Červenec 9, 201411 r no tak ten MTV je jiný než ty, co my používáme léta,to máš pravdu....ale ten odkaz na Halův snímač je ten stejný, co používáme, my jen používáme 2 drátový odporový, tento je třídrátový...bílý signál,černý kostra,tady navíc rudá to je +12V napájení, jinak je to stejné,zezadu 2 malé magnety a uvnitř to jezdí po dráze, ale na tom tvém v autě je to nějak jinak....
Červenec 9, 201411 r co se používá na starých systémech nás nezajímá, řešíme konkrétní problém se škodováckým experimentem, který použil vše trochu jiné, aby mohl komunikovat s palubním počítačem octavie . Ty humorné budíčky s odporovým drátem jsou k ničemu. Hallova sonda dává napětí, budíčky mají odpor
Červenec 11, 201411 r Že by zase nějaka specialita Škodovky-zeleny sliz ve filtru?Bajny:Byls si s tim rozřezanym filtrem i ve škodovce?Teda jestli tam něco rozežíra system lpg tak je to teda hodně agresivni....
Červenec 11, 201411 r kdyby použili špatný materiál při konstrukci multiventilu a nebo jiné části LPG systému, může síra a sirovodíky zareagovat, ale to je pro chemiky a konstruktéry. Kralupol to řešil již dříve, ale mne to unavovalo, k ničemu to nebylo. Asi jako na této diskusi, k ničemu to také nevede a spousta lidí mne napadá, že tomu nerozumím. O snímačích LPG, o objemu nádrže, o síře atd
Červenec 11, 201411 r Ale treo to chce klid... Jako možna to nevede k ničemu,ale je to přinejmenšim zajimave,jen by mne zajimalo jestli ten zeleny sliz maji nebo někdy měly všechny tovární Octávky na lpg..těžko řict.Škoda že BajnyPhoenix ty filtry nerozřezal dřiv,jestli už to tam někdy měl. Upraveno Červenec 11, 201411 r od bitttpower
Červenec 12, 201411 r Autor Že by zase nějaka specialita Škodovky-zeleny sliz ve filtru?Bajny:Byls si s tim rozřezanym filtrem i ve škodovce?Teda jestli tam něco rozežíra system lpg tak je to teda hodně agresivni.... Bitt do škodovky jsem to posílal pred pár dny. Ješte neodpovedeli. Ale od ted budu rezat vsechny filtry at vim co v nich je. Domnivam se,ze by to mohla delat sira obsazena v LPG, nebot i kdyz no name pumpy prekracuji obsah siry v norme a kvalitni znacky jsou v norme 50 ml, vubec to nemusi znamenat, ze jsou bez viny. Muze to naleptavat i ten obsah siry v "norme". Krome toho, ten nas kvalitni autoplyn je asi tak kvalitni jako jednooky mezi slepými králem. (slepý jsou pokoutní prodejci a "kvalitní" v ČR znamená jednooký./Kazdy kdo vezme opravdu kvalitni LPG v Nemecku ci Francii to okamzite pozna na chovani sveho motoru. Potťeboval bych zjistit slozeni ceskeho autoplynu a nemeckeho/francouzskeho/holandskeho autoplynu. Predpokladam,ze v zahranici sira ve slozeni vubec nebude. Dle zeleneho zbarveni hledame med,v systemu je jen medene sitko,ale i mosazne casti a v nich je med take. Takze by se mohl ten zeleny sliz uvolnovat z neceho mosazneho nebo i rozezira nadrz nebo vnitrni barvu nadrze pokud jsme vôbec na spravne stope medi.
