Leden 27, 201213 r Autor Kampekus : tovární Octavia 1.6 MPI LPG duben 2011 - do - 5C stací cca 4min běh na volno, topení a větrák na maximum ( jsem línej škrábat ) a po rozjezdu se přepne na LPG Dnes: -10 C , 12 min na místě a po rozjezdu jela na benzín,ale po 2 min se přepla na LPG V minulosti -10 C se ihned po rozjezdu 1,5 km mesto, 6 km meziměsto a pak dálnice přepla na LPG až za 22 km
Leden 27, 201213 r Zdravím všechny plynaře. Po delší době sledování hlavně tohoto vlákna jsem se zde registroval. BajnyPhoenix: Mám na Tebe pár otázek, jsem také z Příbrami. - Kde si auto kupoval? Ja se byl zeptat na Milínský ve škodě a tam se jim plyn moc nelíbil, jejich servisní technik byl prý někde na školení skrz plyn a nepřijel moc nadšený. - Jak servis, vše ok? Kde servíruješ? - Kolik máš najeto? - Kolik se vejde do nádrže? - Jaký máš dojezd na nádrž dálniční jízdou? - Kde tankuješ a za kolik? - Zajímáš se o značku (dodavatele) plynu, resp. doporučuje škoda nějakou? Předem díky za vyčerpávající odpověď.
Leden 28, 201213 r Autor Ahoj ZdendoPB. Kupoval jsem auto v Porsche Praha Prosek,nebot Skoda - Drupol ani neodpovedela na poptavku Octavie LPG a Autopoly Pribram,přestože jsem tam servisoval Skoda 105 (7let) a pozdeji koupil novou Felicii a celou dobu ji tam servisoval (10 let) odmitla prodat Octavii LPG,ze ji nebudou servisovat.A nutili me asi hodinu Octavii na naftu. Po zasahu Skoda Auto,ze jsou povinni servisovat VSECHNY vyrabene modely Skoda Auto jako autorizovany dealer ucinili neochotne nabidku,ale zase polovina veci udajne nesla (tazne zarizeni ) skrz plyn. Slecna v Porsche Praha Prosek to bez problemu vykomunikovala s technickym oddelenim Skoda AUTO tak,ze mam vyjimku od vyrobce. Tazne zarizeni je na pevno namontovane. Jinak by dnes uz muselo byt snimatelne a ulozny prostor v rezerve,ktery nemam. 1) Servis. Technik neprijel nadseny hlavne proto,ze si musi koupit na sve naklady diagnosticky pristroj POVINNE ,jinak budou vyrazeny ze skupiny dealeru,kdyz tam bude vetsi mnozstvi aut LPG a nebudou schopni poskytovat servis. Ja zatim byl na servisni prohlidce a vymene oleje dle manualu v Autopoly Pribram, kde me smazali z pocitace hlasku "Servis nyni" a na Slovensku jsem tahnul prives,co mu nesvitilo zadni svetlo a hlasku "Zkontrolujte prave zadni svetlo privesneho voziku! co zustala v pameti diagnostiky,i kdyz po odpojeni voziku uz kontrolka zarovicky na palubce nesvitila. Diagnostika LPG je pry čitelna skrz diagnostiku motoru a na to zarizeni jeste nemeli,ale pry je objednano. Udajne je problem,ze to Skoda Auto naridila vsem dealerum najednou a navic jeste od koho,a tak vyrobce nestiha vyrabet . (Jinak Autopoly servisovalo prestavbu Felicii bez problemu tak,ze LPG si nevsimali a co tykalo LPG jezdil jsem k plynarum,proto me prekvapili tou neochotou obchodniku ). Ja se servisem mam jen tu jednu zkusenost při 15000 Km s vymenou oleje a předtím s olejem,kdyz to sežralo jako uplne nove 1l oleje za 1500 Km a pak znova 1l ve 3000 km. Ale brzo budu muset znova při 30 000 Km.Tak řeknu pokračovaní příběhu SERVIS :-) 2) Najeto mam necelých 26 000 Km Vedu si přesnou evidenci nákladu od prvního km,takže ta čísla mám velmi přesná. Pokud