Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

ale nejde jen o šiřku běhounu, jde i o váhu disku a váhový rozdíl mezi 16" a 18" je na jednom disku cca. 4 kg

No ja myslim ze na rozmer 18" bys mel pouzit pneu 225/45. pneu 225/40 bude mit mensi obvod kola a bude promerovat trochu vice tacho

maa pravdu predsedo

Tire Size Comparison

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference

225/50-17 112mm 328mm 657mm 2063mm 485 0.0%

225/45-18 101mm 330mm 660mm 2073mm 483 0.4%

225/40-18 90mm 319mm 637mm 2002mm 500 -3.0%

Upraveno od Ol@f

Takže, dnes do TP som zapísal:

225/45 R 18 na diskoch 7,5Jx18 a

235/40 R 18 na diskoch 8Jx18

našiel so to ako certifikovanú TUV alternátívu len na Scouta od firmy Alcar (nemecký výrobca elektrónov AEZ, Dezent, Dotz, Enzo) a aj pri porovnaní výšky vozu, obvodu plášta pneu a odchylky km/h mi vyšli najmenšie rozdiely s rozmerom 225/50R17."

Plánujem tam obuť na leto od VW disky "18" Vancouer (viď foto, origo na VW Golf VI, ešte som nepreveroval , či sedí rozteč).

post-14490-1235169546_thumb.jpg

sedi ja je chtel dat na auto taky

Sú fakt krásne...

na Scoutika nic moc... :( ale jinak jsou krasne! :palec:

Marios: No treba ja jsem tedka koupil original kola Skoda na Superba 2 typ Luxon 18" a ty vazi stejne jako kola Vega 16" na OII ... takze tady se i ta vaha vykompenzuje...

lidi, neblbnete!!! nema cenu resit par kg navic... koupim kola co se mi libi... kurva ne??? a nekupuju kola podle vahy v kg... boze!!!

no ale aby neboli tažké a vedel si ich naložit do kufra :kol-98::smich::palec2:

omg Weercecko.... mlceti zlato!!! :smich:

Vorliku ja uz jsem ti rikal, ze to mam v p**i tu vahu, jen jsem to tu napsal Mariosovi, ptz vim, jak on to strasne resil a tak jsem mu chtel ukazat, ze i velka krasna kola,muzou byt lehka lol

• 4 týdny později...

Tak jsem na tu moji 1.6FSI hodil ty 18" a pohoda Marios me strasil že i 17" je moc... A Nevidim mezi zimnima 15 a letnima 18 takovy rozdil mozna malinko... Jediny kde jsem to poznal je spotreba cca 0.5litu navíc což není hrozný a trosku komfort ale taky nic tak dramatickýho... Takze pro ty co váhaj mezi 17 nebo 18 jednoznacne 18....

• 2 týdny později...

Tuší někdo, jestli střed kola (plast se znakem) u škodovky má stejnej rozměr, jako středy u audi? Technik ze škodovky mi řekl, že se dělá jen jeden rozměr pro OII i SUPa, ale nedokázal mi ho z hlavy říct a nebyl po ruce na změření. Nebo nemohl by mi ho někdo změřit, prosím? Kdo máte kola s vyndavacím středem. Jde o rozměr (vzdálenost) těch paciček, který se zacvaknou do kola, když se ten střed vyndá.

Upraveno od Urbo

• 3 týdny později...

Michal K. : co je to za model Luxon 18 - myslíš tím Themisto 7,5Jx18" ?

Luxon jsou Luxon. :smich:

Themisto jsou Themisto. :smich:

viz. originální příslušenství na stránkách Škodovky.

TO Urbo : Nevím jak na audi, ale koupil sem si Pegasus 17-ky s vyndavacíma znakama Škoda, ty sem vyhodil a ve VW si objednal znaky VW, btw. mám Golfa :-) kždp sedí to tam přesně, Průměr je myslím 56 mm, kdyžtak bych ti to mohl změřit. Jo a kdybys ty znáčky škoda potřeboval, tak se mi tu jedny nevyužitý válí :p Kdyžtak SZ

Tady máš čísla dílů: (cena je asi 263EUR bez daně)

post-10351-1225392247_thumb.jpg

no těprdy to je cena, to na ně budu muset být hodně opatrnej. Ještě, že jich mám 5.

post-773-1240351784_thumb.jpg

Upraveno od jirkaK

Michal K. : co je to za model Luxon 18 - myslíš tím Themisto 7,5Jx18" ?

vzdyt si to sam napsal Luxon 18, tak jakepak Themisto. To jsou jina kola, podobna...

vzdyt si to sam napsal Luxon 18, tak jakepak Themisto. To jsou jina kola, podobna...

Sorry,

v katalogu Superb II Luxon kola nejsou a na stránkách Škody Auto jsem je přehlídl.

V poho, v katalogu nejsou, ptz jsou jako prislusenstvi a ne jako doplnkova vybava :palec2:;)

škodovka je podle posledních zpráv přestala prodávat a stahuje je, prt. ty stříbrné už má Michal K. a ty černostříbrné Michal A. :smich:

:kuk: kdo nemá luxony, není čech!!! :kuk:

:smich:

• 2 týdny později...

to mischicka: Jakto ?? Včera jsme je byl kupovat a mám je už i na autí :p ... zvažoval jsem ty dvoubarevný, ale nebyl jsme si jistý jak by vypadali na stříbrné, tak jsem sáhnul po klasice a móžnááá trošku lituju těch dvoubarevných po tom co jsme viděl ty Tvoje fotky. Ale byl jsme včera pochválen a borcovi co tam byl včera s fábkou tehli sliny jak to viděl lol

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.