Červenec 13, 201411 r líbí se mi ty vaše nepodložené úvahy,tto jso ty pravé diskuse.....to, že se objevilo na pár vzorcích více síry(ví se které firmy ho dodávaly),nesmysl stylu "kdo vezme opravdu kvalitní LPG v Německu či Francii" je hodně zavádějící,většinou je to o poměru propanu a butanu, proč tak krásně jezdí auta když se natankují v chorvatsku,sice mají vyšší spotřebu, ale výkonově jsou na tom líp,síra je obsažena v každém plynu, spíš je to o společnostech,které nakoupí plyn pro pálení(řezání železa apod) a ten pak podvodným způsobem skončí na stanicích, vždyť s benzínem a naftou je to postatně horší, zavedli 20ti milionové kauce pro distributory a dle statistik se podvádí více než před tím,takto si stát myslí, že vše vyřeší, nefunguje celní správa a další zainteresované instituce, které to mají na starosti.. jen ana okraj....jeden čas( asi 10 let zpátky) jsem se potýkal se zalepováním reduktoru,pak i prvních vstřikovačů neznámou hmotou,nšco jako med,jezdili auta ze širokého okolí...reduktor se vyčistil, do měsíce opět nejelo....nakocec jsem na to došel,kdo si nechal vyměnit filtr kapalné fáze u mě, auto jezdilo, ostatní problém, časem se zjistilo, že u mě filtr v nákupce kolem 150 Kč,originál itálie, to co zalepovalo systém byly okopírované filtry z polska, které měly papír přilepený k plastu nějakým silikonem, které se kapalným plynem postupně rozpustil a z fitru zmizel a dostal se do reduktoru a vstřikovačů, takže aby se nejednalo o podobný problém, fitr MED a filtr Med z Polska nebudou stejné, protože ten italský je minimálně 4x dražší...a už ani škodovka dávno nenabízí originální díly ani na auta....
Červenec 13, 201411 r Škodovka tam nedáva filtr MED z Polska ale "original" z Chiny.Ale tak kvalitativně by to mělo byt asi stejne jako ten Italsky,když je to jedna a ta sama firma.Stejně jako např děla Hyundai auta v Korei tak i u nas,a ty jsou na tom z "kvalitou" uplně stejně.Ono je to s tou kvalitou dnes složite všude bohužel. Upraveno Červenec 13, 201411 r od bitttpower
Červenec 13, 201411 r karel je úplně mimo, protože je mnoho druhů ropy a podle obsahu síry se dělí. U nás je ta nejhorší s nejvyšší obsahem síry - Ropný průmysl rozděluje ropu podle jejího původu (např. West Texas Intermediate, WTI nebo Brent) a často také podle její hustoty (lehká, light, středně těžká, intermediate a těžká, heavy); rafinérie ji také mohou označovat jako „sladkou“ (sweet), což znamená, že obsahuje relativně málo síry, nebo jako „kyselou“ (sour), což znamená, že tato ropa obsahuje více než 0,5 % síry a vyžaduje náročnější zpracování, aby vyhověla současným normám. http://www.ceskarafinerska.cz/cz/rafinerie-litvinov.aspx ropa s vysokým obsahem síry http://www.ceskarafinerska.cz/cz/rafinerie-kralupy.aspx ropa s nízkým obsahem síry Takže Karle nevím, kde jsi chodil do školy Upraveno Červenec 13, 201411 r od treo
Červenec 13, 201411 r Do školy jsem chodil,ve městě kde jsem vyrůstal, poté v Brně, ale to je snad jedno....máš a nemáš pravdu, je jedno jaká ropa to je, jde spíš o zpracování, je to trošičku jako se slivovicí zahříváním, stlačováním a příslušnými procesy je na světě propan butan(zjednodušeně řečeno), ale....je produkt, který má příslušné normy a je určen pro motorvá vozidla, pak ten, co vzniká na začátku a na konci procesu(tzv,ocas), ten je určen pro jiné účely, právě třeba pro to pálení, v žádném případě do aut. Jeho cena je podstatně nižší. I zástupci Kralupolu a ostatních rafinérií ví, které firmy jej odbírají, ale jak se poté dostane do některých čerpaček, to je věcí celní správy, ta dohlíží v tomto státě na spotřební daně, stáčení plynu, který potvrzuje, kontroly stanic apod....tam vzniká ten problém, ne že má u nás ropa tolik a tolik síry...
