Přejít na obsah

HonzaLK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení HonzaLK

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. K tomu "novýmu" 1.6MPI... co jsem slyšel, tak tenhle motor bude určenej jen pro východní trhy... čili pešek..
  2. Sám jsem rok a půl piloval O2 po německejch dálnicích, kde to šlo, tak kolem dvoustovky, výjimečně i víc..., ale měl by sis uvědomit že pro takovej styl jízdy tohle auto a hlavně motor není..Jednak už od nějakých 180 ten podvozek tak jistej není.. (i když auto samo dá víc, navíc větší kola trochu jistotu přidají) a hlavně u tý 1.9ky při 200 jedeš prakticky na hranici možností toho motoru, spíš už lehce za ....a v maximálních otáčkách, který tomu motoru dlouhodobě dobře dělat nebudou.. Já naštěstí piloval 2.0TDi s 6kvaltem, takže pro tu tenhle styl jízdy ještě byl snesitelnej a i dvoustovka byla ještě relativně příjemná (na 16"kolech)... ale párkrát jsem to musel jet i 1.9kou a tam jsem jel dlouhodobějc do 190... na víc jsem fakt neměl srdce... Ale teplota byla konstantní, žádný zvyšování.. ani žádný známky chabnutí výkonu..
  3. To Luďa: Chápu pokud se jedná o soukromou inzerci. Ale zde tomu nic nenasvědčuje, zvlášť když dotyčný uváděl že mají velkosklad ND, nabízel nové zboží a kontaktní mail zní ssdily.. Pokud by vše bylo OK, tak bych to ani nezmiňoval. Já jsem s tímto prodejcem prostě spokojenej nebyl a jen jsem svou zkušeností přispěl do tématu, protože zdá se že jsem nebyl sám.. Víc už se radši k tématu vyjadřovat nebudu. A pokud to dotyčného přiměje k tomu dělat to líp, tak jedině dobře.
  4. Samozřejmě, do těžké situace se může dostat každý, to ale není omluvou pro to, že 3 týdny nekomunikujete a přitom na forum dál chodíte a dál prodáváte. Ke zmiňované kompletnosti - ještě před koupí jsem si s vámi psal zda je tam skutečně vše tak aby bylo funkční i "foukání topení", protože v popisu bylo uvedeno kompletní a chyběla fotka.. místo výčtu dílů jste pouze opakovaně uvedl že je to komplet.. Zmínka o výřezu pro AUX též vůbec žádná. To že je cena nízká neznamená že může být kupující uváděn v omyl!! Nehledě na to, že se zbožím jsem vůbec nedostal doklad o prodeji!! Tak čím si tu dobrou pověst chcete budovat??
  5. Páka na volant je úplně k ničemu.. stačí volant přeštípnout a je to. Volantů je všude k mání... Pískování oken je též k ničemu.. tak holt z ukradeného auta přinejhorším neprodají okna... krádeži to nezamezí..
  6. A ten se sundá když za to vemu nebo mám se snažit nějak ho sundat? On moc žádnej kroužek vidět není, musím se tam pořádně juknout..
  7. rámeček už jsem měl sundanej, akorát okolo toho zámku to právě celkem drží, tak jsem za to moc nebral abych jí neroztrhl.. holt zkusim větší sílu.. Díky.
  8. Pánové chci se zeptat, jak se uvolňuje manžeta řadící páky kolem zámku Constructu??
  9. Jak jsem již jinde psal, už jsem bohužel také nabyl negativní zkušenosti s Flashem. Ten stejnej scénář.... před obchodem je rychlej na odpověď, klidně i zavolá či naopak je ihned na telefonu když člověk volá. Jak ale k obchodu dojde, je hotovo... V mém případě nabízený JumboBox inzeroval jako kompletní, ještě jsem se ho na to jednou dotazoval před koupí a když to došlo (cca po dvou týdnech co jsme se telefonicky dohodli) tak zásilka neodpovídala popisu - byla nekompletní a ještě s dírou na AUX.. Telefonicky jsme se dohodli že věci zašle dodatečně ale od té doby nic. Na maily ani SZ nereaguje, ještě jednou se mi podařilo se mu dovolat - to mi řekl že má problémy s autem ale že prej mám považovat věc za vyřízenou a od té doby už ani na telefon nereaguje. Ale vesele na fóru a aukru dál inzeruje.. Věci si nakonec dokupuju u dealera Škoda a doufám že alespoň to co přišlo je OK.. Je to zmetek a vůbec bych se nedivil, kdyby si na něj někdo někde počkal a vyřešil si to s ním osobně... (stačí si dohodnout osobní převzetí...že).
