Flat.. Vloženo 21. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2010 Zdravím všechny přiznivce O1. Nedávno (v sobotu) jsem zakoupil Oktávku 1, konkrétně r.2001 81 kW 1.9 TDI v provedení Laurin a Klement. Přišel jsem ale na jednu závadu ohledně klimatizace. Když vypnu na klimatroniku režim ECO nebo zapnu režim AUTO a uberu stupně na minimum, tak se mi prostě kompresor klimatizace nespouští a ani to nejde poznat na změně zvuku pod kapotou a otáčky zůstanou taky stejné, že se ručička ani o trošku nepohne. Napadli mě 2 důvody proč klima nechce naskočit. Buď je venku nizká teplota (právě mrzne) a nespouští se díky tomu(mimochodem na mém starém autu Seat Toledo to tak bylo) a nebo klimatizace není doplněná. Někde jsem tady četl, že to má někde tlakový ventil a když není naplněná, tak prostě nesepne. Co si o tom myslíte? Ještě můžu auto do 3 dnů vrátit bez udání důvodu, tak jestli se v tom někdo vyznáte, tak prosím poraďte. PS: Tohohle miláčka by jsem se chtěl těžko zbavit i když ho mám krátce Díky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 21. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2010 Pokud je venku teplota menší nebo rovno 0°C tak se klima nesepne,stejně tak jako když bude mít málo chladiva. Stačí se stavit v servise a nechat překontrolovat náplň . Já jsem to skoušel včera při + 2°C a bylo to jak mražák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m78k Vloženo 23. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2010 ahoj se chci zeptat ad klima - nesepne se klima když je takováto vnější teplota pouze u klimatroniku a u AC jo? a nebo je to stejný ať je to klimatr. nebo AC ? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 23. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2010 Mám taky climatronik a opravdu pokud je teplota pod +5°, tak se kompresor nespustí. Ale je divné, že to nepoznáš na otáčkách. Já ho včera pouštěl, bylo jen pár stupínků nad nulou a ručička otáček se mi nepatrně zvedla. Určitě to nech překontrolovat, jak Ti radí juke.box, ale každopádně tohle podle mě není důvod vrácení auta. Pokud nemáš jiný - velký problém, tak klimu opravíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 23. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2010 Když ti sepne klima,tak ti otáčky mírně poklesnou na určitou dobu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flat.. Vloženo 23. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2010 Díky moc všem za rychlé odpovědi, hned jsem zase o něco chytřejší. Jinak zkoušeli jsme ventil u klimy a tlak tam je až až. Za chvilku jedu za kámošem do servisu, tak mi tu klimu napíchne na počítač a řekne mi co přesně s tím je. Budu Vám sem poté informovat. Jinak autičko určitě vracet nechci. Na laurina jsem si hodně rychle zvyknul a neměnil bych. Jeví se mi zatím jako skvělé auto Škoda forever! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 25. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2010 Nechceš nahodit nějaký fotky toho Laurina? Docela by mě to zajímalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 25. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2010 Nechceš nahodit nějaký fotky toho Laurina? Docela by mě to zajímalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 25. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2010 (editace) Nechceš nahodit nějaký fotky toho Laurina? Docela by mě to zajímalo ježiš omlouvám se,ale ten server jde dneska jak když se*e! Editováno: 25. Prosinec 2010, autor: juke.box Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flat.. Vloženo 25. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2010 Tak nakonec mi klimu v servisu naplnili. Spíná kompresor a chladí to na 6 stupňů. Parádička Jinak foto přihodím až auto nafotím, jezdím s ním necelej týden. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.