Září 5, 201312 r Autor Tomáši vyměnili celý ventil. Neopravovali to,ale protože už mám po záruce stálo to 2200 Kč mně a 4500 Kč Škoda Auto na kulanci. Bavil jsem se s technikem co to dělal a opravuje LPG od Skody i I.generace. Ty I.generace má u nas jedna firma jako služební . To jsou ty na fotkách jako přestavby s diodama. My máme LPG II.generace. A u těch prvních generací mění vstřiky LPG klidně 3x i za 60 000 Kc. Jenže vzhledem k tomu, že jim odchází a mění i benzínové vstřiky , tak bůh ví jak s těmi auty zachází. Já si pečlivě vybírám LPG pumpy a beru plyn u Benziny a Shellu v ČR a radši si ještě prohlídnu stojan a pistoli před čerpáním. Nejradši mám, když na té pumpě mají Pečet kvality pro benzín, tak se dá předpokladat, že uhlídaní kvality paliva se snaží už i ta dotyčná firma. Na Slovensku Flaga plyn nebo Eco plyn od Slovnaftu a se vstřikovačema LPG problém nemám. Ve Francii a Německu beru všude. A ted to chci sledovat a doufám,že ta zadřená kulička ventilu souvisela s nečistotami při té jedné příležitosti, kdy jsem chtěl ušetřit a vzal " extrémně špinavý" LPG, při kterém jsem si zadřel vstřikovače ještě v záruce velkými nečistotami. Pokud ano, tak tím kvalitnějším LPG už by se neměla závada opakovat. Pokud ovšem k zadření stačily i ty jemnější nečistoty co jsou v kvalitnějším plynu, tak se dá předpokládat, že se bude ventil zadírat periodicky v nějakých intervalech. To zatím nevím a musím vysledovat. Jinak se po výměně ventilu vešlo 41l LPG do nádrže. Kovová nádrž je sice 55l, v návodu dodatku k LPG je až 44l, takže když byla nádrž úplně prázdná mohlo tam jít 44l (Jenže nikdo z nás neví chemické složení na pumpe a je jasné,že se Skoda Auto pojistila bezpečnost předimenzovaním prostoru pro roztažnost plynu, tak toto neřeším. Já chci at jezdím a nezadírá se to ). Jinak já jezdím do Autopoly Příbram.
Září 5, 201312 r BajnyPhoenix, díky za radu. Škoda, že je to od nás skoro 300km. Ale vidím to tak, že mi asi nic jiného nezbyde. Tady to moje auto je jediné na okrese, takže zkušenosti servisu veškeré žádné. Až najedeš pár km, tak mi pak akorát ještě napiš, jestli rafika na budíku a ventil funguje jak má, ať si nedělám výlet zbytečně. Díky.
Září 5, 201312 r Autor Tomáši jasně. Momentálně jsem vzal plnou nádrž plynu,ručička se zvedla do prava a sleduji to s denním počítadlem km. Chci to vyjet až do konce na porovnání. Samotná softwarová hodnota po natankování plné nádrže po výměně ventilu ukázala 350 km dojezd na plnou nádrž.Ted se jízdou upravila na 500 km po ujetí 60km. Zkušenosti má technik u nás z 21 služebních aut + 1 moje čili 22 vozů. Ale víceméně dělá to co mu říká Škoda. Chtěl jsem ještě vidět ten ventil, abych si udělal obrázek co by mohlo být špatně třeba i mým přičeněním,ale bohužel jsem přijel pozdě těsně před zavírací dobou a už byl zapečetěn k odeslání do Mladé Boleslavi. (To znamená, že to vývoj stále řeší ) Nicméně ty závady u služebních Octavií LPG jsou tak časté,že už má zkušenosti s výměnou všeho.V každém případě to beru jako plus, nebot´člověk se toho pak tolik nebojí. Jen je blbý,že na normálním autě už jsou najety tisíce km v provozu a konstrukční chyby dávno vychytány jinými řidiči. A u těhle Octavii jsme testovacími králíky my.