jedu po dálnici 100 (GPS) -112 (tachometr) žere 7l /100 km, 130 (GPS)-140 (tachometr) tak 9,2 l a 150 GPS už 13l/LPG /100 Km Dlouhodobou spotrebu mám 8,86 l/ 100 km .Včetně Provensálských hor a cukání v dopravních zácpách po Praze. Momentalne me vychazí 1,55 Kč/1km i se startovacim benzínem,samotný LPG 1,35 Kc/1km. 3) Do nadrze zalezi na roztaznosti plynu. V lete pocitac prepne na benzin, a kdyz dam plnou vejde se tam 35l (plus nejake desetiny) coz zhruba odpovida tem 80% objemu nádrže 44l. Ted v zime se pohybuji mezi 35 a 37,ale stalo se me uz i 40l. 4) Ujetí na nádrž dálniční jízdou: Počítač vždy hlasí maxímální dojezd LPG u plné 420 km . Pak to podle jízdy upraví,nejvíc jsem zazil číslo 480 km(nejmin 360),ale v praxi po 420 km ukazuje 0 jak palubní počítač,tak i ručička. ALE ujel jsem na denním počitadle 560 km než se Octavia přepla na benzín anebo take jen 460 Km. Pokaždé stejný styl jízdy,ale lišilo se jen počasí a teren.Nekdy stejny teren,ale jen mokra silnice. Ja tak vetsinou mirim k cerpacce po 450 km pro klid me duse. 5) Ja většinou tankuji na Shellce v Dobříši u dálnice při cestě z práce. Ted tam stojí LPG po zdrazení 17,50 Kc/l ,ale jeste mam smart kartu a sbíram body a vzdy na jare a na podzim je akce na 2kc z litru dolu,takže ted beru "jakoby" za 15,50 Kc. Navic zimni plyn je drazsi a v lete vzdy klesa minimalne o korunu. Pokud beru v Příbrami,tak na Benzince u Hypernovy a tam je za 17,90 co jsem byl naposledy. 6) Přímo obchodní znacku Skoda nedoporucuje,ale priznam se,ze jsem špekuloval snížit ještě náklady na palivo vzít místo N95 za 33 (Tehda jsem tankoval naposledy) za ethanol E85 za 26 Kc. Vymenil jsem si se Skodou nekolik emailu a jasne me odkazali,ze cely system je odladen na normovane palivo jak naturalu ,tak LPG. Zejmena ridici jednotka. Ventily a sedla ventilu mam prave z motoru pro ethanol,proto me napadla ta spekulace. Ja zde v CR tankuji jen Vitagas ci Flaga gas případně Primagas. Na Slovensku Slovnaft a ve Francii a Nemecku jsem to neresil. Tito jsou clenove plynove asociace a mam jakous takous zaruku kvalitniho plynu. Usetrena nejaka koruna me nestoji za to vzít plyn nekde od buh vi koho a pak řešit ucpane trysky a zanesené systémy (diskuze jsou toho plne). Jednou pri navratu z Nemecka nebylo zbyti a jeste s Felicii jsem vzal za Rozvadovem buh vi co. Plyn tehda stal 12 Kc a meli jej za 10 Kc. Felda netahla,žrala 22l na 100km a ujel jsem necelych 200 km. Tu chybu uz neudelam. Samozrejme porovnavam ceny,ale jen toho sameho. Napriklad Vitogas Shell 17,50 Kc. Vitogaz Benzina 18,50 Kc. Bral bych plyn jen od nich http://www.calpg.cz/ Diky tomu jsem najel na Felicii 291 000 km bez problemu. Membrany jsem menil po 260 000 Km. Filtr po 50,150 a 250 000km a pokazde byl cisty. Cili zbytecne. Osobne jezdim na LPG uz 17 let ve trech autech a jsem velmi spokojen.Úspora vysoká a k motoru je podstatne setrnejsi.Navic na plyn vozidla jezdila prvni,od toho nam v češtině zůstalo,že šlapeme na "plynový pedál" :-)
Leden 28, 201213 r - já mám ted 8,2 dlouhodobou spotřebu lpg, jsem spokojený s octavkou na lpg - na výměnu oleje jsem nebyl ještě po 15 000km, jaký olej Ti tam naleli ? Castrol 5W/40 magnetic ?
