Libek Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 Jde nějak vyměnit plastové sklo předního světlometu u OI facelift. Mám je poškrábané ale hlavně vyhřáté od žárovek, takže jsou tam prasklinky. Zřejmě původní majitel používal siilné žárovky. Na netu jsem sehnal odkaz na nová skla, ale nevím jak je vyměnit. U skleněných to bylo jednoduché. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feela Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 Buď je dej "upéct" s rozumem do trouby, nebo nahřívat opatrně horkovzduškou, plastový překrytyt jsou lepený, takže prostě nějak nahřívat a nožíkem to zkoušet odlupovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libek Vloženo 17. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 Dobře to můžu zkusit, taky jsem předpokládal, že to bude nějaký tmel. Ale čím pak ta nová skla přilepit? Stačí silikon!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 17. Únor 2011 Sdílet Vloženo 17. Únor 2011 Silikon určitě postačí a dal bych čirej nebarevnej aby to nebylo tolik vidět že to je lepený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 18. Únor 2011 Sdílet Vloženo 18. Únor 2011 Nemohl bys potom udělat nějaký popis - návod třeba i s fotkama? Určitě by se to hodilo pro ostatní a každá rada bude dobrá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libek Vloženo 22. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2011 OK. určitě to nafotím, ale v garáži mám zimu a doma se mi to nechce dělat, tak počkám až se oteplí. Spíše jsem chtěl vědět zda má někdo s touto výměnou zkušenosti. Dobrá rada nad zlato. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 tak jsem dnes tuhle výměnu plastů absolvoval.Zkoušel jsem to nahřívat horkovzdušnou pistolí a pomalu a opatrvě rozdělavat.Moc se mi to ale nedařilo.Origoš plasty jsou přilepeny šedým silikonem a je ho tam dost v te drážce.Snažil jsem se to různě nahřivat a pačit ale nakonec jsem to vzdal a udělal doprostřed plastu diru a tu prostříhal štípačkama do kraje čím jsem to rozdělil na dva díly a vypačil.To už šlo pěkně.Při druhem světle jsem udělal diru a rozdělil na dva dily hned pak to cela po obvodu nahřal a pořadně jsem to vypačil.Šlo to velmi rychle a bez jakehokoliv poničeni obalu světla.Pak jsem dukladně vyčistil drážky od puvodního silikonu očistil parabolu, nanesl dostatečné množství transparentního silikonu do dražky a nasadil nove plasty.Po zaschnutí silikonu jsem nasadil světla zpět na auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 Otázka-v té vnitřní parabole ti při očištování dobře držel ten pochromovaný vnitřek a nijak nezlobil ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 první parabola byla při čistění v pohodě ale při čistení druhé se mi trošku ten pochromovany povrch setrel u žarovky parkovačky.Takže doporučuji velmi opatrvě čistit.Světla maji najeto 280 tis km tak možna tím to ten povrch nevydržel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiniš Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Kde je možnost sehnat pouze skla ke světlům (facelift) ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 (editace) To s tím rozpůlením a vypáčením není špatnej nápad,ale jen teda v případě,že se dají sehnat ty plastový kryty nový.Já jsem je nesehnal.. Editováno: 28. Únor 2011, autor: juke.box Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Já je kupoval zde. http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/svetlomety-blikace/5098-sklo-svetlometu-octavia-2001-2010-tour.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Kurňa, koukám, že mně to začíná zajímat. Mám totíž ten plast takový nějaký vyhřátý či co. Jen mám strach, že koupím nové plasty a začnu s rozebíráním světel a zjistím, že jde do ři*i i chrom . @vinklec: Jak moc citlivý na poškrábání je ten chrom uvnitř světla? Čtu ten Tvůj návod a furt nevím jak jsi to přesně rozebíral. Jsem přemýšlel, že ten plast odřežu od světla, řekněme tak 1 cm kolem tělesa světla. A pak ten úzký rámeček kleštěma vytahovat za současného zahřívání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas1 Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Já je kupoval zde. http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/svetlomety-blikace/5098-sklo-svetlometu-octavia-2001-2010-tour.html A dával ty plastové někdo na předfacelift kde jsou ještě skleněné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Na předfacelift světlomety nelze dát plastové . Nevím sice jak byto pasovalo ,ale hlavně by byl špatný rozptyl světla. Čirá optika má jinou parabolu. Existují i předface s čirou optikou a sklem ne plastem (dávaly se do Laurim Klement),ale i tam je jiná