  10. Pokud zmiňované auto nemá prodlouženou záruku, tak vzhledem k rv 10/2009 (předpokládám že první registrace proběhla posléze) ti standardní 2 letá záruka beztak skončila.. Případné reklamace pak mohou být řešeny v rámci kulance, ale je to - jak tu už bylo řečeno - hodně závislé na konkrétním servisu.. Při překročení intervalu u služebáku přijímací technik trochu remcal, ale to je vše... (zvlášť když dřívější termín nedali a s každým týdnem přibývalo 1200km..). Motor si ale stejně bral olej, každých 5-6t jsme dolévali, tak nemám strach, že by tam byl nějak extrémně starej..
  11. To Cachek: -- a co bys chtěl slyšet za rady?? Jak už tu padlo... koupě ojetýho auta je vždy sázka do loterie a zvlášť v čechách.. Budu upřímnej - nejsem moc zastánce nákupu takhle ojetých aut.. Zajímalo by mne, co vlastně očekáváš od auta, který už má nejlepší roky za sebou, navíc v motorizaci která statisticky vykazuje největší poruchovost a ještě to chceš čipovat... Neříkám že zrovna tento konkrétní kus musí být problémovej. Sám jsem měl služební 2.0TDI mr08 se kterou jsem za dva roky nalítal 130tkm a bez problému (spotřebu oleje nekomentuju..), ve firmě jsme auta měnili po 3 letech nebo 200tkm.. protože jednak pak už byly splacený a jednak se zvyšovaly náklady na údržbu.. (šéfovo 2.0tdi měla za 2,5 roku 240tkm a už třetí turbo, na čemž měl samozřejmě svůj podíl díky stylu jízdy...). To je to auto fakt tak výhodný, aby sis ho koupil?? Píšeš že hodně jezdíš po dálnici.. kolik toho ročně najezdíš, kde a jak?? Pokud fakt jezdíš víc, tak se stejně výhledově dalším investicím nevyhneš, za dva roky auto bude mít o xy kilometrů víc a už se ho vůbec nezbavíš.. ale pravděpodobně toho zas tolik nenajezdíš, jinak bys auto s takovýma kilometrama ani nechtěl.. Samozřejmě je to ale každého volba... a třeba bude auto dobře sloužit..
  12. Tak Tourka má aktuálně 6500km a - bohužel - žádná pozitivní změna.. motor stále mrtvola mrtvolná.. v tomto ohledu na feldu budeme dlouho vzpomínat, protože ta reagovala okamžitě na přidání plynu a táhla. Jsem zvědavej jak se s tourkou budeme v zimě škrabat v Rudě do kopce. Felda krásně utáhla dvojku kdežto Tourka se při stejné rychlosti trápí. A to je sucho, natož aby měla sílu to v zimě uhrabat ve sněhu, případně s řetězama.. no uvidíme.. Navíc trochu nepříjemná vlastnost - při ubrání plynu (např. při přeřazování na vyšší RS) auto lehce škubne (jakoby před samotným ubráním krátkodobě přidá plyn). Jinak spotřeba stále příjemná, cca kolem 6-7L dle stylu jízdy a zatížení..
  13. GY UG8 jsem objednal pro tatíka už před dvěma měsíci... Je to taky polský. Ale boulí jsem si nevšiml.. si je musím všechny prohlídnout... Třeba to byla jen špatná série...
  14. Pořád tu lamentujete a nadáváte na ŠA a na způsob jak řeší zmíněné výměny.... Chvíli jsem se v automobilovým průmyslu pohyboval a tak způsob jakým to řeší ŠA mi přijde normální a rozumnej... Pánové, je zcela běžnou praxí všech výrobců, že drobné korekce nedostatků se řeší "po tajnu" v rámci předepsaných servisních prohlídek... Byste se divili... Vyvolat paniku okamžitýma svolávačkama je naprosto kontraproduktivní a tak se oficiálně svolávají jen skutečně závažné věci... Problém s rozvody se při tom počtu vyrobených motorů pohybuje v řádech jednotek procent, a není to nic, co by ohrozilo bezpečnost cestujících... Čili rozhodnutí vykonat opravu v rámci servisních prohlídek považuju za správné... spousta z těch kteří tu nadávají a stojí o výměnu přitom ani žádný problémy nemají a přesto to způsobuje vlnu... dovedete si představit jaký reakce by to vyvolalo při veřejný nabídce na opravu?? Zástupy lidí u servisů, servisy zacpaný a všichni nervózní a nespokojení... V neposlední řadě to stojí obě strany další čas a škodovku samozřejmě i peníze a to taky není nepodstatnej argument.. (vy na jeho místě byste to udělali stejně).
×
×
  • Vytvořit nový...