Leden 28, 201213 r Autor Tomasi vzhledem k podvodum jsem si sam koupil Castrol 5W/40 Magnatec na www.olejservis.cz a nechal si to tam nalit v me pritomnosti. Oni by sice nalili Shell,ale problem je,ze brand Shell pro vychodni Evropu neni ten samy Shell pro vyspele zeme jako treba Nemecko ci Holandsko.Jen plastova nadobka ano. Ja ty machinace jen velice tezko odhaluji a vim o nich proto,ze u nekterych jsem byl primo pritomen.
Leden 28, 201213 r přesně jak ty uvažuji a hodlám taky koupit Castrol 5W/40 magnetic, ale mám takové obavy, že když tam přijedu do servisu se 4l olejem a budu chtít at mi to tam nalejí přede mnou, tak bud´ u toho nebudu moct být anebo mi nedají záruku jen proto že jsem nekoupil u nich olej. trochu se divím, že by ti tam naleli shell, někde jsem se dočetl, že by tam měli nalévat automaticky castrol
Leden 28, 201213 r Autor Jen te Tomasi upozornim,ze potrebujes 4,5l oleje. Zbylo mne z 5l opravdu jen 0,5l. Me o zaruce nic nerikali,jen ze ten olej musi byt v originalnim a nerozbalenem baleni ,jinak ho tam nedaji .A pak,ze musim pred odchodem na dilnu podepsat skoleni bezpecnosti a ochranne pomucky.Vse jsem odkyval a nakonec to ani nechteli. Meli by ,ale oni jsou servisy nekdy sverazni. Drobne niance neresi.5W40 Shell a Castrol 5W40 je to same a tecka. No on by byl,nebyt ruznych smelin v ruznych zemich.Navic do toho vstupuje kdo kde zase kde da jaky uplatek fabrice. V roce 2001 Skoda doporucovala Shell a pokud maji servisy nasmlouvane kontrakty na Shell kvuli cene pro objemove zbozi,tezko prejdou po vymene vetru z fabriky na Castrol ihned.Byt to treba i lepsi je.
Leden 28, 201213 r není napsané 3,6l objem oleje v 1.6 octavce ? mám to zafixované v hlavě ... asi špatně. a nemá nahodou tak škodovka nasmlouvané nyní právě castrol ?
Leden 28, 201213 r Autor Tak to přefixuj. Opravdu mě to vyšlo 4,5. 4l mě stacily na Felicii.A v dokladech Octavie je Castrol,ale Autopoly ma i znak na servisu Shell jeste dnes.
Leden 28, 201213 r tak beru zpět máš pravdu 4,5l oleje ... Zážehové motory Specifikace Objem: - poslední čísla je množství v litrech 1,2/77 kW - EU5 VW 502 00 3,6 1,4 l/59 kW - EU4 VW 501 01, VW 502 00 3,2 1,4 l/90 kW TSI - EU5 VW 501 01, VW 502 00 3,6 1,6 l/75 kW - EU4, EU2 VW 501 01, VW 502 00 4,5 1,6 l/75 kW MultiFuel - EU4, EU2 VW 502 00 4,5 1,8 l/118 kW TSI - EU5, EU2 DDK 1,8 l/112 kW TSI - EU5VW 502 00 4,6 2,0 l/147 kW TSI - EU5 VW 502 00 4,6 Upraveno Leden 28, 201213 r od tomasz.
