Publikováno Prosinec 25, 201014 r Zdravím,loni jsem koupil tuhle ibizu 6L(2003) je to dovoz z itálie a je tam z Italie namontováno LPG Landi renzo.Mám problém že na volnoběh to vždy po chvíli zdechne nebo to má hodně nepravidelný chod.Byl jsem s tím v servisu kde to stálo 5 dní tam vyměnily plynový filtr za reduktorem dále svíčky prý nahrály nový soft ale porucha byla stejná.Servisák mi tvrdil že jsou přicpané trysky a chtěl za vyčištění 650Kč za kus.Tak jsem auto vzal a řešil si to sám.Vymontoval jsem celou lištu a poslal do Hradce kde trysky vyčistily a seřídily množství vstřikováného paliva. Po namontování stále to samé. Jel jsem do druhého servisu kde dělají Landi tam to stálo 3 hodiny a neudělali opět nic že je problém i s benzínem že jim to taky zdechlo,ale to byl asi výmysl protože mi to na benzín nikdy nezdechlo za celý rok. Tak jsem přijel ze servisu že se na to mrknu sám,první co mě ťuklo byla netěsnost na redučáku (fučel plyn) tak jsem ho stáhnul obvodovýma šroubama a radši obědnal novou sadu těsnění a membrán ty jsem potom vyměnil ale auto zdechá pořád. Potom jsem mrknul na klapu kterou jsem před půl rokem čistil a zjistil jsem že je zase zespodu černá jako prase tak jsem ji zase vyčistil VAGem nastavil a rozhodl jsem se že ucpu EGR ventil aby nešly splodiny zpět pod klapu. EGR jsem zaslepil ale zapoměl jsem připojit konektor od EGR a nastartoval,a co se nestalo přeplo se na LPG a motor jede bez zaškubnutí a bez zdechnutí. Říkám si sláva vyřešil jsem to ale po připojení EGR na konektor a i když byl EGR zaslepený tak auto po přepnutí ihned zdechlo. Zajímalo by mě proč to s odpojeným konektorem jede a s připojeným ne ale i s tím odpojeným to jednou za týden zdechne takže problém není vyřešen na 100% a nehledě na to že pokud pujdu na emise načte chybu ve VAGu od EGRu.Na LPG je najeto 65TKm a celkem 125TKm hadičky mají 20cm. Už nevím co s tím mám dělat a kam s tím zajet. Budu vděčný za každou radu Ještě dodám že motor ja naprosto stejný jako má fabka kod motoru BBZ Upraveno Prosinec 25, 201014 r od cputakt
Prosinec 26, 201014 r Autor Ještě mám dotaz kde je umístěn filtr ten na tekuté LPG? Mám toroidní nádrž a elektroventil je vyvyeden ven pod místo pro rezervu je to vidět přez levé zadní kolo a dokážu ten filtr vyměnit sám?V nádrži je asi 25L LPG tak mě zajímá jestli se to nemusí nejdřívě odčerpat a až potom vyměnit ten filtr.
Prosinec 26, 201014 r jak víš, že je na plynu 65 tisíc, to by se poznalo podle ŘJ LPG, tam je počítadlo motohodin, jenže jestli ti přehráli soft, tak to všechno vymazali, což je veliká škoda, celý vytvořený program za ty léta je fuč, měli ho překopírovat, pak se dá upravovat, takhle se musí najíždět znova....jestli jsi hrabal do reduktoru, další problém, musí se nastavit přes soft tlak reduktoru, vyměníš plyn. filtr, zase je to třeba nastavit,není to tak jednoduché jak si každý tady myslí,tyto dovozy jsou jeden velký průser, najeto mraky kilometrů, pak se to doveze k nám a během krátké doby jde všechnno do kytek, buď je to na hranici životnosti, nebo používají kvalitativně jiný plyn, protože jsem si tu hrá už s tolika auty dovezenými z ciziny, ale rozdíly mezi najetými km byly někdy až o 100 tisíc km, takhle se to těžko dá dát dohromady, když jsi všechno hned rozdělal.....
