Přejít na obsah

spíná klimatizace i když venku mrzne nebo když je klima nedoplněná?!

Flat..

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny přiznivce O1. Nedávno (v sobotu) jsem zakoupil Oktávku 1, konkrétně r.2001 81 kW 1.9 TDI v provedení Laurin a Klement. Přišel jsem ale na jednu závadu ohledně klimatizace. Když vypnu na klimatroniku režim ECO nebo zapnu režim AUTO a uberu stupně na minimum, tak se mi prostě kompresor klimatizace nespouští a ani to nejde poznat na změně zvuku pod kapotou a otáčky zůstanou taky stejné, že se ručička ani o trošku nepohne. Napadli mě 2 důvody proč klima nechce naskočit. Buď je venku nizká teplota (právě mrzne) a nespouští se díky tomu(mimochodem na mém starém autu Seat Toledo to tak bylo) a nebo klimatizace není doplněná. Někde jsem tady četl, že to má někde tlakový ventil a když není naplněná, tak prostě nesepne. Co si o tom myslíte? Ještě můžu auto do 3 dnů vrátit bez udání důvodu, tak jestli se v tom někdo vyznáte, tak prosím poraďte. PS: Tohohle miláčka by jsem se chtěl těžko zbavit i když ho mám krátce :( Díky....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky climatronik a opravdu pokud je teplota pod +5°, tak se kompresor nespustí. Ale je divné, že to nepoznáš na otáčkách. Já ho včera pouštěl, bylo jen pár stupínků nad nulou a ručička otáček se mi nepatrně zvedla. Určitě to nech překontrolovat, jak Ti radí juke.box, ale každopádně tohle podle mě není důvod vrácení auta. Pokud nemáš jiný - velký problém, tak klimu opravíš. :)

Odkaz ke komentáři

Díky moc všem za rychlé odpovědi, hned jsem zase o něco chytřejší. Jinak zkoušeli jsme ventil u klimy a tlak tam je až až. Za chvilku jedu za kámošem do servisu, tak mi tu klimu napíchne na počítač a řekne mi co přesně s tím je. Budu Vám sem poté informovat. Jinak autičko určitě vracet nechci. Na laurina jsem si hodně rychle zvyknul a neměnil bych. Jeví se mi zatím jako skvělé auto :) Škoda forever!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...