Leden 28, 201213 r Ahoj ZdendoPB. Kupoval jsem auto v Porsche Praha Prosek,nebot Skoda - Drupol ani neodpovedela na poptavku Octavie LPG a Autopoly Pribram,přestože jsem tam servisoval Skoda 105 (7let) a pozdeji koupil novou Felicii a celou dobu ji tam servisoval (10 let) odmitla prodat Octavii LPG,ze ji nebudou servisovat.A nutili me asi hodinu Octavii na naftu. Po zasahu Skoda Auto,ze jsou povinni servisovat VSECHNY vyrabene modely Skoda Auto jako autorizovany dealer ucinili neochotne nabidku,ale zase polovina veci udajne nesla (tazne zarizeni ) skrz plyn. Slecna v Porsche Praha Prosek to bez problemu vykomunikovala s technickym oddelenim Skoda AUTO tak,ze mam vyjimku od vyrobce. Tazne zarizeni je na pevno namontovane. Jinak by dnes uz muselo byt snimatelne a ulozny prostor v rezerve,ktery nemam. 1) Servis. Technik neprijel nadseny hlavne proto,ze si musi koupit na sve naklady diagnosticky pristroj POVINNE ,jinak budou vyrazeny ze skupiny dealeru,kdyz tam bude vetsi mnozstvi aut LPG a nebudou schopni poskytovat servis. Ja zatim byl na servisni prohlidce a vymene oleje dle manualu v Autopoly Pribram, kde me smazali z pocitace hlasku "Servis nyni" a na Slovensku jsem tahnul prives,co mu nesvitilo zadni svetlo a hlasku "Zkontrolujte prave zadni svetlo privesneho voziku! co zustala v pameti diagnostiky,i kdyz po odpojeni voziku uz kontrolka zarovicky na palubce nesvitila. Diagnostika LPG je pry čitelna skrz diagnostiku motoru a na to zarizeni jeste nemeli,ale pry je objednano. Udajne je problem,ze to Skoda Auto naridila vsem dealerum najednou a navic jeste od koho,a tak vyrobce nestiha vyrabet . (Jinak Autopoly servisovalo prestavbu Felicii bez problemu tak,ze LPG si nevsimali a co tykalo LPG jezdil jsem k plynarum,proto me prekvapili tou neochotou obchodniku ). Ja se servisem mam jen tu jednu zkusenost při 15000 Km s vymenou oleje a předtím s olejem,kdyz to sežralo jako uplne nove 1l oleje za 1500 Km a pak znova 1l ve 3000 km. Ale brzo budu muset znova při 30 000 Km.Tak řeknu pokračovaní příběhu SERVIS :-) 2) Najeto mam necelých 26 000 Km Vedu si přesnou evidenci nákladu od prvního km,takže ta čísla mám velmi přesná. Pokud jedu po dálnici 100 (GPS) -112 (tachometr) žere 7l /100 km, 130 (GPS)-140 (tachometr) tak 9,2 l a 150 GPS už 13l/LPG /100 Km Dlouhodobou spotrebu mám 8,86 l/ 100 km .Včetně Provensálských hor a cukání v dopravních zácpách po Praze. Momentalne me vychazí 1,55 Kč/1km i se startovacim benzínem,samotný LPG 1,35 Kc/1km. 3) Do nadrze zalezi na roztaznosti plynu. V lete pocitac prepne na benzin, a kdyz dam plnou vejde se tam 35l (plus nejake desetiny) coz zhruba odpovida tem 80% objemu nádrže 44l. Ted v zime se pohybuji mezi 35 a 37,ale stalo se me uz i 40l. 4) Ujetí na nádrž dálniční jízdou: Počítač vždy hlasí maxímální dojezd LPG u plné 420 km . Pak to podle jízdy upraví,nejvíc jsem zazil číslo 480 km(nejmin 360),ale v praxi po 420 km ukazuje 0 jak palubní počítač,tak i ručička. ALE ujel jsem na denním počitadle 560 km než se Octavia přepla na benzín anebo take jen 460 Km. Pokaždé stejný styl jízdy,ale lišilo se jen počasí a teren.Nekdy stejny teren,ale jen mokra silnice. Ja tak vetsinou mirim k cerpacce po 450 km pro klid me duse. 5) Ja většinou tankuji na Shellce v Dobříši u dálnice při cestě z práce. Ted tam stojí LPG po zdrazení 17,50 Kc/l ,ale jeste mam smart kartu a sbíram body a vzdy na jare a na podzim je akce na 2kc z litru dolu,takže ted beru "jakoby" za 15,50 Kc. Navic zimni plyn je drazsi a v lete vzdy klesa minimalne o korunu. Pokud beru v Příbrami,tak na Benzince u Hypernovy a tam je za 17,90 co jsem byl naposledy. 