Přejít na obsah

angelo03

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem angelo03

  1. Dobrý den. Vážený uživateli pepan11 Mám fabii 1 combi r.v.2005 1,4 16V 55kw typ motoru BKY najeto 110000 km . přečetl jsem celé tohle vlákno a došel jsem k závěru, že mi motor klepe úplně stejně jako Vám. :-( Studený start - rachot, po zahřátí na 90° a ujetí pár km se to výrazně ztiší, ale klepe to stále s přidávajícím plynem. Čím více plynu tím rychlejší klepot. Ptal jsem se na to i v autoservisu a tam mi řekli, že to může být píst, který se viklá ve válci . Prý je ale nerentabilní to řešit, že s autem můžu dál klidně jezdit a nebát se toho. Když jsem jim řekl, že mi ten klepot vadí tak mi řekli, že by oprava začínala na 30 000 kč Můžete mi prosím poslat do soukromé zprávy, na kolik přibližně oprava tohoto problému vyšla? Zároveň prosím všechny zkušené fandy aut o radu. Co může nastat, když tento problém řešit nebudu? Opravdu se s tím dají najezdit další tisíce km? Všem předem děkuji za rady.
  2. Tak jsem se dnes do toho pustil. Sundal jsem plast z 5tých dveří, odpojil konektor zámku a konektor spínače od kliky dveří. Propísknul jsem ten spínač ve dveřích a funguje.Rozebral jsem tedy zámek, proměřil ty dva mikrospínače v něm a taky bez problému fungují. Tak jsem vyčistil a promazal mechanické díly zámku, vše zase připojil a ono to opět normálně funguje, takže nechápu, kde byl zakopaný pes. Taky jsem zkoušel měřit impuls, co jde po sepnutí do servomotorka odskoku a jde tam cca 11V. Kliku s mikrospínačem mám objednanou druhou, protože přece jenom místy už byla ta guma jetá a moc to netěsnilo. Bude- li se ale problém při dešti a vysoké vlhkosti s ním spojené opakovat, tak už fakt nevím, kde hledat problém. Jinak budu vděčný, za jakoukoli další připomínku od někoho z Vás :-)
  3. Ahoj díky za odezvu. Co se kabeláže týká, tak jsem se akorát zkoušel podívat na svazek pod gumovou průchodkou co vede nahoře od kabiny do 5tých dveří (jestli tam není skříplý káblík a zdá se, že ne. Zkusím ještě proměřit konektor, co je připojen na servomotorku, jestli i bez zmáčkutí mikrospínače na něm něco nenaměřím. Právě mě zaráží, že jeden den to funguje normálně a druhý den je to choré a furt dokola. Častější je to když prší a je vlhko. Co jsem se díval na ceny, tak za tu potvoru zalitou v té gumě chcou 600,- docela drahý špás
  4. Zdravím všechny fandy škodovek. Mám takový zvláštní problém u své fabie combi 1 generace po facelifu. Často se mi stava, že když odemknu dálkovým centrálem auto, tak asi po 5ti sekundách samovolně sepne servomotorek v kufru a otevre se. Když kufr zabouchnu, tak zase do cca 5 sekund se kufr opět samovolně otevře, anižbych ho manuálně otevřel klikou s mikrospínačem. Dvakrát se dokonce stalo, že jsem přijel domů, zamknul centrálem auto ( ujisil se, že je i kufr zamklý a dovřený) no a druhý den k němu přišel a kufr byl odjištěný. Pak se děje taky to, že když auto odemknu ( a kufr drží ..neodemyká se) , ale chci ho otevřít mikrospínačem na klice tak to vubec nereaguje a musím ho otevřít tlačítkem na DO ovladači. Všechno tohle se děje nahodile a nepravidelně. Docela mě to štve, hlavně když musím je s nezavřeným kufrem. Nevíte, prosím Vás, kde by mohl bý zakopaný pes? napadlo mě, že by mohl odcházet ten spínač ve klice kufru a dával samovolné pulzy servomotorku a ten pak pořád otevíral. Děkuji za odpovědi :-)
×
×
  • Vytvořit nový...