Prosinec 28, 201014 r Udělej zkušební měření emisí na benzín a na LPG, ale podle předepsaných emisních postupů!! Žádné šmelinářství "aby to prošlo". Pak sem napiš hodnoty, které auto mělo jak na benzín tak na LPG. Samozřejmě prohřátý motor. Pokud nemáš problém na benzín, teoreticky by neměl být ani na LPG. Ale říkám teoreticky...
Prosinec 29, 201014 r Autor Nevím co tam přehráli ale jak jsem tam přijel napíchnul to na ŘJ a říkal že tam je najeto 60 TKm na tom plynu to bylo loni. Možná jen kecali s tím přehrátím softu protože se nic nezměnilo zdechalo tom před návštěvou servisu i po návštěvě dokonce nezkalibrovali ani ukazatel množství LPG.I když naberu plnou na chvíli se rosvítí všechny diody a po ujetí 100km už svítí jen červená dioda-rezerva. Potřebuju zjistit jak vyměnit tu vložku tekuteho filtru LPG protože teď auto už vůbec nejede na LPG. Dělal jsem školu smyku na sněhu a asi jsem rozvířil v nádrži nějaký usazený bordel který vlezl do filtru a od té doby to nejede. Plynný jsem měl venku ten je volně průchozí a chová se to tak že zapnu plyn až se auto zahřeje tak sepne na plyn ujedu 200 m a auto jako by s zadusilo začne dlouze pípat LPG přepínač a hned přepne na benzín z toho usuzuji že je ucpaný filtr. Díval jsem se na toroid v kufru ale nic tam není jen ta nádrž není vidět přívod do nádrže ani vývod z nádrže ani kde je plovák jen přez zadní kolo vidím že je pod autem asi elektro ventil(vede tam konektor) a dál už nic nevidím. Poraďte kde ten filtřík mám hledat někde dál pod autem dále na trubce?
Prosinec 29, 201014 r ..........................Poraďte kde ten filtřík mám hledat někde dál pod autem dále na trubce? Já být tebou tak bych ho nehledal, protože ... Ale budiž. Landi Renzo Omegas mívá filtr kapalné fáze na vstupu do reduktoru - vede do něj LPG trubka, z druhé strany bývá vešroubován přímo do reduktoru. Pak má (měl by mít) taky filtr plynné fáze LPG - na hadici meti reduktorem a vstřikovací lištou. Výměna není nic moc. ...Filtr bych nehledal, protože si myslím, že pokud vozidlo nedrží na LPG volnoběh, pouze výměnou filtrů se to nespraví... Protože Landi Renzo Omegas dělají dnes asi pouze ve Strakonicích u dovozce, doporučuju se na servis obrátit na ně... Ivan
Prosinec 29, 201014 r Já jenom trochu poupravím, LandiRenzo Omegas (aspoň tu starou verzi) dělá určitě více lidí, nicméně je potřeba říct odkud pocházíš/kde bydlíš, abych ti mohl říct na koho se obrátit. Druhou věcí může být samozřejmě filtr kapalné fáze. Já sem se ovšem ještě nikdy (dělám LPG 4 dlouhá léta ) nesetkal s tak ucpaným filtrem kapalné fáze, aby auto nejelo....možná sem asi ještě moc aut neviděl. Nicméně, tím netvrdím, že se to stát nemůže, případně že to není zrovna tvůj problém. Stát se to určitě může, už sem viděl mnoho nesmyslných věcí, které se hold stali... Nicméně....zdechání ve/do volnoběhu bude ideální diagnostikovat přes PC-závad může být mnoho. Zrovna tak "pípání" a vracení do benzínu, tzn dodávku paliva LPG je vhodno diagnostikovat přes PC - je to rychlejší, někdy jednodušší. Další nepodstatná věc je jestli tam máš reduktor IG nebo LI - může být i problém v reduktoru. Věř tomu, že jednodušší je prostě to auto vzít do servisu, nechat ho tam 1-2 hodinky na zjištění závady. ...Filtr bych nehledal, protože si myslím, že pokud vozidlo nedrží na LPG volnoběh, pouze výměnou filtrů se to nespraví... ///logika sama...není co dodat Upraveno Prosinec 29, 201014 r od PauLofWoCC
