lada Vloženo 19. Květen 2006 Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 Je mozne sam si zkontrolovat filtr paliva??popř. kde se presne nachazi u 1.4 16v? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 19. Květen 2006 Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 U pravého zadního kola, u prahu, je vidět když se tam sehneš. Kontrola je de facto nemožná, lepší je výměna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 19. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 a jak se projevuje zaneseny filtr paliva??Skubanim nebo snizenim výkonu mam nizsi vykon, ale kdyz to nejde zkontrlovat tak nebudu zbytecne investovat 1500 kc jak dlouho by mel vydrzet??Najeto 117000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajda Vloženo 19. Květen 2006 Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 a jak se projevuje zaneseny filtr paliva??Skubanim nebo snizenim výkonu mam nizsi vykon, ale kdyz to nejde zkontrlovat tak nebudu zbytecne investovat 1500 kc jak dlouho by mel vydrzet??Najeto 117000km No pokavad netankuješ někde ve statku tak bych se na něj vybod, ale někde sem slyšel že by měl vydržet 5x tolik co normální tj. 5x 60 000km poněvač jím protejká jen to co opravdu motor potřebuje . Jinak ten výkon no máš najeto 117000km to znamená před výměnou i svíček atd. a tím bych asi začal protože mohou a i odcházejí dříve. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 19. Květen 2006 Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 Přesně tak zajdo, benzinové Fabie mají regulátor tlaku v nádrži, vyjma HTP co ho mají těsně před filtrem, takže do motoru jde jen to co potřebuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 19. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2006 svicky jsem nechal vymenit na podzim, ale nebyl jsem u toho.Tak snad je vymenili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 20. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2006 tak takhle vypada.Když byh ho chtel vymenit tak se mi vyposti nadrz??Musi se to nejak odvzdusnit??Nebo jak?? a jak se z toho sudaj ty hadicky?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 20. Květen 2006 Sdílet Vloženo 20. Květen 2006 Já to dělám tak: Když koupíš filtr obvykle je zašpunrovanej gumovejma zátkama, takže odšpuntuju vstup do filtru, ze starého stlačením modrých obdélnéčků po boku sejmu hadičku a ihned jí nasadím na nový filtr který má výstupo zašpuntovaný. U benzíňáku není třeba odvzdušňovat. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajda Vloženo 20. Květen 2006 Sdílet Vloženo 20. Květen 2006 Pořád nechápu proč ho chceš mermomocí měnit. Myslim že s výkonem to nemá co dělat. Měnil si rozvody nebo nákej jinej zásah ? nebo proč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 20. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2006 ted jsem cistil klapku byla cerna akorat ze spodu a nepomohlo to tak nevim cim jinym to jeste muze bejt koupil jsem nejakou sracku na vycisteni ventilu za 150 kc a asi to taky nepomuze.Vzduch filtr je ok u vstřiku je odvzdusnovaci ventil jako u kola k cemu to je dobry?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajda Vloženo 20. Květen 2006 Sdílet Vloženo 20. Květen 2006 No nevim jak ty ale já bych v 90 000km vymenil rozvody komplet a to jak vačkový řemen tak i klasický rozvodák páč tam stačí málo a jede to ůplně jinak !!!! A co na to vag.??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 22. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2006 no tak na ten filtr seru stoji 730 kc a když ma vyrzet na celou zivotnost tak na to seru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termoska Vloženo 3. Únor 2011 Sdílet Vloženo 3. Únor 2011 Ahoj, nikde jsem tu nenašel zmíňku o výměně palivového filtru na můj model: Škoda Fabia r.v. 2005 - 1.4 16V 55KW. Zajímá mě kde najdu palivový filtr a jak provedu výměnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deco Vloženo 4. Únor 2011 Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Filtr je před pravým zadním kolem stejně jako u 1.4 MPI.Pohledej v sekci 1.4MPI je tam toho dost o pal. filtru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajtaš Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Caute... Chcem sa popytat o radu aky mam dat palivovy filter...bude uz mat takych 50-60tkm, a chcem ho vymenit lebo mi pri starte niekedy blbne aj volnobeh... No a je viacero typov...ze filter vo vedeni, potom je 3bar, 4bar...a vobec neviem aky spravny tam dat, mal by som mat 3bar...hlavne aku znacku...bud Filtron, Mann, Bosch, Febi a pod...Vdaka za dobre postrehy.