Leden 30, 201213 r FanulkaF:Tak to ja zase měnim filtry častěji ale je mi to prd platne.Jinak jasne pokud ty Octy s tou tovarni zastavbou nepřepnou ani po 50 km tak se asi někde stala chyba.A taky by mne to samozřejmně štvalo. .Navic je problem, že tomu v autorizaku ani moc nerozumi a co vim tak jsou většinout hodně proti LPG všeobecně Upraveno Leden 30, 201213 r od bitttpower
Leden 31, 201213 r Autor Tak jsem nehodlal opakovat včerejší jízdu na benzín ( 50 km) a přidržel jsem se pokynu Karla.lpg . Nikam jsem nejel dokud se nepřepla na LPG. Dnes bylo -10 C na parkovišti a přepla se přesně 15 minutu na LPG při volnoběhu ( zkoušel jsem 8,10,12,14,15)
Leden 31, 201213 r Autor Přepla se a dokonce, když jsem jel kolem potoka ukazoval maxi -11 a jela dál na LPG a v lese -12 a nijak nereagovala a jela dál na LPG.
Leden 31, 201213 r Autor Tomasi ten potok byl jeste ve meste (-11C 40 km/h),ale pak jsem jel pod dálnici 110-120 km/h a před chladičem nemám nic. Ale na dálnici ukazoval Maxi -9,5 C a v tom lese cca 60km/h (-12 C)
Leden 31, 201213 r no bud rád, ale tak nějak to postrádá logiku, při -12°C by to na lpg nemělo fungovat
Leden 31, 201213 r Ja mam taky isty problem s plynom a teplotami pod - 10 stupnov, takisto vlastnim octaviu s original lpg. Do prace jazdim 15 km a celu cestu na benzin sa mi jazdit nechce, tak asi po 3 km ked mi trocha stupne teplota oleja, auto odstavim, vypnem a potom znova nastartujem, auto potom hned prepne na plyn, dnes to bolo pri teplote - 15 stupnov.
Leden 31, 201213 r Autor Ja mam taky isty problem s plynom a teplotami pod - 10 stupnov, takisto vlastnim octaviu s original lpg. Do prace jazdim 15 km a celu cestu na benzin sa mi jazdit nechce, tak asi po 3 km ked mi trocha stupne teplota oleja, auto odstavim, vypnem a potom znova nastartujem, auto potom hned prepne na plyn, dnes to bolo pri teplote - 15 stupnov. Lio podle me to ani nemusis vypinat a startovat znova. Asi bude stacit jen zastavit na neutral,na neutral zvednout otačky a měla by se též přepnout. Nebudeš si tolik namahat starter a baterii.
Únor 1, 201213 r Tak zvysenie otacok nezabralo, takze nakoniec klasika, vypnut a zas nastartovat, potom uz plyn nabehol, tak uz len dufam ze tie mrazy coskoro pominu. Fakt by ma zaujimalo preco to ti inzinieri v Boleslavi takto vymisleli, kedze netovarenske prestavby s tym nemaju problem a na plyn im to prepina aj pri teplotach pod - 10 stupnov celzia.
Únor 1, 201213 r Autor Tak musím říct další poznatky: -12C a po 16 min se přepla na místě na LPG. Bohužel to vydrželo jen k dálnici ,kde Maxi ukazoval -13 C a počítač mě vypnul plyn a už se nevrátil ani po zastavení na pumpě ani při -10,5 C na závorách. Maxi to přepočítává po 5 min a proto mě dovolil přepnout na LPG po startu. Pamatoval si údaje z minulé jízdy,hned jak zjistil novou realnou teplotu z cidel,tak to přepnul na benzin. (Takže dalších 40 km na benzín, jsem z toho celej mrzutej). Rucni pokusy dat plyn = Navod k obsluze Ve Felicii (přestavba) bylo -24 a jezdil jsem na plyn normálně. Ale zase jsem 3x oddělal termostat teplotními šoky a jezdil se studeným motorem. Tak si Lio myslim,že je to kvůli tomu. To si Skoda jako vyrobce nemuze dovolit.
Únor 1, 201213 r - včera jsem komplet zadělal chladič, jel jsem 14km trasu večer, bylo -10,5°C, pomalá jízda, 5minut před rozjezdem jsem stál na neutrál, potom jízda 5km, zůstal jsem stát na autobusové zastávce cca 3min a potom se auto přeplo na lpg při -10,5°C, takže spokojenost - ráno jízda opět 14km trasa, -15,5°C, auto jsem nechal na volnoběh 12minut běžet, po této době mi zhasla modrá kontrolka, ještě 1minutu jsem si pohrával s plynem at tam jsou otáčky víc jak 1200ot./min., auto nepřeplo na lpg. Potom pomalá jízda do 60km/h do 6km, zůstávám stát cca 2minuty na volnoběh, potom pokračování v trase a pořád nic, stále jízda na benzín, teplota klesla max. na -16,5°C. Mám dotaz: je na reduktoru teplotní čidlo anebo v těsné blízkosti na hadicích ? Upraveno Únor 1, 201213 r od tomasz.