Prosinec 30, 201014 r ...Druhou věcí může být samozřejmě filtr kapalné fáze. Já sem se ovšem ještě nikdy (dělám LPG 4 dlouhá léta ) nesetkal s tak ucpaným filtrem kapalné fáze, aby auto nejelo....možná sem asi ještě moc aut neviděl. Nicméně, tím netvrdím, že se to stát nemůže, případně že to není zrovna tvůj problém. Stát se to určitě může, už sem viděl mnoho nesmyslných věcí, které se hold stali... sííím sííím, já se hlásím ... mě už se to stalo viz má story předloni v Bulharsku ... nicméně i můj servisák nad tím kroutil nevěřícně hlavou , že to nepamatuje a to dělá plyn už od revoluce
Prosinec 30, 201014 r Matně vzpomínám na filtr kapalné fáze v reduktoru, jasně... Nicméně s tebou bych chtěl jednou cestovat někam na dovolenou, a i když ti to nepřeji, aby se ti stal nějaký průser. Já bych se smál s tím co tady popisuješ legendární kufřík nářadí...atd
Prosinec 30, 201014 r Autor Mám tam tento reduktor LI 02 http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1708&lid=CZ&fn=imgdetail&nid=1708&oid=508882 a do reduktoru vede přímo trubka a filtřík tam není jen nějaká elektronická cívka podle obrázku který tam je namalovaný. to že to zdechalo nebude filtrama jak jsem psal po odpojení konektoru od EGR ventilu motor jel na volniběch celkem v klidu sem tam sebou trošku zacukal ale nic hrozného ale to právě nechápu protože EGR ventil ovládá řídící jednotka auta a do řídící jednotky pro plyn nevede z EGR žádný kabel. Ten filtr hledám protože to už teď nejede vůbec. Jak jsem psal v nádrži už moc LPG nebylo a jak jsem dělal školu smyku (rozjetí se otačka na ruční brzdu a různé hovadiny)tak se prostě plyn vypnul.Já jsem myslel že asi došel plyn ale plynu jsem dobral za 400 a pořád to nejede.Nějaký filtřík tam někde bude protože ho landi dělá buď tento http://autodily.lkauto.cz/filtry-lpg/filtry-kapalne-faze-lpg/filtr-ventilu-landi-vlozka-lpg nebo tenhle http://autodily.lkauto.cz/filtry-lpg/filtry-kapalne-faze-lpg/filtr-ventilu-landi-renzo-vlozka-lpg Jsem kousek od Karviné a byl jsem v servisu v Ostravě u Auto Voznička tam mi řekl že je problém s benzínem proto to zdechá a potom jsem byl ještě v Horní suché Eko Gas Szotek kde auto stálo 5 dní a na nic nepřišli jen vyměnily svíčky a filtr plynné fáze zaplatil jsem 2500 a jel jsem domů tvrdil že to jsou ucpané vstřiky ty jsem si nechal vyčisti a seřídit ale auto pořád zdechalo (teda s připojeným EGR ventilem po odpojení to jelo).Ještě uvažuji zajet do Kunína tam prý taky dělají Landi.
Prosinec 30, 201014 r Autor sííím sííím, já se hlásím ... mě už se to stalo viz má story předloni v Bulharsku ... nicméně i můj servisák nad tím kroutil nevěřícně hlavou , že to nepamatuje a to dělá plyn už od revoluce Právě že jsem našel tvůj přízpěvek tak se na ten fitr chci podívat.
Prosinec 30, 201014 r Příteli, pokud se cítíš, ale já tě nenavádím, a rovněž upozorňuji na to, že LPG je prostě plyn, a není radno si s ním zahrávat a nebrat ho na lehkou váhu...už sem viděl co to dokáže, počínaje pomrazením mých rukou při připojování pistole, končina je popálením (naštěstí ne mých) rukou. Filtr kapalné fáze bys měl najít v motorovém prostoru. Do reduktoru ti de trubka jak říkáš...tak di po té trubce a ještě někde v motorovém prostoru by měl být filtr kapalné fáze (dosti často bývá součástí elektroventilu.) Pokud se na to cítíš, hlavně si na začátku zastav vzadu dodávku plynu do předu, ať ti plyn nejde. Nakonec po akci stejně ovšem doporučuji někde u někoho nechat očichat, nedá se spolehnout na mýdlovou vodu!!!
