Publikováno Leden 17, 201114 r Octávka FL, na předním nárazníku, ze strany od chladiče na straně řidiče, je uchycen kabel, bez dalšího pokračování. Má někdo ponětí, k čemu je tento kabel určen, kam vede ? Dík pepa
Leden 17, 201114 r Foto by pomohlo, ale ja si tipnem, že na aute je komplet nárazník s parkovacími senzormi (ža by bolo auto búrané a niekto ten nárazník výhodne kúpil?) a auto zrejme tie senzory pôvodne nemalo, tak nie je kam ten kábel zapojiť. Upraveno Leden 22, 201114 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Leden 18, 201114 r Ja som to mal minule rozrobené a vytiahol som tu "záslepku" a vrtule na chladiče bežali stále,pokým som nevypol kľúčik.Až neskor som sa dozvedel,že je to čidlo teploty .
Leden 22, 201114 r Autor dík za rady. Je to nová Octávka, bez předních parkováků, jakmile budu fit, dám foto, ale zřejmě to bude to čidlo venkovní teploty. P.
Leden 22, 201114 r Taky jsem si toho dneska všimnul... a říkal jsem si, že pokud je to čidlo teploty, tak mi to přijde poměrně nešťastně umístěný... před chladič??? Vždyť to musí to teplo sálající z chladiče ovlivňovat..
Leden 22, 201114 r Za jazdy tadiaľ prechádza vzduch. A keď auto stojí, tak elektronika teplotu zafixuje, ak je chladič teplý. Inak ani vzadu to nie je lepšie. Kedysi dávno som mal Favorita a teplomer som si dorábal sám. Umiestnil som snímač až úplne dozadu na priehlbinu pre rezervu čo najďalej od výfuku a aj tak to za jazdy vykazovalo vyššiu teplotu než keď auto stálo. Zrejme to spôsobil teplý vzduch od motora prúdiaci popod auto. Snímač som preložil dopredu a bolo to výrazne lepšie.
Leden 22, 201114 r Autor Když auto stojí - tak elektronika NIC NEFIXUJE !!! To je hloupost. A za jízdy ? Ten kabel, respektive čidlo, je upevněno v závětří za nárazníkem, takže poudění vzduchu má jen malý vliv na naměřenou teplotu. Upraveno Září 16, 201212 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Leden 23, 201114 r zobrazovaná teplota je elektronicky upravována, i v závislosti na rychlosti jízdy.... Upraveno Leden 23, 201114 r od rolbař
Leden 23, 201114 r Když auto stojí - tak elektronika NIC NEFIXUJE !!! To je hloupost. A za jízdy ? Ten kabel, respektive čidlo, je upevněno v závětří za nárazníkem, takže poudění vzduchu má jen malý vliv na naměřenou teplotu. Ale veru fixuje. Ak zastavíš na križovatke a stojíš tam minútu, tak by ti palubný počítač postupne ukazoval vyššiu teplotu. Tak palubný počítač teplotu zafixuje na hodnote pred zastavením. A až po dosiahnutí požadovanej rýchlosti a po istom čase sa teplota zaktualizuje na skutočnú hodnotu. Pred čidlom síce je krytka, ale všade naokolo je kopec priestoru, takže vzduch za jazdy okolo čidla zaručene prúdi.
Leden 23, 201114 r Autor Pokud je před čidlem krytka - pak to , nač jsem se ptal - není čidlo teplotry. Tam žádná krytka není !!!! A k fixování - nefixování teploty - provedl jsem test - dal jsem za SPZ čidlo bezdrátového teploměru, displej dal na palubku a když jsem dopoledne vyjel k rodičům prováděl jsem porovnání indikované teploty. (Průkazbě nic teplotu na externím teploměru nefixovalo ) - Projel jsem přes Brno od jihu k severu a pak přes Blansko k rodičům. Odpoledne zase zpět. Oba teploměry ukazovaly průběžně stejnou teplotu. Ani na semaforech se nikdy nelišila. Možná O II FL 2010 Elegance má jiný soft. Upraveno Září 16, 201212 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Leden 24, 201114 r Mal si nechať zohriate auto odstavené cca 10 minút a potom tie teploty porovnať a videl by si, že už sa tie teploty líšiť budú.
Březen 13, 201114 r Už v samotné dílenské příručce Climatroniku, kde popisují její členy a její nedílnou součístí je právě toto čidlo venkovní teploty jasně píšou, že elektronika upravuje informace o teplotě ohledně čidla. Dokonce ektronika počítá jak dlouho je motor vypnut a jak by byl schopen sálající motor ovlivnit toto čidlo. Proto už bych z tohoto hlediska netvrdil, že NEFIXUJE s třemy vykřičníky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.