Přejít na obsah

Saablic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

567 zobrazení profilu

Oznámení Saablic

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Saablic

    Žárovky

    Uvažuji, že vyzkouším nějaké osvědčené LED žárovky do H7 patice, kamarád to zkoušel na jiném voze s projektory a je nadmíru spokojen, má to seřízeno, nikoho neoslňuje, asi to risknu, přeci jen ten rozdíl proti mým stávajícím Phillips White Vision, bude neskutečný, A já potřebuji za tmy skutečně vidět dobře. Přes den používám LED denní svícení. Kdybych do toho šel, určitě hodím nějaké fotky apod.
  2. No já se už rozhodl, že vezmu tu S8 :-) Tam mi taky potvrdili, že ML umí i na Oreu a je i na oficiálních stránkách certifikovaných zařízení ML.
  3. Zdravím všechny, tak jsem se konečně rozhoupal ke koupi nového telefonu, ověřoval jsem si zda umí MirrorLink (ML), bylo mi řečeno, že umí, ale neumí. Je to i má chyba, měl jsem si projet ofiko stránky, no nicméně se rozhoduji co dál. Telefon je SONY Xperia XZ1 Dual SIM, zkoušel jsem tam hodit ML z apk mirroru od SONY, v telefonu se ML skutečně objevil, v autě ale bohužel nenajel. Ještě možná zkusím předchozí dvě verze. Jinak uvažuji o výměně za Samsung S8, který by měl ML oficiálně podporovat. Mrzí mě to, zkoušel jsem v autě Samsung S7 a starší Xperii a ML naběhnul bez problému. Chci prostě nějaký moderní telefon, který ještě ML umí. Jak to tak vypadá, když koukám na nové telefony, tak Android na ML postupně prdí a žádná nová vlajková loď už ho nepodporuje. Mě je prostě líto moje Bolero, když ten ML má (auto květen 2015 jak jsem zmiňoval dříve), nevyužít. Na navigaci apod. Děkuji za jakékoliv případné rady ohledně stávajícího telefonu nebo jeho výměny za jiný model.
  4. Tak jsme ML vyzkoušeli na Samsung Galaxy S7 Edge a šlo to vč. Sygic navigace.
  5. @Maverick: Aha jasně, takže kdyby ten telefon měl ML alespoň 1.1 nebo výše, mělo by to jet? Nebo je to omezeno i typem ML ve voze? Tam je to doufám nějak aktualizováno. V úterý jsem byl na garančce po 30 tis. km a updatovali mi mj. SW Bolera (netahalo mě to totiž loga stanic na rádiu), nyní již ok.
  6. @ski: ano, v té době byl pouze čistě ML. Ostatně ten mě bude stačit, pokud najdu tedy vhodný telefon, který splňuje mé požadavky. Jinak bezdrátové připojení funguje bezvadně, např. Spotify přehrává hudbu v pohodě, jen jsem jaksi za tu dlouho dobu pozapomněl na ML a nyní bych ho chtěl začít s novým telefonem využívat, což bude hlavně ta navigace, na co taky jiného.
  7. Zdravím všechny diskutujicí. Vlastním Fabii III combi, vůz jsem přebíral 19/05/2015, ve voze jsem měl nakonfigurován i MirrorLink (s ohledem do budoucna). Chci si nyní pořídit nový telefon (mám ještě stařičký Iphone 4) a samozřejmě chci, aby to byl telefon, co ML podporuje. Uvažuji nad Sony Xperia Z5, máte někdo s tímto zkušenost pokud jde o ML? Jak říkám, SmartLink jsem bohužel ve voze ještě neměl, tudíž Android Auto nebo Apple CP mi Bolero nepodporuje, ač jsem četl, že jde SL údajně dokoupit, ale o tom zatím neuvažuji. Chci, aby mi na telefonu běžela navigace (což bude zřejmě asi stále jen placený Sygic nebo jsou už i jiné?). Kompatibilita na stránkách Škody ukazuje, že ML mi ve voze s tímto telefonem půjde, raději bych však, kdyby někdo potvrdil z vlastní zkušenosti, někdo kdo má vůz z podobné doby jako já (pouze s ML) případně mi doporučil i jiný telefon (podmínky jsou kvalitní foťák, LTE a samozřejmě podpora ML), cenově do 15 tis. Děkuji předem.
  8. Saablic