parobola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Při demontaži toho plastu se vubec chromu na paraboly nedotykaš.A ten rameček co je kolem toho plastovehu krytu daš nový protože je součásti dodavky.U mě došlo k poškození chromu paraboly při čistění když jsem to čistil přípravkem na okna takže bež něj by to bylo asi v pohodě.Já jsem horkovzduškou nahřal oprostřed pas z vrchu dolů rozřízl zalamovakem.Zbytek pasu ke krytu světla jsem nahříval a pačil kleštěma než to povolilo a vyskočilo z dražky.Pak jsem to cele zahřal po obvodě a trošku víc zabral a povedlo se mi to cele vyloupnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 28. Únor 2011 Sdílet Vloženo 28. Únor 2011 Kurňa, koukám, že mně to začíná zajímat. Mám totíž ten plast takový nějaký vyhřátý či co. Jen mám strach, že koupím nové plasty a začnu s rozebíráním světel a zjistím, že jde do ři*i i chrom . @vinklec: Jak moc citlivý na poškrábání je ten chrom uvnitř světla? Čtu ten Tvůj návod a furt nevím jak jsi to přesně rozebíral. Jsem přemýšlel, že ten plast odřežu od světla, řekněme tak 1 cm kolem tělesa světla. A pak ten úzký rámeček kleštěma vytahovat za současného zahřívání. No právě při čištění starých světel, má ten chrom snachu lézt dolů, proto jsem se zhora ptal a bylo mi to potvrzeno. Takže s tím čištěním opravdu opatrně ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bananek Vloženo 9. Únor 2013 Sdílet Vloženo 9. Únor 2013 Zdarec tak jsem dnes měnil plastové sklo na lampě Laurint&Klement r.v. 2001 XENON. Nic jsem nepekl, žádná horkovzdušná pistole. Měl jsem strach o zbytek světla bo prázdnej korpus stojí přes 2 litry. Zvolil jsem modelářskou rotační pilku a odřízl cca 2 milimetrovej přesah půvpdního plexi abych se s odlamovacím nožem dostal na šedivý silikon. Pak jsem vyřízl celou přední plochu krytu a nařízl v rozích, pak už jenom kombinačky a trochu víc síly za současného "kejvání" to bylo venku. Dělal jsem jen jedno bo jsem nevěděl zda půjde plexi z haolegenek i na xenon. JDE. Při druhém udělám nějaký foto návod. Pozor na otisky na vnitřní parabole, nejdou otřít a když se přitlačí dělá i měkoučký hadřík rýhy, v lepším případě, v horším to jde celé dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skrečííík Vloženo 10. Únor 2013 Sdílet Vloženo 10. Únor 2013 (editace) Poradíte mi někdo prosím vás, kde koupit ty plasty? Nikde je na netu nemůžu sehnat a ten odkaz co tu je uveden výše tak tam už to nemají. Respektive si chci nastříkat ten chrom rámeček kolem paraboly na černo, ale příjde mi nejjednoduší to rozdělat tak jak píše vinklec, protože mám strach když to budu rozlepovat, tak abych je mohl znovu použít, že mi stejně prasknou. Editováno: 10. Únor 2013, autor: Skrečííík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bananek Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 Zdarec tak jsem dnes udělal i druhé světlo. Návod najdete zde: http://www.ulozto.cz/xEQJ57z/oprava-skel-xenonu-skoda-octavia-i-l-doc jinak já kupoval skla zde: Pravé : http://www.autodoplnkyautodily-ferda.cz/cz-detail-891895-sklo-svetlometu-p-oct-01-plast.html Levé: http://www.autodoplnkyautodily-ferda.cz/cz-detail-891894-sklo-svetlometu-l-oct-01-plast.html cena 416,-Kč + doprava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 Nebylo by špatné uveřejnit i heslo po stažení souboru ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 .... anebo ten návod dát k ostatním návodům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bananek Vloženo 19. Únor 2013 Sdílet Vloženo 19. Únor 2013 Zdarec omlouvám se za to heslo, už je smazáno, takže by to mělo normálně jít. kdyby ne tak heslo bylo: ivne1466 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valis123 Vloženo 6. Březen 2013 Sdílet Vloženo 6. Březen 2013 (editace) Super návod. Jen bych se chtěl ještě zeptat, ta pilka kterou jsi to řezal, tu jsem nikde na netu nenašel, dá se sehnat jen kotouček například na vrtačku? Editováno: 8. Březen 2013, autor: Wojnar Používej základní font bez fomátování. Formátuj jen pokud chceš něco zvýraznit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valis123 Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 (editace) Dnes jsem byl v modelářských potřebách a kotouček na vrtačku neměli, že ho můžou objednat za cca 300,-Kč. Tak jsem šel vedle do obchodu s elektro nářadím a tam jsem koupil sadu 10 kotoučků s upínacím trnem za 78,-Kč. Takže supr. Už si jen objednám náhradní plexi a pustím se do toho. Doufám, že se mi to podle toho návodu podaří? Editováno: 8. Březen 2013, autor: Wojnar Používej základní font bez fomátování. Formátuj jen pokud chceš něco zvýraznit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.