Publikováno Únor 10, 201114 r Ahoj, predem moc dekuji za jakykoli napad. LPG je stare 6 mesicu, vyrobce HL PROPAN Firma co montovala uz neexistuje, reklamace odpada. mam tuto nadrz 990011 ZT 630.50.02...225/50l 67R.01 interní na papire k nadrzi je napsano 53L(to me trochu mate, ale kde je pravda netusim) Problem 1: kdyz vyjedu nadrz fakt uplne do prazna, tak ze to uz nechce jet nad 1500RPM, tak jsem schopen maximalne natankovat 36L LPG je to OK? Problem 2: kdyz mam plnou nadrz 36L lpg, Alfa je schopna tocit nad 5000RPM - 6500RPM bez problemu. Jakmile se zacnu blizit, ze je v nadrzi tak 40% LPG(14L LPG), tak kdyz alfu vytocim nad 4500RPM,tak se auto prepne na benzin. Mohu zpet prepnout na LPG a nanejet dalsich 90KM Samozrejme ze se hranice postupne snizuje z 4500RPM na mene, takze kdyz v nadrzi je pouze 30% lpG nesmim auto vytocit vice jak 3500RPM, jinak se zase prepne. Co jsem zaslechl, tak toto neni normalni chovani a u jinych aut kdyz dojde LPG. tak mohou ujet tak 10KM a je totalne bez LPG. Vim, ze je neco s tlakem, ale fakt uz nevim co stim. prikladam nejake foto z diag. ten error je presne stav kdyz jsem mohl jeste najet 50Km (klidnou jizdou) Diky Honza
Únor 10, 201114 r Na to je úplně jednoduchá odpověď, máš to v záruce? Máš, tak jeď,ať to dají dohromady.....může tam být nějaká součástka vadná, tak se vyreklamuje a hotovo...a ne tady vypisovat a nafocovat co máš z PC.
Únor 10, 201114 r Přehlídl jsem, že už firma neexistuje,tak zavolej přímo na HL Propan, v každém kraji mají své zástupce, poradí ti kam jet,oni jsou dovozci zařízení, musí se postarat...
Únor 10, 201114 r Autor Neni to tak jednoduche.Nemam od to zadny papir nic. Je pouze jen a jen na me, co stim budu delat a platit si to budu sam. Nemam problem za to zaplatit, ale zkusenost je takova, ze LPG dnes montuje kazdy a malo kdo vi jak to opravdu funguje. Kdybych si mel dnes namontovat LPG, jel bych za tebou,procital jsem tve prispevky a znalosti jsou rozsahle. Ale ted uz je pozde, porebuji to opravit. V HL propanu jsem uz byl (pobocka Praha) ochota +celkove vystupovani /zazemi bylo tak strasne, ze mi tech 166KW nestacilo jak jsem z tama ujizdel. takze aspon vim, ze je neco spatne. Ale kam s tim zajet?za tebou?
Únor 10, 201114 r Autor Jsem ted koukal na ten reduktor, jestli neni slaby, ale nevim jak vysvetlit ze na plnou nadrz LPG to jede i na 600RPM. reduktor tam mam tento http://www.hlpropan.cz/news8.htm alfa ma 225HP, tak by melo stacit i kdyz by to bylo pripojeno pres spojovací Cu trubku – 4x6 mm(250HP) ale je mozne, ze to je pripojene pres spojovací Cu trubka – 6x8 mm --> 350HP Myslite, ze by to mohlo byt ono, ze ten tlak je maly a nestaci to nakrmit pri 5000RPM?
Únor 10, 201114 r Nádrž máš toroid, místo kola ne? Kolik naplníš je pouze fakt nastavení plovákového mechanismu multiventilu na nádrži. Jinak nádrž o 53L konstrukčních naplníš na 42,5L čistého objemu LPG, pokud je plovák správně nastaven. Nicméně základ je ten, že byl zvolený správný multiventil k danné nádrži. Co se týče přepínání do benzínu. Od nádrže do předu doporučuju 8mičku trubku, v případě že je, bylo by fajn zkušební jízdou diagnostikovat problém, ale spíš to vidím na problém s reduktorem. Buď mu dodáš druhého kamaráda, nebo zvolíš jiného výrobce reduktoru, který ti zaručí těch 166kw ukočírovat.
Únor 11, 201114 r Autor Dekuji za nasmerovani PauLofWoCC. Nadrz mam toroid podle jejich katalogu tuto 990011 ZT 630.50.02...225/50l 67R.01 Ale jsem nasel takovy papir k nadrzi a tam je napsano 53L.Ale bude to asi chyba je to detail a nejspis se opravdu jedna o 50L Takze 50L nadrz bych mel natankovat 40L(prozkoumam co je to za ventil) Co se tyce prepinani na benzin. je to natazene 8mickou trubkou od nadrzi k reduktoru. jak uz jsem psal, pokud plna nadrz LPG auto jede jak vino. Zkusebi jizdi jsem provedl a vysledek je, ze kdyz je plna nadrz Tlak neklesne a Alfa jede i na 6000RPM jak je ale tretina v nadrzi stane se totok(viz obrazek) A prave s takove chovani nikdo jeste nevidel. Chtelo by to nekoho kdo ma zkusenost s vetsim vykonem na LPG Je fakt, ze tohle se nemusi projevovat u 50KW fabie
Únor 13, 201114 r pokud ty fotky máš nafocené za běhu na volnoběh, tak je to strašně málo, u takového obsahu a výkonu je potřeba tlak alespoň 1,5, při prudkém sešlápnutí by měl jít klidně i přes 2 až 2.5, pak to nakrmí, ovšem jestli to zvládnou vstřikovače, záleží na jaký výkon jsou, aby tam nebyla daná nějaká slabá sada, i to se stává....
Únor 13, 201114 r Autor pokud ty fotky máš nafocené za běhu na volnoběh, tak je to strašně málo, u takového obsahu a výkonu je potřeba tlak alespoň 1,5, při prudkém sešlápnutí by měl jít klidně i přes 2 až 2.5, pak to nakrmí, ovšem jestli to zvládnou vstřikovače, záleží na jaký výkon jsou, aby tam nebyla daná nějaká slabá sada, i to se stává.... reduktor zavladne 250HP pracovni tlak 0.8 - 1.6 pri autokalibraci tlak rozpoznan na 0.8 a tak je i ulozeno zkusim tedy prepnout na 1.6 barz vsrikovace by meli byt ok cca 60 HP/cyl., 1,5 Bar rel. http://www.hlpropan.cz/news3.htm
Únor 14, 201114 r vždyť říkám, máš zam malý tlak, jak při nízkých, tak při vysokých otáčkách, podle mě 1,... je málo, u takového motoru by tam mělo být alespoň 1.6- 2, navíc máš malé napětí na baterii, jak to, že u běžícího auta máš jen 11,9V ? mělo by být kolem 14 V, možná při tom vázne komunikace s ŘJ plynu....
Březen 15, 201114 r Autor Ahoj, problem byl ve ventilu. je to OMB ventil a ten ma nasavaci plastovou hadicku, ktera je prichycena k multaku motex paskou malinkou. ventil jsem vydelal, vsimnul jsem si ze je to nejake kratke, nedosahne to na dno. posvitil jsem do nadrze, a videl tu hadicku jak se tam vali. hadicku jsem poradne nasadil Alfons nyni toci neustale 6000RPM, bez problemu Upraveno Březen 15, 201114 r od gonzalos16v
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.