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djstudio Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 (editace) Ten palivovy filtr bych urcite vymeni,chystam se na to stejne akorát ja k tomu budu menit i zapalovaci svicky. Vyber je siroky a nemusi byt lehke koupit ten spravny tak mozna to nechat ne servisu jen se s nimi domluvit at tam daji nakej slusnej.Muj názor ze MANN, Bosh, Champion nejsou spatnou volbou. Ja mam Fabku 1.4 55kW 16V model roku 2004 a najeto 68000km ale problém s volnoběhem nemam zadnej. Editováno: 11. Duben 2014, autor: Pawouk Necituj přímo předcházející příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
djstudio Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 Tak na mou Fabku vyrobenou v roce 2004 - 1.4 55kw 16V motor BBY dal servisman Palivový filtr UFI (31.832.00) http://www.autodily-cardo.cz/nove/palivovy-filtr-ufi-31-832-00/ tri vyvody , 3bar ventil , s regulátorem tlaku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
street-dog Vloženo 3. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2015 Zdavíčko, bylo by na závadu kdyby se místo 3barů dal filtr 4bary ? Co by to dělalo ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 8. Září 2018 Sdílet Vloženo 8. Září 2018 V 4. 2. 2011 na 7:07, deco napsal: Filtr je před pravým zadním kolem stejně jako u 1.4 MPI.Pohledej v sekci 1.4MPI je tam toho dost o pal. filtru. Zdravím, díky za tip, že se mám podívat i na diskuzi o výměně palivového filtru u jiného motoru. Dneska jsem palivový filtr vyměnil za nový a pak mi nešlo nastartovat auto. V sekci o 1.4 MPI jsem se dočetl, že u prvních ročníků Fabii (asi 1999 - 2001) se musí vyměnit poloha hadic na vstupu do filtru (modrá za černou). Tak sem to udělal a auto běží. Níže přikládám pár fotek z celé akce. Starý filtr měl číslo 6Q0 201 512, bez uvedení tlaku v barech. Nový filtr jsem sehnal pod číslem 6Q0 201 051 H, přičemž na něm je vyraženo, že tlak je 3.0 bary. Starý filtr byl asi původní z roku 2000. Dnes mám najeto 115 tis. km (ale těžko říct, jestli auto nebylo přetočený když jsem ho kupoval). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 28. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2018 Tak ja som menil palivový filter dnes. Doma pred domom na zdviháku sa mi nedarilo dať dole s filtra rýchlospojky. Mimochodom,tá časť ktorá sa má zatlačiť,nebola farebne odlíšená. Rýchlospojky mali čiernu farbu - celé. Tak som si ,,požičal,, susedovu garáž s jamou. Tam som to vymenil hneď. Mne začalo unikať palivo cez telo filtra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crow-x Vloženo 5. Červen 2019 Sdílet Vloženo 5. Červen 2019 Ahoj, mám Fabii 2000 a potvrzuji, že pokud se mění originální palivový filtr, musí se hadičky prohodit (nově musí být modrá uprostřed) auto potom nastartovalo do 2vteřin po otočení klíčkem. Měl jsem najeto 116tis. a filtr byl původní po výměně auto nastartuje mnohem rychleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radva22 Vloženo 3. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2019 Zdravim, koupil jsem palivový filtr BOSCH 0450905273 viz obrazek. Mechanik mi sdělil, že na Fabii 1.4 16V 55kW nebude pasovat. Filtr má pouze 1 vývod na každé straně. Viděl jsem zde na foru, že jste použili filtr s více vývody. Je tedy pravda, že zakoupený filtr není správný? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 3. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2019 Stačí se podívat zespodu na auto. Heverem si přizvedni auto u PZ kola a koukni se co tam máš. Jinak kompatibilní díly se daj vyhledávat podle čísla VIN např. na eshopu skoda-dily.cz . Nebo si stáhni dílenskou příručku tady na fóru a najdi svojí motorizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radva22 Vloženo 3. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2019 Děkuji za rychlou odpověď. Pomohlo. Díky za radu. pro ukázku přikládám foto starého dílu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.