    Žárovky

    No tak to zřejmě bělejší určitě bude než WV, cena je koukám taky extreme. Včera večer jsem odjížděl z práce a kolega venku dával cígo a povídá mi, že mi svítí projektory krásně do běla a světlo splývalo s těmi LED pro denní svícení, tak ho to krapet zmátlo, že halogenka takto svítí. Jak jsem psal výše, večer jde fakt poznat kvalita i efekt těch žárovek, víc než přes den, ale to zase nezapínám potkávačky, když mám denní svícení. Tak potom prosím poreferuj jaké ty PIAA byly, nějakou srovnávačku s těmi Philipskami :-)
  9. Saablic

    Žárovky

    Já ale zklamaný z projektorů nejsem, uvidíme jak to celé dopadne, tak či onak, všichni jen spekulujeme, nechme se překvapit.
  10. Saablic

    Žárovky

    No tak tady bych silně polemizoval, jedná se jen o čočku a u projektorů (příklad) a oni se právě snaží o to, aby se to mohlo osadit i do těchto již stávajících světlometů, v tom nevidím problém, jakmile proběhne např. na FIII úspěšný test, není se potom čemu bránit, takto mě to naznačili i přímo ze Škodovky, kde jsem se na to ptal.
  11. Saablic

    Žárovky

    Uvidíme, já věřím, že již brzy bude halogenka plnohodnotně nahrazena třeba LED, jde v podstatě jen o lom paprsku tak, aby jednak dobře osvítil vozovku a neoslnil současně protijedoucí vozidla. Oni právě makají na tom aby bylo možno jen vyndat halogenku z H7 slotu a prdnout tam LED a bude vše jakobys nahradil halogen halogenem, bez jakéhokoliv seřizování. Údajně probíhají testy i na starších vozech a pokud bude vše ok, měla by být současně upravena i legislativa. Proč se bránit pokroku? Velká smůla, že Škoda těžce zachrápala s tím, že neumožnila Fabii III rovnou osadit xenony, třeba i těmi slabšími, je to hodně krok dozadu, ale koncern se asi bál, že by takhle Fabia vyřadila ze hry vozidla stejné třídy od jiných značek v koncernu, kdo ví. Moc jsem chtěl na Fabii lepší světla a váhal jsem zda pak nejít do jiného modelu, ale jak jsem zmínil, věřím, že brzy nastane změna k lepšímu.
  12. Saablic

    Žárovky

    Právě proto třeba Philips vyvíjí plnohodnotnotu náhradu halogenových žárovek tak, aby např. i projektorové světlomety mohly tyto žárovky používat, vše je jen otázkou času, legislativa také na tyto věci myslí a podle mě již brzy po důkladném testování budeme postupně halogenky nahrazovat právě LEDkami. Potenciál v síle osvětlení vozovky je neoddiskutovatelný.
  13. Saablic

    Žárovky

    Já jsem s tím českým obchodem normálně komunikoval, potvrdili, že homologaci to má, na cesty s tím můžeš, myslíš, že by si to takto lajzli? U žárovek, které homologaci nemají to taky jasně na stránkách uvádějí, stejně jako u těch, které ji mají. To by je pak při případné pokutě mohl zákazník v klidu popotahovat. Koukal jsem ještě i na ty Osram NB Laser, ale asi zatím zůstanu u svých Philips WhiteVision - nejbělejší světlo z dostupných homologovaných halogenek a svítí výborně, tedy hlavně večer, kdy už je potřeba zapnout i potkávačky. U těch LED počkám, až to někdo otestuje :-)
  14. Saablic

    Žárovky

    Na tohle mě odepsali: automatickou regulaci musí mít světelný zdroj s výkonem nad 2000lm, Headlamp má 2000lm, nemusí tedy mít automatickou regulaci sklonu světlometů.
  15. Saablic

    Žárovky

    Ahoj, co říkáte na tohle? Dodavatel mi potvrdil, že jsou schváleny pro provoz na PK + že se ani nemusí seřizovat, že jsou navrženy čistě do H7 patice a v projektorech na FIII nebude vůbec problém. Tak nevím. Momentálně používám Philips WhiteVision a hlavně večer při delší cestě svítí fantasticky, z dálky naprosto do běla (což je jen na efekt) a cestu krásně osvítí, ale toto by bylo jistě ještě daleko lepší světlo. http://xenony-zlin.cz/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1042&virtuemart_category_id=0068719887275&virtuemart_manufacturer_id=1 EDIT: aha omluva, vidím, že už to tady kolega postoval.
×
×
  • Vytvořit nový...