Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

syn má nádrž 51 litrů a dostane tam 40,5 až 41 litrů LPG, tak tam máme chybu :-( ( syn se pochlubil včera), to jsem několikrát vyjel nádrž a ještě 2x přepínal z benzínu na plyn, abych toho vyjel co nejvíce, těch 38 litrů LPG mně nestačí, ale jsou dovolené....

Nazdar vlastníci továrních Octávií LPG,

jak to máte se spotřebou oleje? Po mě chce každých 5 - 6 tis. km dolít cca 0.5 L. Dělá vám to taky, nebo mám nějakou specialitu?

mám najeto 14500 km a doléval jsem 3x 0,5 litrů oleje, ale mohlo by si to sednout

Upraveno od treo

mám najeto 14500 km a doléval jsem 3x 0,5 litrů oleje, ale mohlo by si to sednout

Tak to plus mínus souhlasí. To se mi ulevilo :-)

• Autor

Drs mě to chtelo 0,5 l po 6000 km , pak jsem dolil 0,5 l pri 11 500 km. Ted mam 46 000 km a nedolévam nic. Je tam pořad stejně kolik se nalilo při výměně. Ale opravdu jako nova žrala olej jak nenažraná.

Zdravím,chtěl bych se zeptat vlastniku továrních Octavii na LPG jakou maji s timto motorem spotřebu.Díky za připadne info

• Autor

Bittpower já mám dlouhodobě kombinovanou LPG spotřebu 8,6 l LPG /100 km všechny jízdní režimy ( najeto přes 46 000 km) .

Nicméně ted v létě si na suchu po dálnici jezdím do práce za 6 l LPG /100 km. Zpět je to asi víc do kopce a 6,8 l LPG /100 km.

• Autor

Dodatek : benzín netuším,páč na něj nejezdím. Ten mám jen na to startování.

co je tohle za spotrebu? asi to co ukazuje palubak... takze nic nerikajici udaj

Zdravím,chtěl bych se zeptat vlastniku továrních Octavii na LPG jakou maji s timto motorem spotřebu.Díky za připadne info

Dlouhodobou spotřebu mám 7.8 l. Do práce jezdím 30 km a tam není problém jet za 6.8 l. Trasa Blansko - Brno

• Autor

Silarm,ta spotreba je mnou namerena od plne nadrze do plne nadrze. Takze vim presne kolik litru vyjedu ,kdyz doplnim do plna novou nadrz.Půl nadrze a podobne neberu. Takze si myslim,ze mam pomerne presnou predstavu. Zapisuji si kazdy listek z benzinky. Toto je namereno na vzorku celkem 4022,87l PHM. Samotny LPG je 1,30 Kč na 1km,ale benzin to navysuje na 1,55Kč na 1km.

Diky chlapi za info.

Bittpower já mám dlouhodobě kombinovanou LPG spotřebu 8,6 l LPG /100 km všechny jízdní režimy ( najeto přes 46 000 km) .

Nicméně ted v létě si na suchu po dálnici jezdím do práce za 6 l LPG /100 km. Zpět je to asi víc do kopce a 6,8 l LPG /100 km.

Jakou průměrnou rychlosti je naměřeno těch 6 l pop dálnici?
  • Autor

Dušane tachometrovych 118 - 120 km/h .Navigace GPS ukazovala 110-115 km/h.

• Autor

Dusan,jeste vyuzivam jednak terenu napr. zavrene klapky z kopcu apod.

Dušane tachometrovych 118 - 120 km/h .Navigace GPS ukazovala 110-115 km/h.

Tak to je velmi pěkné.Kolik mám počítat při tachometrových 130 km/h?

a tu lepší máš když jedeš z Blanska?

Ano, z Brna si to vezme víc, asi 7.2 l

• Autor

Dusan pri 130 už to žere 7- 8,5 po dálnici a je li teren jak na Vysocine tam to sedi 9,2. Pri 160 uz 13l ,to chlasta jak duha na muj vkus.

Ano, z Brna si to vezme víc, asi 7.2 l

jo ono to tak asi bude, z Blanska je stoupání jen do Šebrova, pak už do Lipůvky z kopce, dál také, pak ještě malý brdek u obalovny, opačně je toho stoupání přece jenom krapet více

zdar, mám octavu II combi 1,6 MPI , montáž LPG lovato, nevím typ, zapisuji si podobně jako bajny phoenix, bez klimatizace cca 7,9l/100Km, s klimou ted v létě 8,5, jezdím dost kopcovitý terén, po přepočtu na km, cca 1,44 kč/km, tankuji u jednoho dodavatele za 16,90kč/litr

Upraveno od Martin Marada

Lze jezdit pod 7,5 litrů, na 400 km tankuji na stejné pumpě okolo 30 litrů, je to po státní ( noční jízdy, pohodový provoz), na dálnici se pod 9 nedostanu, jízda na limitu a možná občas víc, spotřebu neřeším, dokud je pod 9 litrů, tankuji za 15,80 kč. Kdo má cit pro motor, jezdí levněji, ale to mne nebaví. Po Praze skákání není tak strašné jako dálnice, tam to žere dost. Nyní novinka, po 15 000 km mně měnili filtry na plynu, vypadlo jim to na garančce z počítače.....motor tedy ještě není v optimální formě, má jen 15 000 km, minulé auto začalo nejlépe jezdit od 30 000 km

• Autor

Vývoj : ve čtvrtek se mě rozsvítila kontrolka systému výfukových plynu ( u starších Octavií stejný obrazek jako check MIL pro kontrolu motoru ).

Na servisni prohlidce zjistili nekvalitni palivo ( Benzina R4 , majitel Poláci , vím to přesně,nebot jsem to dohledal v záznamech po které se dotčená kontrolka rozsvítila ).

Hláška zněla " přílíš bohatá směs plynového pohonu". V palivu byly bud nejake nečistoty nebo jina anomalie a RJ tam foukla vic plynu,nacez zbytek elektroniky zareagoval odpojenim dotcenych casti vozu,aby se neposkodili a prepnul RJ do nouzoveho rezimu. V servisu me to opet zaktivovali a hlášku smazali.

tam by měli prodávat Vitogaz, to je smůla, beru jen u Vitogazu na Eurooilu, uvidím a když bude problém, budu vědět, co to je.......a který servis umí dělat plynové octavie dobře? V Kosmonosích umí, ale dva dny bez auta - raději ne.....

Upraveno od treo

• Autor

Treo tam je VItogaz a ten je i na Shellce,ale protoze je tam drazsi nez na Shellce, a tak je tam malá výtoč a nikdo tam nejezdí. U Shell jsou sem tam fronty. A najednou byli levnejsi nez Shell a to mě přilákalo. Ale naposledy,nejspis to něčím pančli nebo starý a zanesený. V každém případě už tam brát nebudu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.