Přejít na obsah

Sviti kontrolka rucni brzdy

Yohnas

Doporučené příspěvky

Ahojte vsichni.mam problem a nevim co s tim.hledal jsem vsude ale pokazde jsem se dostal na zacatek.problem je v tom ze u me octavie 1.9tdi pd 4x4 r.v. 2002 mi sviti kontrolka rucni brzdy a stale pipa.kapalina ok,desticky ok,spinac rucni brzdy ok,...opravdu nevim co s tim a prosim o rady.dekuji vsem Yohnas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jak víš, že je spínač ruční brzdy OK? Měřil jsi ho?? Jednoduchý test bez měřáku - baterka- drát na kostřící člen spínače, z druhého členu drát na žárovičku jeden kontakt, z druhého kontaktu žárovičky na baterku+ a když zmáčkneš spínač, žárovka by měla zhasnout. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Ahojte.Tak pořád svítí a pípá kontrolka ruční brzdy(ten červenej vykřičník).

Brzdová kapalina ok,spínač ok(měřil jsem),víčko nádobky na brzd.kapalinu je nové,pojistky ok.Uvítám každou radu popř.jak zneškodnit ten pípák.Díky Yohnas

Odkaz ke komentáři

Ahoj.Vím že se nevyřeší problém ale jeho upozorňování neustálým pípáním mě taky neba :( Prosím a odkud kam můžu zkontrolovat to vedení ??? Díky moc Yohnas

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!
Odkaz ke komentáři

Hoj.Tak jsem dnes vydedukovakl že je klidně možný že mi nejede Haldex právě kvůli té ruční brzdě.Přeci když je zatažená tak se haldex odpojí ne ???

jj zkusím to.dnes jsem celý den zkoumal schemata tak na to zítra vletím a pak písnu jak jsem dopadl.Dík :)

Odkaz ke komentáři

Takže jsem dnes měřil a měřil... Piny 13. a 29. jsou průchozí a spínač na ruční brzdě pouší GND takže už fakt nevim :feve:

Přikládám foto co jsem nechtěl ale musel udělat.... :(

A ještě bych se chtěl optat zda-li někdo neví co je to za konektor na obr.č.4....díky

post-59036-0-87794500-1299615740_thumb.j

post-59036-0-01227500-1299615752_thumb.j

post-59036-0-76336500-1299615763_thumb.j

post-59036-0-82136700-1299615777_thumb.j

Odkaz ke komentáři

na 13. pinu jsi meril odpor vuci zemi? jestli se meni kdyz zmacknes spinac u rucni brzdy? zkus to i s odpojenou RJ haldexu

spinac rucni brzdy uzemnuje drat co vede do 13.pinu k budikam a k RJ haldexu, pokavat bude drat porat uzemneny, i kdyz odpojis spinac, tak je bud:

drat nekde zkratovany na zem, nebo vadna RJ haldexu a stahuje ho na zem (nebo treba nema jen napajeni - to by se chovalo podobne)

typoval bych to na tu RJ, kdyz vag hlasi, ze nekomunikuje

postup:

odpoji ji

zmer na 13.pinu (nebo jen koukni zda budiky sviti jak maji)

pokud vse bude ok, tak odstranit chybu u haldexu: zmerit zda je v konektoru napajeni kde ma byt

Odkaz ke komentáři

Hoj.tak to jsem nedelal :D jen jsem je propisknul jestli jsou průchozí...no pokud se nepletu tak by mělo být napájení k haldexu ten černo-zelenej drát ale když jsem to měřil tak tam proud nejde z žádného pinu a na svorkovnici od ř.j.Haldexu není ani jeden zem... :kuk: Klíček jsem měl zapnutej a napájení tam jít musí ne?? popř ho tam zkusim natáhnout od světla...co myslíš ? DÍKY MOC :palec2:

Editováno: , autor: Wojnar
Odstraněná zbytečná citace.
Odkaz ke komentáři

Takže jsem dnes měřil a měřil... Piny 13. a 29. jsou průchozí a spínač na ruční brzdě pouší GND takže už fakt nevim :feve:

Přikládám foto co jsem nechtěl ale musel udělat.... :(

A ještě bych se chtěl optat zda-li někdo neví co je to za konektor na obr.č.4....díky

Konektor na obrazku cislo 4 je kabelaz ktora ide do vodicovich dveri.:)

Odkaz ke komentáři

Tak už mi nic nepípá ani nesvítí :p mám děsnou radost i když asi né na dlouho protože jsem dnes vybrakoval kompletne celej zadek interieru a koukal na milion drátů.Na nic jsem ale nepřišel a tak skládám a najednou mi zhasla kontrolka na tu ruční brzdu... :o

Nic tak jsem to složil vyměnil jestě všechny pijistky a vše se zdá být ok.

Jinak k Haldexu mi nejde 12V :( potřeboval bych proto poradit která pojistka je S231 ??? Potřebuji normální to jednoduché číslo

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Ahoj lidi četl sem si dotaz a odpovědi. a mam stejnej problem ale stím že sem vyměnil vývevu. ja sem jel a zastavoval sem zatáhl sem ruční brzdu a zmačknul brz. pedál auto ještě jelo a tak sem to došlápl pedal a dorval ručku ale ne moc. a od te doby mi to začlo pípat a blikat. myslíte že by ste mi mohli prosím někdo stím poradit :( rozhodně nechci oddeklovat všechno a zjistit třeba že to bylo někde jinde. děkuji za radu a hezký den všem. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...