6) Přímo obchodní znacku Skoda nedoporucuje,ale priznam se,ze jsem špekuloval snížit ještě náklady na palivo vzít místo N95 za 33 (Tehda jsem tankoval naposledy) za ethanol E85 za 26 Kc. Vymenil jsem si se Skodou nekolik emailu a jasne me odkazali,ze cely system je odladen na normovane palivo jak naturalu ,tak LPG. Zejmena ridici jednotka. Ventily a sedla ventilu mam prave z motoru pro ethanol,proto me napadla ta spekulace. Ja zde v CR tankuji jen Vitagas ci Flaga gas případně Primagas. Na Slovensku Slovnaft a ve Francii a Nemecku jsem to neresil. Tito jsou clenove plynove asociace a mam jakous takous zaruku kvalitniho plynu. Usetrena nejaka koruna me nestoji za to vzít plyn nekde od buh vi koho a pak řešit ucpane trysky a zanesené systémy (diskuze jsou toho plne). Jednou pri navratu z Nemecka nebylo zbyti a jeste s Felicii jsem vzal za Rozvadovem buh vi co. Plyn tehda stal 12 Kc a meli jej za 10 Kc. Felda netahla,žrala 22l na 100km a ujel jsem necelych 200 km. Tu chybu uz neudelam. Samozrejme porovnavam ceny,ale jen toho sameho. Napriklad Vitogas Shell 17,50 Kc. Vitogaz Benzina 18,50 Kc. Bral bych plyn jen od nich http://www.calpg.cz/ Diky tomu jsem najel na Felicii 291 000 km bez problemu. Membrany jsem menil po 260 000 Km. Filtr po 50,150 a 250 000km a pokazde byl cisty. Cili zbytecne. Osobne jezdim na LPG uz 17 let ve trech autech a jsem velmi spokojen.Úspora vysoká a k motoru je podstatne setrnejsi.Navic na plyn vozidla jezdila prvni,od toho nam v češtině zůstalo,že šlapeme na "plynový pedál" :-) Moc Ti děkuji za vyčerpávající odpověď. Otec má přestavěnou Oct. Combi II 08 najeto 130 tis, nevím kolik na plyn, ale žádný problém. Tak snad v budoucnu budu jezdit levněji ;-) Díky, budu to tu sledovat... Mějte se!
Leden 28, 201213 r Kampekus:To je nějake divne že ti to při minus 3 přepina až za tak dlouho.Mam taky 1.6 a přepina do těch 2 km při těchto malych mrazech.V ktere firmě jsi to měl ve Frýdku? Klasicky- autodružstvo, Oficial Škoda , tuším že je to na Beskydské. Na Infolince Škodovky mi řekli, že jedině oni na severní moravě jsou speci na LPG.
Leden 28, 201213 r Kampekus : tovární Octavia 1.6 MPI LPG duben 2011 - do - 5C stací cca 4min běh na volno, topení a větrák na maximum ( jsem línej škrábat ) a po rozjezdu se přepne na LPG Dnes: -10 C , 12 min na místě a po rozjezdu jela na benzín,ale po 2 min se přepla na LPG V minulosti -10 C se ihned po rozjezdu 1,5 km mesto, 6 km meziměsto a pak dálnice přepla na LPG až za 22 km No Právě, jedu z Frýdku na Ostravu po dálnici (hodně se to chladí) tak to bývá 25 km , ale stalo se mi teď, že jsem jel pomalu z městské části Opavy do centra, tam naložil lidi a pak pomalu na Ostravu, auto bylo už zahřáté a topilo a přeplo se to podrž se po 47 km !!! Hned jsem jim to zase ve Frýdku nechal.
Leden 29, 201213 r - nechápu to proč se auto nepřepne, když podmínky pro přepnutí na lpg jsou splněny, už pochybnosti potkaly i mne - před chladičem mám karton Upraveno Leden 29, 201213 r od tomasz.
Leden 29, 201213 r - nechápu to proč se auto nepřepne, když podmínky pro přepnutí na lpg jsou splněny, už pochybnosti potkaly i mne - před chladičem mám karton Jdu do toho umělohmotného krytu na mřížku(masku), mají ho v OV v Autodoplňcích na náměstí J.z Poděbrad. Když tak přicpu spodek chladiče, pak dám vědět
Leden 30, 201213 r už to tu taky bylo...tak ještě jednou...pokud má systém na liště teplotní čidlo pro zjišťování teploty plynu, má někde v programu tzv. funkci pro návrat do benzínu, je to z toho důvodu, aby se nepoškodily vstřiky plynu, tudíž, když se nastartuje auto a jede se, ohřívá se reduktor, když dosáhne teplotu pro přepnutí, sice by přepnul, ale....lišta hlásí pořád nízkou teplotu- třeba vlivem proudění ledového vzduchu k motoru a tím pádem jednotka nedá pokyn pro přepnutí, pokud je tam nastaveno např. -10 stupňů pro přepnutí, nedojde k aktivaci plynu, navíc, čím je nižší teplota pro přepnutí(na reduktoru), tím hůř ,lišta se musí ohřát od motoru.......takže jednoduše, čím pomaleji se po startu jede, tím spíš systém přepne.....
