Přejít na obsah

Yetour

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

578 zobrazení profilu

Oznámení Yetour

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Přidám několik svých postřehů s motorem 1.4 110 kw. Sice mám teprve najeto cca 1000 km, ale můžu jej porovnat s motorem 1.8 118 kw, také v Yetim, který jsem měl před tím. V první řadě velice brzy, cca po 2km, i v tomto ještě chladném počasí, je téměř na provozní teplotě. S tím souvisí i náběh topení. Další věc je chuť jít do otáček, zejména v rozmezí 1500 – 2500 ot., což dle mého je nejčastěji používaný rozsah pro běžnou jízdu. Pokud jde o odhlučnění, tak tento motor nemá tak „sametový“ zvuk jako 1.8, je spíše takový hrubší, ale rozhodně neobtěžuje. Své postřehy doplním článkem z odborného časopisu: „Je působivé, jak rychle malý benzínový motor reaguje. Dle vysokého specifického výkonu a toho, že na něj musí stačit jedno turbodmychadlo, by se člověk obával prodlevy z nízkých otáček. Ale žádná tam není. Ať šlápnete na plyn v jakémkoliv tempu, hned letí newtonmetry vzhůru k udávaným 250 N.m. Naopak kdo se těší, že benzín bude vytáčet do sedmi tisíc, bude zklamán. Nad 4000 otáček už se nic zajímavého neděje.“ Je mi jasné, že je na to jiné vlákno, ale nedá mi nezmínit spotřebu. Oproti 1,8 se nyní pohybuji o cca 1,5 l/100 méně. Jezdím stejné trasy jako v minulosti, asi i stejným stylem a na to, že motor má tak málo najeto, je to zatím spotřeba až z říše snů na pohon 4x4. Zatím se mi tenhle motor jeví jako velice povedený. Otázkou je spolehlivost, ale doufám, že bude lepší než u 1.8. O tomto motoru nebyly žádné chvalozpěvy (rozvodový řetěz, spotřeba oleje).
  2. Yetour

    Dodací lhůty

    Už mě kontaktoval prodejce. Auto jde do výroby a měl bych ho mít první týden v březnu, tak že to jsou skoro přesně 3 měsíce od objednání. Ale nepospíchám na převzetí, ať nemusím ještě přezouvat na zimní gumy. Pětiletého yetika jim nechávám protiúčtem, tak si jen užívám čekání na nového.
  3. Yetour

    Dodací lhůty

    Také stojím ve frontě čekatelů - 1.4 TSI objednáno 3.12. 2015, termín dodání březen. Stejně jako u kolega Fabiahtp.
  4. Mám objednanou v prosinci 1.4 TSI 110 kw, ale zatím jezdím už 5 let 1.8 TSI 118 kw. Žádný problém mě zatím nepotkal, ale na fóru je plno špatných zkušeností s rozvody a spotřebou oleje. Proto jsem se rozhodl k výměně, ale také si udělat radost....... a obecně s Yetíkem jsem spokojený, tak proč měnit. Výkonově je 1.4 srovnatelná a doufám, že bude lepší "držák".
×
×
  • Vytvořit nový...