Červenec 13, 201411 r jenže norma síry se drží u nás na mezních hodnotách a na západě úplně na jiných hodnotách, protože u nás Orlen nechce investovat. Stejně jako dělali test Shellu v Čechách a v Německu, proč tak propadlo palivo u nás? Proč prodává Eni podíl v rafinérii, Shell prodal již dřív? Protože v tomto hnusu nechtějí pokračovat s Orlenem. Orlen neplní sliby s investicemi do rafinérií, jen rejžuje. Od nás utíkají petrolejářské firmy, protože zde je džungle. Odejde Agip a Shell asi také prodá čerpačky. Německé umělé hmoty vydrží víc než z jiných zemí, jde o čistotu surovin, z blbých surovin se nikdy nevyrobí špičková kvalita. Z blbého kvasu se dobrá slivovice nedá udělat :-)
Červenec 14, 201411 r Škodovka tam nedáva filtr MED z Polska ale "original" z Chiny..... Ty si ocas :kol-28:
Červenec 14, 201411 r Autor líbí se mi ty vaše nepodložené úvahy,tto jso ty pravé diskuse.....to, že se objevilo na pár vzorcích více síry(ví se které firmy ho dodávaly),nesmysl stylu "kdo vezme opravdu kvalitní LPG v Německu či Francii" je hodně zavádějící,většinou je to o poměru propanu a butanu, proč tak krásně jezdí auta když se natankují v chorvatsku,sice mají vyšší spotřebu, ale výkonově jsou na tom líp,síra je obsažena v každém plynu, spíš je to o společnostech,které nakoupí plyn pro pálení(řezání železa apod) a ten pak podvodným způsobem skončí na stanicích, vždyť s benzínem a naftou je to postatně horší, zavedli 20ti milionové kauce pro distributory a dle statistik se podvádí více než před tím,takto si stát myslí, že vše vyřeší, nefunguje celní správa a další zainteresované instituce, které to mají na starosti.. jen ana okraj....jeden čas( asi 10 let zpátky) jsem se potýkal se zalepováním reduktoru,pak i prvních vstřikovačů neznámou hmotou,nšco jako med,jezdili auta ze širokého okolí...reduktor se vyčistil, do měsíce opět nejelo....nakocec jsem na to došel,kdo si nechal vyměnit filtr kapalné fáze u mě, auto jezdilo, ostatní problém, časem se zjistilo, že u mě filtr v nákupce kolem 150 Kč,originál itálie, to co zalepovalo systém byly okopírované filtry z polska, které měly papír přilepený k plastu nějakým silikonem, které se kapalným plynem postupně rozpustil a z fitru zmizel a dostal se do reduktoru a vstřikovačů, takže aby se nejednalo o podobný problém, fitr MED a filtr Med z Polska nebudou stejné, protože ten italský je minimálně 4x dražší...a už ani škodovka dávno nenabízí originální díly ani na auta.... 1) Karle přijde mně,jako by ses cítíl těmi úvahami ohrožen.(Též máš čerpací stanici a nemalý zdroj příjmu). Jinak si neumím vysvětlit takové nabubřelé odpovědi. Já nezpochybnuji vůbec to,že nějaké letité zkušenosti s LPG máš. Nicméně já též jezdím s LPG již ve třetím voze 20 let a kromě toho nejsem babička ze vsi,ale letecký inženýr a materiálové inženýrství jsem měl již ve škole o kterém tak zasvěceně píšeš. Hlavní rozdíl je,že ty se v LPG štouráš jako hlavní činnost obživy, mně živí letecké systémy a fabriky a LPG se věnuji jen proto, že bych nerad zadřel vstřiky znova. Jak myslíš, že se hledají závady v letadlech? Tam se nemáchá rukama blbost,blbost,ale PROVERUJE každý prvek a teprve pak se vyloučí jako zdroj problému. A palivo přichází na řadu jako první. Nechci znova zadřít vstřikovače. Proto se snažím uvažovat vylučovací metodou co tě tak náramně baví. 2) Kromě toho, já jsem si nenechal dávat produkt z druhovýroby, ale je tam originál díl filtru pro Škoda Auto do prvovýroby. Na krabičce je "Made in Italy" a znaky koncernu VW a na české přelepce "Made in China". Což pro tuto diskuzi není podstatné. 3) A co se týče kvality paliva LPG, mám pocit, že to u nás bude v "normě" asi jako to normované palivo N95 s řepkou. Každý ví,že to je sajrajt,ale je to podle nové normy( takže v pořádku). A když už jsme u té tvé hlášky ohledně složení plynu a více to "žere", tak mně ten německý a francouzský autoplyn jede lépe, motor je kultivovanější a žere o 1,5 l/100km méně a ztrátu výkonu moc necítím jako u českého autoplynu. Věřím tomu,že autoplyn z ČR je v normě svými parametry dle české normy. Věřím i tomu,že se dějí podvody u noname pump a někdy i pod hlavičkou premiového paliva s produkty LPG určenými pro jiný trh než automobilismus. Přesto jsem si jistý,že český "kvalitní" plyn NENÍ kvalitní a je znát jeho původ ve východní Evropě ve srovnání s autoplynem ze západní Evropy.
