Přejít na obsah

brenekh

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem brenekh

  1. Tak v servisu udělali rozvody a vyměnili vodní pumpu a je po zvuku - dnes 5. den bez pískání, tak předpokládám že se to nevrátí....... Sami nevěděli co přesně to dělalo.
  2. No tak nic, no.... pár dnů a závada je zpět. Dál nic psát nebudu , protože jsem zrovna dost naštvanej a musel bych být sprostej.
  3. Takže vyměnili napínací kladku na rozvodech a je po problému, hurá!!!!!
  4. Tak vyřešeno! Po asi pátém ostrém telefonátu na servis to technik nevydržel a mám náhradní vozidlo.
  5. Díky! Shoduje se na tom víc lidí, tak snad to s nápovědou v servise zvládnou.
  6. Díky, jdu tam hned napsat, děkuji za tip. Řešil jsem to se pouze na telefonní infolince.
  7. Tak dnes měnili komplet napínací ústrojí na řemenu a pazvuky se linou vesele dál......
  8. Najeto 10 tis. dělat by to určitě nemělo...... předpokládám že to v servisu odstranit ošetřením řemene zkoušeli.
  9. Dobrý den kolegové, na mém autě se začaly objevovat při studeném startu podivné pískavé zvuky. Chci se zeptat jestli má někdo podobnou zkušenost nebo mám to "štěstí" jen já. V servisu to řeší už třetí týden, takže předpokládám že to nebude nějaká prkotina typu přidřená napínací kladka apod. Za tipy předem děkuji.
  10. Se Škodovkou jsem to samozřejmě taky řešil, pořád stejná odpověď - při záruční opravě nemáte na náhradní auto nárok, nikoho na kolenou prosit nebudu, aby mi poskytli náhradní vozidlo. Jen mě to dost překvapilo.
  11. Tak díky za informace. Člověk by čekal že se o něj postarají trochu lépe :-( Navíc soused v Peugeotu dostane náhradní auto i při výměně oleje na dvě hodiny...... Zajímalo by mě jestli to takhle funguje i třeba v Německu kde jsou ti zákazníci rozmazlenější než tady.
  12. Chci se zeptat na Vaše zkušenosti...... Při záruční opravě SIII jsem si myslel že automaticky dostanu náhradní vozidlo, což se bohužel nestalo. Bylo mi řečeno že na něj nemám nárok. Vzhledem k tomu, že mám auto v servise už třetím týdnem tak je to docela problém. Mám jen smůlu na špatné servisní místo nebo je to standartní jednání Škoda Auto? Děkuji předem za Vaše postřehy a zkušenosti.
×
×
  • Vytvořit nový...