Září 5, 201312 r Tak pokud se ti tam vlezlo 41 l tak to vypada že je to dobře zkalibrovane,protože někdo tady psal že se mu před vyměnou mtv vešlo něco přes 40 litru a po vyměně jen 38 litru.Tak je vidět že ten "tvuj" technik už s tim ma krapet zkušenost.Ale jinak ten mtv bude pěkny šit,protože jsem nikde u přestaveb neslyšel že by se to takto zadiralo,to zas ve škodovce musi mit nějaky specialni mtv jako všechno v te přestavbě a to znam auta ktere maji lpg 10 a více let tankuji všude a mtv jim nikdy neodešel,škodovka se jen pořad na něco vymlouva a děla z lidi jen voly.Jinak přeju at už ten mtv neděla neplechu a slouži jak ma
Září 11, 201311 r Autor Tomáši, tak jsem vzal plnou nádrž a vešlo se tam přesně 42,95 l LPG a to tam ještě něco bylo, i když už jsem očekával přepnutí auta na benzín každou chvílí. Ujeto 556 km do tankování na nádrž + ještě by něco ujelo. Co se týče rafičky, tak nejlépe ukazuje celou,půl a čtvrt nádrže. (dojezd celá: 460 km, když byla ručička na půl nádrži : 288 km, čtvrtina 130 km). Nepřesnost odhaduji v řádu 50 km dojezdu k dobru. To je vidět nejlépe, když je nádrž plná (nějakou dobu se rafička nehne a pak naopak "prázdná", při nule ještě 50km+.)
Září 11, 201311 r Tak 43 l,to je parada,je vidět že je to po vyměně Mtv dobře zkalibrovane což je super a moc servisu to neumi.Jinak ten najezd na nadrž je perfektni,asi to moc nehoniš co
Září 11, 201311 r Autor Bit nehoním, 90% cest je tak 110-118 km/h. 1x do měsíce 150 km/h v levém pruhu, pomalu tam jet nejde a v pravém bych zničil vůz.Dlouhodobá spotřeba od koupě vozu 8,3l/km.( Najeto 95000 km). Dálnice v létě 6l/100 km/v dešti 7l/100km a město 9,2l/100 km. (rychlost 150 km/h = 9l/100 km). Tu kalibraci dělá škodovka co jsem pochopil. A servis to tam jen vymění jako celek . Otázka je na kolik automechanik může ovlivnit kalibraci špatným namontováním ventilu. A celkově mně přijde,že si Skoda vysledovala LPG problemy a upravila to. Něco jako nultá serie z ostrého provozu. No každému se nemusí líbit pozice testovacího králíka.
Září 11, 201311 r BajnyPhoenix rafička ti ukazuje normálně i při zapnutí klíčku? Mě se stává, že otočím klíčkem do 1. polohy a rafička naběhne například na 3/4, pak se vrátí na 1/2 a pak zase na 3/4. Jak jsi psal, že tu kalibraci dělá škodovka, tak jsi myslel při opravě v škodováckém servisu nebo nějak na dálku přes počítač z fabriky? Upraveno Září 11, 201311 r od tomas1984
Září 11, 201311 r Autor Tom ukazuje normálně. Zapnu zapalování odjede doprava a tam zůstane. Bez kolísání.
Září 11, 201311 r mně se na chvíli vzpamatoval multiventil, natankoval jsem 38 litrů a vypnul. Dvakrát dobře a posledně zase nevypnul. Je to šmejd. Vzít si za výměnu 2200 Kč a naúčtovat multiventil za 4500 Kč, to je drsné. Jinde za ty peníze vymění celou nádrž i s multiventilem, byl jsem u Neptuna na Harfě a tam jsou úplná lidovka proti škodovce
Září 11, 201311 r Treo ty se diviš těm cenam,stači si vzit jen "blby" olej v autorizaku ktery je minimalně jedenkrat drahši než někde v autopotřebach nebo na netu.Tak se nedivim že je takto předražen i multiventil,vždyt za filtr plynne fáze zaplatiš v autorizaku 500 kč + 200kč vyměna,u plynaře je filtr za +-300kč a práce zdarma a tak bychom mohli pokračovat dal....Byt tebou tak ten ventil urychleně urguji pokud to maš ještě v zaruce,možna že se ti pak poštěsti natankovat aspon těch 43-44 l lpg ktere tam maji vlezt
Září 11, 201311 r BajnyPhoenix Tak to gratuluji k úspěšné opravě. Zkusím to ještě pořešit tam, kde to u nás měnili a když ne, tak jedině výlet do vašich končin. Sice se mi moc nechce, ale lepší než když by to bylo k ničemu. Oba servisy jsou škodovka, tak by to mělo být zadarmo.
Září 11, 201311 r kupuji věci v Kosořicích a tak ceny znám. Mám ještě záruku 16 000 km a nebo dva roky, tak to budu řešit časem. Možná na to přijdou a vy mně to zatím odladíte na svých autech :-), proto budu mít multiventil nové série s jinou vadou :-(.
