Přejít na obsah

rcm

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení rcm

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. rcm

    Spotřeba oleje

    hm, tak to je jaksi divný. Mě do výměny nechybělo ani ň. Vlez pod plechovku a mrkni , jestli to někde nekape.
  2. Je podle mne rozhodně pro plechovku lepší , když obyč. papírák vyměníš při každé výměně oleje !!! A pokud děláš olej po 30 K (OG6) tak bych od tebe to auto nechtěl. chudák motor.
  3. super, jednoduché a účinné. A co se bezpečnosti těchto zařízení tak buď klidný , radia, dvdčka, navigace jsou mnohdy vyhotoveny víc amatérsky než celá čínská produkce dohromady. A zrovna před měsícem tady v brně shořelo RSko (ještě v záruce ) od bolera. A to ani nemrzlo, či nebylo parno. V dobách, kdy žádné ŘJ v plechovkách nebyly jsme dělali otáčkoměry, palubní voltmetry, rádia, apod. a za celou dobu se ani mě, ani mým kamarádům žádný problém nestal. Jistě stát se může - ale to riziko je shodné se vším ostatním. Jsi v každém pádě myslící a šikovný , palec nahoru. Já SS mám, vypínám, když potřebuju ručně, ale tvůj návod použiji, včetně přístupu k tlačítkám, kam chci dát ovládání od vrat od garáže.
  4. rcm

    Parkovací kamera

    co nebude bez kodování fungovat ? Mám připojenou couvací kameru na zpátečku a žádné kódování jsem nemusel dělat, ale asi každý mluvíme o něčem jiném. Jinak couvačka se dá napojit na stávající displej , pokud je zabudovaná navigace. Jinak ne. Mě se nechtělo kuchat auto a tahat další dráty, proto jsem volil kameru + wifi a zobrazovací jednotku beru externí navigaci s AV vstupem , kterou mám připevněnu nad bolerem přes brodi clip.
  5. jsem na tom stejně O3 06/2015 MR 2016
  6. řešil jsi led a máš je ? konkrétně co máš ? dík za info
  7. koupil jsem světlovody 45 cm dvojbarevné a pouštím se do úpravy. foto a výsledek zájemcům poskytnu.
  8. Tak jsem po bádání tento problém vyřešil. bez rizika poškození vnitřní elektroniky napájím u své Octavia II FL všechny tyto tři věci z vnitřního osvětlení, bez nutnosti tahat další kabeláž. Jde to ne , že ne. Takže ve stručnosti jak jsem udělal . Stávající stav : vnitřní osvětlení se standartními žárovkami (10+5+5) = 20 W , bere při cca 14 V cca 1,5 A v předu a to samé vzadu. K tomu má doveden kabel ro/sw na T3c-2 (červenočerná) s trvalým (+U) napětím o průřezu 1 mm2. Centrální jednotka spíná žárovky na zem přes dva kabely o průřezu 0,5 mm2 přivedené na T3c-1 a 3. (To samé vzadu. Celé to jistí pojistka číslo 15 o nominále 5A. Úprava : 1.) Výměna žárovek za led - čímž se snížil příkon z 2 x 20W na 2 x 6 W. 2.) Přetažení (+U) z T3c - 2 vzadu jako druhé napájecí napětí (jen pro jistotu a nižší proudovou zátěž kabeláže ) pro samostatné napájení GPS. 3. Připojení těchto plusových napájecích napětí na dva zdroje 12V/5V - oba zdroje jsou připojeny přes 1 A pojistku a uloženy ve střeše. (v universální platové montážní krabičce z GM ) 4) výstup 5V zdrojů je připojen na konektory ve stropním obložení před stropní svítilnou . (Jeden pro trvalé napojení LCD v zrcátku - 12 V pro parkovací kameru a další dva pro napájení GPS a Kamery na čelním skle. 5.) Kostra - a tedy záporný pól je vyveden z pájecích oček ,pod šrouby upevňující stropní svítidlo ke karoserii vozidla. 6.) Kamera vykazuje maximální odběr při zapnutí všech funkcí z palubního napájení vozidla 0,32 A , GPS odebírá 0,56 A a LCD ve zpětném zrcátku odebírá 0,4 A 6.) Závěr : před úpravou byl maximálně odebíraný proud u předního osvětlení cca 1,5 A a příkon 20W . (to samé vzadu) . Po úpravě je v přední části příkon snížen na 14W a maximální proud 1A a v zadní části je příkon 16W a proud do 1,2 A. Přičemž zátěž spínače centrálního ovládání byla snížena z 3A na 0,8 A. Hodnoty jsou reálně naměření starým dobrým ručkovým avometem z Metry Blansko a už mi jen zbývá vše smontovat dohromady. Za případné připomínky děkuji .
  9. Pokud je před čidlem krytka - pak to , nač jsem se ptal - není čidlo teplotry. Tam žádná krytka není !!!! A k fixování - nefixování teploty - provedl jsem test - dal jsem za SPZ čidlo bezdrátového teploměru, displej dal na palubku a když jsem dopoledne vyjel k rodičům prováděl jsem porovnání indikované teploty. (Průkazbě nic teplotu na externím teploměru nefixovalo ) - Projel jsem přes Brno od jihu k severu a pak přes Blansko k rodičům. Odpoledne zase zpět. Oba teploměry ukazovaly průběžně stejnou teplotu. Ani na semaforech se nikdy nelišila. Možná O II FL 2010 Elegance má jiný soft.
  10. Když auto stojí - tak elektronika NIC NEFIXUJE !!! To je hloupost. A za jízdy ? Ten kabel, respektive čidlo, je upevněno v závětří za nárazníkem, takže poudění vzduchu má jen malý vliv na naměřenou teplotu.
  11. dík za rady. Je to nová Octávka, bez předních parkováků, jakmile budu fit, dám foto, ale zřejmě to bude to čidlo venkovní teploty. P.
  12. rcm

    Parrot

    Právě řeším to samé. Problém máš v tom napájení. Pokud máš to samé co já, tak jsou dva kabely - červený a oranžový. Jeden je na trvalých 12 V a druhý na 12V ,které se sepne po zapnutí klíčku. Už se to tady řešilo mockrát. Je to pin 4 a 7 konektoru ISO od Parrota. Jsou jen dvě možnosti - takže zkus. P.
  13. Octávka FL, na předním nárazníku, ze strany od chladiče na straně řidiče, je uchycen kabel, bez dalšího pokračování. Má někdo ponětí, k čemu je tento kabel určen, kam vede ? Dík pepa
×
×
  • Vytvořit nový...