Prosinec 31, 201014 r takže každý mu poraďte něco, ať se co nejvíce rozdrbe....už to, že jsi vyměnil membrány se to zozhhodílo, protože pak se musí nastavit tlak přes program, každý další amaterský zásah do plynu je přitěžující okolnost....letos jsem tu měl 82 dovozových aut s plynem, z toho 48 s Landi Renzo....musím říct, že polovina z nich šla, druhá mizerně, najeté km a skutečné se někdy lišily někdy io 200 tisíc !!!!, jelikož si dělám ke každému autu databáti, vidím jak se mění km při dovozu a následně když za mnou dojedou zákazníci po koupi auta v bazaru.....dá se to zpravit, ale je to o penězích a šílená piplačka s upravováním mapy,seřizováním tlaku a dalších věcí, někdy na hodně dlouhou dobu....
Prosinec 31, 201014 r Autor Opravdu na tom moc nalítané nebude,Kupoval jsem to (11.2009) a na tachometru bylo 116TKm auto je z roku 03 a plyn byl namontovaný vroce 06. Po koupi asi za měsíc jsem byl v LPG servisu kde mi po napíchnutí na ŘJ řekl že na LPG je nalítáno 60TKm tak tomu celkem věřím ale tohle je celkem nepodstatné. Ohledně výměny filtru tak z úniku plynu moc strach nemám je tam přece ventil, když jsem měnil ty membrány tak jsem si taky nejdříve vytáhnul pojistku od plynu a potom pomalu povolil tu vstupní trubku trošku plynu odfouklo a potom už to držel ventyl u nádže.Ale já před redučákem opravdu nic nemám jen vy vychází zespod auta trubka ktrá vede přímo do reduktoru.Osobně si myslím že filtr bude někde hned za nádrží.Až bude lepší počasí zvednu auto a mrknu na to zespodu.Do servisu určitě zajedu ale už nevím kam nechce se mi zase zaplatit 2000 za to že se s tím neporadí. Proto jsem takový skeptik na servisy a radši co dokážu si udělám sám ale namapovat a seřídit reduktor zajedu protože mi to po výměně membrán začalo baštit 8.5L LPG sice to není moc ale myslím že to tolik nežralo i když ten motor je sviňě na spotřebu. Upraveno Prosinec 31, 201014 r od cputakt
Prosinec 31, 201014 r Hochu, ale filtr kapalné fáze by do spod auta či k nádrži dával snad jen blb . Jako neříkám, že ho tam musíš mít....jde to udělat i bez něj , jde všechno, jak tak zjišťuju poslední dobou...
Prosinec 31, 201014 r Autor Tak jsem trošku googlil a našel jsem polské forum kde to bylo vše popsané i s fotkama takže už vím kde ten filtr je. Měli jste pravdu byl jsem v autě a opravdu je to tam jak jsem říkal že tam je namalovaná nějaká cívka. Netušil jsem že to je tak malinký ten filtřík. Přikládám fotku mého filtru a tady je fotka jak vypadá filtr po rozebrání co měnil nějaký polák http://img385.imageshack.us/img385/5567/filterst0.jpg To se celkem nedivím že potom auto nejede.
Leden 2, 201114 r Autor Tak jsem dnes vytáhnul ten filtr a vysipalo se svinstva ještě více než jak je na té fotce,elektromagnet funguje taky správně.Zítra to namontuju zpět a uvidím.
Leden 2, 201114 r neuvidíš nic, pokud nebude správně nastavený tlak, nikam dál se nedostaneš,musí se nastavit tlak, podle toho načíst mapu a pak dlouhosáhle upravovat a upravovat......
Leden 2, 201114 r Mohls udělat pro mě fotku, mě by třeba kupříkladu zajímalo, jak vypadá filtr, když už auto nechce jét na LPG, resp vrací do benzínu.