Únor 1, 201213 r No tak nějak to bude. Já v současné době jezdím na plyn pouze z práce, ale díky bohu za to. Prostě si to výrobce hlídá. i když mohli nějaký stupínek ubrat. Asi budeme muset Rusáky zase porazit v hokeji, aby začali pálit hokejky a oteplilo se :-)
Únor 1, 201213 r Napadla mne taková blbost.Co kdyby se zkusila ty teplotní čidla nějak omotat nějakym molitanem nebo něčim.Prostě aby nebyla tak ledová.Nevim jaký je k tomu přístup ale pokud je to na liště tak by to snad neměl být problém a ničemu by to ani nemělo uškodit.Jak píše BajnyPhoenix tak by mu to na lpg běželo bez problémů i hned po startu ale podle mne zbytečná elektronika a různé koncernové vychytávky to prostě nedovolí.Já dnes ráno startoval a bylo -21st.a Ag Sgi přeplo po 9km plynulé jízdy,sice bylo znát nepatrné škubnutí ale to myslim neni až takový problém.Jak moc jsem toužil po koncernové Octávii lpg tak začínám být potěšen že jsem na ni ještě nenašetřil.Když si vzpomenu na minulé zimy tak by to při mém nájezdu docela vysálo peněženku.Ale třeba v Boleslavi již kalkulovali s globál oteplenim a v domnění že -10stačí vytvořili takovýto nemysl.Ale až se začne oteplovat tak na tyhle problémy kluci rychle zapomenete a já zase budu mlsně koukat na netu do katalogu Škoda a čekat na nějakou akcičku a tuhle Škoduli protože jinak se mě moc líbí.
Únor 1, 201213 r Autor Fanulka mel pravdu. V mrazech si na LPG moc nezajezdime s koncernovymi vozy. Je to zalezitost elektroniky a RJ. Jak si rano pamatovala udaj,kdy to lze prepnout, tak dnes jdu z prace,auto stoji na Slunicku a Maxi ukazuje -0,5 C ,rikam si parada a pomalu jedu . Jenze ujedu 3 km 9 min a nic ,cidlo chladi a jedu na benzin protoze Maxi Dot si pamatuje - 13 C z rana. Tak zastavim,testuji a cekam,po 5 min pocitac aktualizoval udaje, zjistil teplotu -7,5 C a prepnul na LPG. S Octavii jsem velmi spokojen,ale toto je slabina a velmi me ser.... Kor,kdyz tankuji LPG a jeste ho zlevnili ze 17,50 na 16,90 a ja musim jezdit na benzin.
Únor 1, 201213 r Autor Paul ja se pouze domnivam,ze je to kvůli teplotnimu soku termostatu. Ja jsem jezdil s Felicii -24 C v mrazech normalne,ale autu jsem prepnuti vzdy vnutil. Po kratkem case cca 3-6 měsícu jsem odkragloval termostaty (3x). Pokazde zustal otevreny po nejakem soku a ja jsem jezdil se studenym motorem. Rucicka ukazovala teplotu nekde dole u te 40 ve Felde. Pokazde v zime a pokazde po vnuceni plynu.
Únor 1, 201213 r Paul ja se pouze domnivam,ze je to kvůli teplotnimu soku termostatu. Ja jsem jezdil s Felicii -24 C v mrazech normalne,ale autu jsem prepnuti vzdy vnutil. Po kratkem case cca 3-6 měsícu jsem odkragloval termostaty (3x). Pokazde zustal otevreny po nejakem soku a ja jsem jezdil se studenym motorem. Rucicka ukazovala teplotu nekde dole u te 40 ve Felde. Pokazde v zime a pokazde po vnuceni plynu. To je nesmysl. Kupoval jsi neoriginalni termostaty. Vím to taky, protože jsem první zimu měnil až napotřetí. Nejdřív údajně CZ, po měsíci KO, tak polák, že prej teď je lepší ten a po 14 dnech KO. Tak jsem koupil origo a mám pokoj. Přepínám si LPG, když začne na benzín běhat lambda. To je te teď v mrazech po cca 1,5km. Jinak přepínám dřív. A již třetí zimu OK. Jak řikám, jsou to neskutečný šmejdy. Málokomu vydrží víc jak jednu zimu... Cena origo však je 1200 i s teplotním čidlem. A to mě taky původně odradilo. Teď však nelituju... Ono vyměňovat před barákem v -5 a menší teplotě nic moc...
Únor 1, 201213 r Tak pánové Tovární 1.6 LPG r.v.2011 , dneska -16 st. vyjížděl jsem z Frýdku ze škodováckého servisu,(neví si rady -už je to potřetí) stálo to v teple na dílně , ráno jsem vyjel do toho mrazu, mám namontovanou tu tmavou plexi masku, přeplo se to asi po 300metrech a auto chladlo až na -16 st. jel jsem cca 100-110 km/h do Ostravy po dálnici a auto jelo celou dobu až do Opavy (60km) a zpět na benál nepřeplo , i když po cestě ukazoval teploměr -18 st. Přes den jsem zabalil "plynovou lištu" do mirelonu , venku -11st. jízda 5km tam- nepřeplo a auto 40 minut stálo u Tesca a zpátky se přeplo po 500metrech... Co z toho plyne? -pracuje to na principu náhodných výbuchů.
Únor 1, 201213 r Autor Ale Radare ja nikdy nekupoval neoriginalni. Vzdy originalni zabaleny u autorizovaneho prodejce Skoda s krabickou se znaky koncernu a vyrazenym emblemem na dilu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.