší pro oct 11.2013 tam asi nic nebude? Díky
  12. Původně jsem myslel že už to nebudu řešit ani sledovat ale nějak mi to nedá. Tak dnešní ráno start jak u "novýho" auta - bez rachotu, Auto stálo 2 dny a 2 noci v garáži pod barákem - žádná zima. Kdyby přestavovač čekal na olej od čerpadla tak by přece musel zarachotit pokaždý. To mi nejde na rozum jak je konstruovaný. Odborníci tvrdí že to rachotí do doby než olej ........... Kdyby to rachotilo vždy asi bych to možná skousnul ale takhle mě napadá že asi bude záležet na tom v jaké poloze se to zastaví při vypnutí motoru. To je myslím ta nejhorší varianta. Asi budu muset koupit nějaký starší auto abych tohle nový mohl nechávat na pozorování po servisech - autorizovanejch. To je pitomost žejo. Napadají mě takové otázky jestli to mají stejné i motory 1.4 a výše, jestli jim to taky rachotí a mají s ním problémy. Jiné značky mají taky přestavovač který rachotí? Vím jsou to jenom řečnické otázky a taky vím že je jenom na mě jak to vyřeším. Ale chlapi musím říct že jsem si koupil nový auto abych měl pár let od pokoj, ale tohle mě začíná hodně vadit. A to píšu hodně slušně.
  13. když jsem byl v servisu na hláškou "závada start stop" přímo jsem se ptal na akci 15F2 a bylo mi řečeno že nic takového k mému autu není (v provozu od konce roku 2013) ale bylo mi vysvětleno, že se to týká jenom případů kdy uniká olej a ještě nevím co dalšího - zřejmě souběh více věcí aby museli řešit přestavovač. Po pravdě řečeno, každý ráno když v garáži startuju mám otevřené dveře abych slyšel a od doby co to sleduji (asi půl roku) se nic nemění, hluk sekundu stejný a dokonce někdy to není slyšet. A to třeba stojí auto dva dny. Olej nikde neuniká. Přestanu to asi řešit ještě 2 roky mám záruku........................
  14. jooe1

    Závada start stop

    Tak pro info hlásím že bylo v rámci záruky vyměněno teplotní čidlo. Jestli to bylo čidlem nikdo neví ale hláška se již nezopakovala.
  15. jooe1

    Závada start stop

    Tak jsem z toho byl asi zbytečně vyplašenej. Dnes při cestě do práce se to postupně samo vrátilo do normálu. Ručička teploměru skočila na provozní teplotu pak přestal hučet ventilátor chlazení a nakonec zmizela hláška o závadě.Samoopravitelný auto asi nemám proto v PO servis.
  16. Zdravím, když jsem dnes přijel před dům tedy s ohřátým motorem všiml jsem si že je ručka teploměru dole a ventilátor chladiče běží na max. A přitom hlášení "ZÁVADA START STOP". Nevím kdy za jízdy se to stalo ale myslím že jsem měl start stop tlačítkem vypnutý. Vím že budu muset do servisu, ale třeba je to nějaká prkonina která se dá vyřešit svépomoci v garáži. Výstražný trojúhelník nesvítí, auto jede normálně. Díky předem za radu.
  17. Ve Š stodvacítce jsem tedy žádný vrzání nikdy neslyšel. Neslyšel jsem ani rádio
  18. mandido, moc jsi mě nepotěšil! Je možné zájmu objektivity tvrdit že olej pouze vysáli a pak tam šroub i mohl zůstat. Tomu by mohl nasvědčovat i ten bordel. Já tomu vysávání starýho oleje moc nevěřím. Nevysaje se všechno tak jako když to vyteče - asi. Má s tím někdo zkušenost? Servisáci. Celej život jsem se "válel" pod autama protože jsem měl vždycky starší a dělal jsem si pokud možno co nejvíc sám. Když mě to přestalo bavit koupil jsem nový abych se už nemusel pod ním válet. Jak ale vidím budu alespoň trochu muset. Totiž když jsem byl měnit olej po 15 tis.km za šroub jsem neplatil za ten jsem platil až při výměně na 30tis v jiném autorizáku. Takže nyní po skoro 10 tis opět "lehnu" a vyměním si olej. Čeho jsem se to dožil
  19. jooe1

    myčka

    nemyslím že to má co dělat češstvím. I spotřební věc může být pěkná a nepoškrábaná. Já si ručně myji auto proto aby bylo pěkný a mám z toho radost. S penězi to přeci nijak nesouvisí.
  20. jooe1

    myčka

    Jasně že lak v myčce trpí a ne málo. Nevidím žádný důvod proč bych úmyslně nechával poškozovat lak na svém autě a ještě za to platil. Myčky jsou pro lidi kterým to je jedno a nebo tam vozí firemní auta na kterých jim tolik nezáleží. A nebo nemají jinou možnost.
  21. v pohodě, my jenom tak teoretizovali. Diskuse jsou poučný
  22. Když za chladičem snížíš průtok – odtok vzduchu, dojde ke stížení účinnosti chladiče – v našem případě chladičů. To je přeci logické. Pak se musí více otevírat termostat, a častěji točit vrtule. Otázkou je jak moc je průtok vzduchu za chladičem snížen. Jestliže má výrobce navržen celý systém s jistou rezervou pak pracuje někde ve dvou třetinách místo v polovině svých možností a při běžném provozu nikdo nic nepozná což je myslím v 98%. Jak se ale soustava bude chovat při souběhu více událostí (jízda do kopce, plně naložený, puštěná klima a na kouli plnej vozejk). Z toho jsem vycházel při mém dotazu. Zůstane-li po zakrytování prostoru pod motorem dostatek děr na odvod vzduchu pak naše debata postrádá smysl. Vznětové motory mají v dnešní době takovou účinnost že se ohřívají pomaleji než benzínové. Tedy opak je pravdou.
  23. Dotaz, když to budeš mít celý zakrytovaný, zbude tam dostatek mezer pro únik teplého vzduchu procházejícího zkrze chladiče? V zimě dobrý ale v létě při 30 stupních se to stihne uchladit? (aby se nenadzvedávala kapota )
  24. mandido mě by ale zajímalo jestli ti motor při studeném startu sekundu až dvě klepe, či nikoli. Je to slyšet při otevřených dveřích. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...