Leden 30, 201213 r Autor To co pise Karel.lpg mohu potvrdit. Dnes -7 C , 8min na miste po vikendu se Octavia neprepla. Neprepla se ani po 50 km jízdy po dálnici (1h 06 min) ,teplota oleje 76 C. Nicméně na závorach jsem to už nervozní zkusil a přepnula se
Leden 30, 201213 r Zdravím všechny. Před 10 dny jsem pořídil novou Octávku na LPG. K tomu přepínání v mrazu. Dnes bylo u nás cca -11 C a pohon LPG přepnul po 28 km. Až jsem couval na parkovací místo. Což mě docela pobavilo, protože jsem 30 km jel na benzín a cca 2 metry jsem couval na plyn . Ale jinak s autem naprostá spokojenost .
Leden 30, 201213 r Autor Drs jak psal Karel,pri couvani jsi zpomalil a prepla se na LPG. Ja zastavil před zavorami a přepla se na LPG. Cili u tebe po 28 km, u mě po 50 km, za 200 m už jsem parkoval v praci. Zítra zkusím zastavit tak po 15 min na výjezdu z města at se to přepne.
Leden 30, 201213 r Tak to si kluci moc na lpg v příštích dnech nezajezdíte .Nic ve zlém,jen nechápu jak je to možné,já mám 10let staré sekvenční zařízení Ag Sgi a jediný problém jsem měl loni až při -28 kdy došlo k tomu že když se ohřál reduktor na teplotu pro přepnutí tak místo přepnutí motor zhasnul.Následovalo přepnutí na benál a po nějaké době ručně na lpg a opět chcípnutí.Na 3 pokus to už na lpg jelo normálně.Jinak do -20 Octávka přepíná max,po 8km.Bude to asi tim že asi nemam to teplotní čidlo na té liště jak psal Karel ale můžu za sebe říct že mě to nevadí.Jezdím denně ráno 60km do práce a při dlouhé zimě by se mě dojíždění silně na benál prodražilo.Jinak ani vstřikovače bez toho čidla nedostávají větší zatížení.Mám tam původní od montáže v roce 2001 a najeto poctivých 315000km bez jediného seřizování.Pravda je že až se odporoučí do vstřikovacího nebe tak jeden stojí 3000,-Ale na ty km to zase není tak hrozné ikdyž to člověka nepotěší.Každopádně bych se snažil buď o vyřazení toho čidla a nebo nějaké jiné nastavení.Z 50km na benál by mne při -8 normálně jeblo.
Leden 30, 201213 r FanulkaF:Tak to je parada takovy najezd na vstřikovače,to ja bych byl rad kdyby mi vydržely alespon 100 tis,ale s našim "kvalitnim" plynem asi nemožne
Leden 30, 201213 r bitttpower:Já také jezdím na český lpg.Je pravda že prvních 100000km to má najeto na holandský plyn ale zbytek na lpg převážně tankovaný v Mirošovicích.Jinak jsem na auto docela čuně a filtry měním jak je čas.V září jsem měnil nádrž tak jsem při té příležitosti nechal vyměnit i filtry plynné a kapalné fáze a to na nich bylo skoro 100000km a po vyndání byly takřka úplně čisté takže to stou kvalitou českého lpg zase nebude tak hrozné.Samozřejmě můžeš mít smůlu a někde nějaký sajrajt nabrat a pak je to asi problém.Mě prostě zarazilo že kluci co píší mají nové Octy a takovýhle nájezd na benzín než to přepne.A to nejsou v podstatě žádné mrazy.To asi udělali soudruzi v Ml.Boleslavi nějakou chybu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.