Červenec 15, 201411 r Ty dělaš jako by jsi mi nevěřil.... Čau, ne že bych měl něco proti tobě (i to oslovení ber s velkou rezervou). Já jen že mi to spojení těch slov v té větě přišlo dosti směšné
Červenec 18, 201411 r Včera jsem poprvé viděl origo Octaviu s LPG. Dovoz z německa, byla u nás na emisích, ale byla to ještě ta neintegrovaná verze. Tzn. vlastní ŘJ LPG, diagnostická zásuvka, atd atd.
Červenec 18, 201411 r první verze originální škodovky měly klasický multiventil a ukazatel z LED diod, problémové verze mají jiný multiventil, který ukazuje data na palivoměru umístěného místo teploměru chladící kapaliny. S LPG se u novější verze dostává do styku pouze jedno vyměněné zařízení - poruchový multiventil - ten nikdo nezná a nikdo jiný než škodovka ho nepoužívá, takže je podezřelým číslo jedna. Zbytek systému LPG jsou běžné díly používané při přestavbách. Podle mne je to konstrukční chyba násobená nekvalitním palivem. Adastservis a Benč ( čerpací stojany) měli problémy s komponenty, stačí změna dodavatele za levnější. Až bude někdo vyměňovat multiventil za své peníze, stálo by za to, nechat ho odborně prohlédnout, klidně se budu spolupodílet na nákladech
Srpen 19, 201411 r Takže o víkendu zemřel zase multiventil, načerpáno 42 litrů a ukazatel ukázal čtvrt nádrže :-(
Srpen 19, 201411 r podle mě je zcela zcestné svádět funkci MTV(v reduktoru,vstřikovačích snad jo) na nekvalitní palivo...je to jenom proudící kapalina...je to spíš vada vypínacího mechanizmu, který vlastně funguje stejně jako u splachovače na záchodě...kapalina stoupá do určité výše,tam mechanizmus "zacvakne" a znemožní přitékání další kapaliny, pokud se ale na stojanu rve další tlak do nádrže, může dojít k přeskočení plastových soukolí(u Tomasetta tam jsou,BRC je má kovové),a tím pádem další tankování má za následek to, že už se do nádrže nevejde tolik kapaliny(plynu) co před tím...když se to znásobí "samotankováním", nebo takovými obsluhami, které jsou placeny od litru co vytočí, je problém za nějaký čas na světě...
Listopad 7, 201410 r Autor Abych se přiznal,přestávám tomu rozumět úplně. Napřed jsem myslel, že ručička (tím padem i palubní počítač LPG) ukazuje nějak divně blbosti. Pak jsem viděl cisternu na doplnění LPG, počkal asi hodinu a něco než odjela a vzal LPG. Od té doby vše fungovalo jak má, plná byla prostě plná,80% plnění nádrže a zastavení stojanu. Tak to šlo 4x dokola. 4 plné nádrže. Pak jsem jel ráno do práce a viděl tam opět cisternu s LPG. Odpoledne jsem vzal opět LPG, jenže na 50l jsem to radši zastavil sám ( pořad by točilo) a ručička zůstala ležet na nule. Předtím jel do Německa, ručička ukazovala nesmysly, po vyjetí nádrže jsem vzal plyn v Německu, ručička ukazovala co má a po doplnění v ČR pořád ukazovala co má.
Listopad 8, 201410 r Zdravím všechny a přicházím s dotazem zda někdo řešil jak dostat u tohoto vozu chybějící teplotu motoru/vody do MaxiDotu? Např. místo položky "druhá rychlost" by se zobrazovala teplota... Pozn.: o modré a červené kontrolce samozřejmě vím, stejně jako o PolarFisu, tyto varianty prosím ignorovat
Listopad 8, 201410 r vite co nechapu, jaktoze je originalni zastavba tak hodne diskutovana... Kdyz to reknu slovy prezidenta tak montaz muze dle prispevku na tomhle foru "zkurvit" bud osoba neznala nekde na dvorku nebo primo automobilovy vyrobce
Listopad 8, 201410 r No nejspiš proto,protože se nějak zvlašt nepovedla a nasledne problemy neumi škodovka řešit,a ještě pro jistotu zamkne přístup do ŘJ plynu aby se v tom nahodou zkušeni montažnici plynu nehrabali když je škodovka s touto zastavbou v koncich.....
Listopad 8, 201410 r vím, že to tady nepatří, ale také bych uvítal údaj teploty vody v maxidotu, údaj o teploty oleje bych raději vyměnil za údaj vody, je nějaká možnost ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.