Leden 3, 201114 r Autor Mohls udělat pro mě fotku, mě by třeba kupříkladu zajímalo, jak vypadá filtr, když už auto nechce jét na LPG, resp vrací do benzínu. Na fotku jsem zapoměl ale bylo to stejné možná více bordelu jak jsem dal odkaz výše ale dnes jsem to namontoval zpět a žádná změna po ujetí 100m to opět přeplo zpět na benzín. Ale včerá než jsem rozebral ten filtr tak jsem jel z práce a zkusil to přepnout na LPG a ono to ujelo 2Km bez problému potom opět přeplo do benzínu. Bude to nějaká hloupost nemyslím že by se rozešteloval reduktor sám od sebe bude to souviset s tím jak jsem s autem řádil (ta rally na sněhu) v tom okamžiku se to přeplo a od té doby to takto hapruje.Zítra zajedeu do servisu snad si s tím poradí.
Leden 3, 201114 r A co říkám od začátku....jestli jsi měnil membrány, tak jsi to na 100% rozšteloval, někdy stačí poočit šroubkem o půl a je tlak v pr....., k tomu vstřiky a další věci kolem, divím se, když jsi lezl do reduktoru, že jsi nerozdělal fitr hned.....teď už ti zbývá jen servis,PC...
Leden 4, 201114 r Autor Tak jsem byl dnes v servisu tam kde jsem uletěl těch 2500 a nic neopravily a musím se obědnat že toho má moc. Říkla jsem mu že jsem tam byl s tím že to zdechalo na volnoběh a že to neopravil a když jsem mu řekl že po odpojení kabelu od EGR to nezdachá tam mi řekl že to ví natož jsem se ho zeptal proč to neopravil už před rokem tak už na to neměl odpověď. Tak jsem se zeptal jestli to opraví teď tak řekl že to není plynem ale benzínem a že je ten EGR vadný. EGR jsem po příjezdu domu vymontoval skusil napojit na napětí a EGR normálně otvírá a ani VAG nehlásí žádnou chybu EGR ventilu. Nevím co si o tom mám myslet.Psal jsem na seat forum a tam mi dokonce potvrdily že na volnoběh je EGR zavřený takže nemůže docházet že do sání jde při volnoběhu méně kyslíku a více vyfukových splodin že by to bylo chude na vzduch tudiž hůře by to hořelo nehledě k tomu že trubka ze svodu od EGR má průměr 1cm takže i tak jde zpět do sání jen minimum výfukových splodin. Další věc je ta že EGR jsem zaslepil aby do sání nešli žádné výfukové splodiny ale i tak to zdechalo až když jsem odpojil kabel od EGR tak byl klid.
Leden 4, 201114 r Příteli, a na volnoběh na benzín měl motor rovnoměrných plynulý chod? V případě, že jsi to přepl na LPG tak se volnoběh rozhoupal nebo neudržel? A co kdyby jsi to přepl v inkriminovanou dobu zpět na benzín tak se volnoběh opět uklidní? Už ti to jede na LPG?
Leden 4, 201114 r Autor Ano na benzín to jelo naprosto v pořádku jakmile jsem přepnul na LPG tak otáčky na volnoběh začalí líta 800-500 a po chvíli to zdechlo protože to pokleslo tak nízko že už to nechytlo pokud jsem opět ručně přepl na benzín pokud to nezdechlo opět to jelo stabilně. Později jsem to řešil tak že jakmile jsem dojížděl ke křižovatce tak jsem radši přepnul na benzín abych když padene zelená nemusel startovat. V tom druhém servisu mi dokonce říkal že to jde nastavit že když otáčky klesnou pod 500 tak se to samo přepne na benzín ale po dvou hodinách jak jsem přišel tak mi řekl že s tím nic neudělá že to je benzínem a ani se nesnaži to nějak nastavovat i když jsem mu říkal ža na benzín to jede bez problému. Řekl je to benzínem a už s tím nic nedělal přitom jak jsem posílal LPG trysky do Hradce na vyčištění ultrzvukem tak jsem nabral plnou nalil STP přípravek na čištění benzínových vstřikovačů a nikdy ani předtím ani potom mi to nezdechlo na benzín. Upraveno Leden 4, 201114 r od cputakt
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.