Září 11, 201311 r Autor Tak jsem doplácel přesně za kulanci na multiventil 1884 Kč.(30% ceny). 70% platila Škoda Auto. Já nevím jak to Tome škoda dělá,ale já jsem pochopil, že ve ventilu je nějaká kulička, která jezdí v nějakém válečku nahoru a dolu a na tu kulicku je napojená rafička ukazatele paliva na palubní desce a palubní počítač. A moje závada byla ta, že hrubé nečistoty tu kuličku zadřely a pak ukazovala nesmysly. Pak cely ten komplet ventilu vymontovali a dali novy vše je ok. Zrejme tam je důležité dodržet nejspíše kluznost, aby se kulička mohla pohybovat v celém svém rozsahu dle tlaku kapalneho plynu. To znamená, že důležité je už seřízení ventilu,který přijde ze Škody k montáži. Servis toho asi moc neovlivni, maximalne nedodrzeni servisniho postupu výrobce. A Tome tak jak se ti chova rucicka, presne tak se me chovala rucicka pred opravou. Neni v poradku. Mozna ti to v servisu jen rozebrali,vycistili,ale neopravili. Uz to zustalo zadrene a jen se zvysila kluznost. ( Jen hádám).
Září 11, 201311 r na co mají ty filtry? Jsou dva a stejně to nechytí. Mění mně filtr po 15 000 km, tak si ho nechám ukázat, do 1000 km pojedu na garančku. To zas bude radost :-(
Září 12, 201311 r Autor Treo ten filtr co mění při 15000 km jsem si nechal ukázat a nic neuvidíš. Je to nerozebíratelný kovový válec a dost dobře se možná ucpe nečistotami a pak už tam vlastně filtr jakoby ani není. Nebo jen ten druhý.
Září 12, 201311 r Jojo Škodovka tam zas dala fajny filtr-nerozebiratelny,papirovy a ještě drahy,prostě idealni kombinace...Jinak možna že to pujde rozřezat,pak by šlo kouknout dovnitř jak je vlastně čisty.Protože do těch rozebiratelnych jde dat vložka z Polyesteru a ta by měla lip filtrovat,nevim jestli pujde sehnat s touto lepši vložkou ten nerozebiratelny.
Září 18, 201311 r Autor Bit tak potvrzeno. Na plnou nádrž LPG ujeto přesne 605 Km, kdy RJ prepla na benzín. Po natankování plné se tam ovšem vešlo 41,09 l LPG. Cili asi tlak 2,91 l LPG už nestačil na provoz a bylo prepnuto na benzin.
Září 19, 201311 r Bajny:Tak to je paradni spotřebička .V podstatě se i do nadrže vejde kolik ma,tak snad to i tak zustane.
Září 25, 201311 r BajnyPhoenix Úplně ti závidím Ještě se tě zeptám, jak se ti to přepíná v zimě? Taky tak blbě jako nejspíš všem, když je teplota pod nulou nebo i to ti tam trošku poštelovali? Upraveno Září 25, 201311 r od tomas1984
Září 26, 201311 r Autor Tak jak se to bude chovat ted v zime netuším,protože vstřikovače i ventil byly měněné na jaře a konec léta. Nicméně předtím tam také nějaké haprování bylo ve smyslu, že jednou bylo -17C a auto jelo na LPG ihned, jindy bylo "jen" -8C a přepnout to nechtělo. Já to pak řešil sice ne ideálně,ale mně to stacilo. Nastartoval jsem, šel oškrábat auto anebo jsem si četl e čtečku a nejdelší přepnutí bylo při -18C ( 13 min volnoběh). Při jízdě to už nevypadlo nikdy, ale na palubním PC bylo vidět, že víc chlastá LPG.
Říjen 9, 201311 r BajnyPhoenix Nemáš náhodou vysledované po kolika kilometrech při plné nádrží se ručička pohne směrem k nule? Mě dnes mtv měnili. Ujeto od plné 160km a ručička se posunula o jeden dílek. Pak mi to nedalo, tak jsem vylezl, vytáhnul klíček, chvíli počkal, zatřepal autem a zapnul klíček. Najednou to ukazovalo přesně kolik mělo. Doufám, že je zase vadný. Už mám třetí za půl roku.
Říjen 9, 201311 r Mně zase tankuje multiventil dobře, křáp jeden mizernej. Jinak razím na sraz http://forum.skodahome.cz/topic/121376-clint%C5%AFv-sraz-octavia-u-prahy/page-42#entry1797505 dne 19.10. , je tam dost benzíňáků , trocha smraďochů a občas i plynaři :-)
Říjen 19, 201311 r Autor Tomasi, tak jsem ti to schválně vysledoval a ručička se od plné po načerpání 41 l LPG pohnula po 125 km.O jeden dílek.Ale do 3/4 ubývá ted docela rychle.
Říjen 19, 201311 r u octavie mi to taky odečítalo benzin z budíků, stačilo pak natankovat za 200Kč a rafičk skočila o 2 pole. U superba mi to už nedělá, můžu jet naráz celou nádrž lpg a rafička je jak přibetonovaná. Sám nevím, čím by to mohlo být
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.