Květen 10, 201114 r uf , tak jsem to dobře pochopil, na stránkách škoda v seznamu základní výbavě píšou že to má mít Maxi-Dot,aproto když bych si tam domontoval páčku, tak by to mělo fungovat jako tobě, to si myslím aspoň já. Kurňa doufám že to tak bude ! jo jo , tu už jsi psal tuším s tou integrovanou elektronikou
Květen 10, 201114 r máš Vag ? pokud ne, zkus to napíchnout u někoho jaké řídící jednotky to najde. Já ho mám , ale nemám auto
Květen 11, 201114 r Ten srpen mi řekl že do této doby to musí být,ale mám počítat že to bude dřív. Prý udělá vše proto aby to bylo nejdřív. Byl jsem se zeptat než jsem si vybral tu co mám objednanou u jiného prodejce škodovek a sdělil mi to stejné, akorát z katalogové ceny+výbavu co jsem vybral by mi dal slevičku 5%, prý víc nedá protože nemají důvod slevňovat a dělat různé akce když na octávky se čeká 1-3 měsíce pokud není vyrobená. Je velký zájem. Mám vzhledově toto vybráno : Můj odkaz A je to opravdu original od Skody? Co jsem se tu docetl, tak vypada spise na prestavbu, jelikoz original ma dva ukazatele paliva, prepinac integrovany na palubce....tohle sice ma plnici otvor asi pod vickem nadrze, ale jinak to vypada jako prestavba...teda to v tom clanku...
Květen 23, 201114 r Autor Lidi Octavecka jezdi krasne ,no ted zrovna moc nejezdim.Najeto 1830 km,ale urcity fakt me kazi ,ze uvnitr smrdi materialy ted v horku. Je to normalni? Sice jakoze je to vune novoty,no nekterym mym pribuznym se z toho dela spatne.Je to teda fakt pomerne vyrazne citit. Druhy fakt,prodal jsem moc rychle Skoda Felicia r.v. 2000 za 25 000 Kc a ted si rikamm,zda jsem nemel spechat a prodat ji za vic. Navic jsem se s ni tak nejak ani nestacil psychicky rozloucit.
Květen 23, 201114 r Cau, tak my mame doma Fabku II cca od listopadu a nevim jestli mi to predtim neprislo nebo spise se to projevilo az v lete, aleten smrad z lepidel je fakt dost silny. Předtím jsme meli dva roky CEE´Da aten smrdel mene...a to bych rekl, ze VW na tom bude o dost lepe :-/ Taky se mi z toho nekdy dela soufl...
Květen 23, 201114 r Autor Manek88 takze Vam to Fabia II dela take. Ja nevim,ale pred 10 lety co jsem koupil novou Felicii jsem nic takoveho nepozoroval.Ted kdyz sedim v aute,tak to je jako si sednout mezi bublajici formaldehyd.Ten smrad by byl snad stejnej.Vune do auta v tom uplne zanikla. Skodovka na jedne strane resi i zvuk svistu vzper kufru a na druhe strane klidne lepi necim po cem se clovek poblije.
Květen 23, 201114 r Je to tak no...kdyz jsme meli F1 novou, tak si taky nepamatuju, ze by tak smrdela...ale to byl rok 2001...jsem byl jeste malej...ted jsem velkej a holka cervena je moje :-)
Květen 23, 201114 r Autor Manek88 ,to by sis pamatoval.Jako dite by sis nedelal nasili a poblil se .A jak jsi spokojen s Fabii II? Jsem ji zvazoval pred Octavii,ale nejak se me zdala divna kasle a nemela LPG ,tak jsem vzal Octavii. Ale zpet k tomu smradu. Co by to mohlo byt? Neco co inovativne vymysleli,ze usetri za nyty a lepi to ,nebo ja nevim.Pac pokud to nevycpi,tak je to v lete jen pro silne zaludky.
Květen 23, 201114 r Tak ja jsem od decka pripad, ktery kdyz mi bylo spatne a treba jsme uz jeli od nemocnice, tak v aute se mi udelalo dobre....auta na mne maji zazracny vliv :-) Jinak F2 je uvnitr o dost lepsi (az na ten smrad), vzadu o hodne vice mista a rizeni je taky o hodne pohodlnejsi, vsechno jde hodne lehce...razeni je uplne be prekazek. Ale oproti O2 jsem ji ridil po dalnici kdyz celkem foukalo a pri 140km/h to bylo trochu neklidne. Ale jinak super, prostorne, pohodlne...i ten tvar se mi zacina libit...u combi teda. Jenom rodice si vybrali TSI, takze LPG zatim v nedohlednu...jezdi za 5.5L/100, to kdyz to ja prepocitam, tak na benzin porad jezdim za cca 3,7-4L/100km Navic kdykoliv kdyz jdu kolem stare F1, tak se mi proste moc libi...jasne je to tim, ze je moje, ale i tak...asi jsem stara konzerva :-) Pripada mi, jako by vzali kus kovu a hezky dokulata ho vypracovali, nic neprecniva, nic nechybi. K tomu smradu, shodli jsme se, ze F2 a O2 smrdi, zajimalo by mne, jestli je tomu tak i u Superba nebo u VW...golf, jetta, passat, polo....? Upraveno Květen 23, 201114 r od Manek88
Květen 23, 201114 r BajnyPhoenix : kolik máš ted spotřebu na lpg ? Upraveno Květen 23, 201114 r od tomasz.
Květen 23, 201114 r Autor Tomasi,kdyz jezdim jen po meste tak dle palubního pocitace je prumer 13l LPG/100 km uz vicemene stabilne . Kdyz jedu i pres silnice D1 nebo R4 tak se to pohybuje od 8 do 10 l . Vetsinou pokud je trasa rovna a plocha ,mam prumer 8. Pokud jsem prejizdel kopce pred Prostejovem tusim ,tak byl prumer 10. Nehonim to,ani nejedu jako snek.Jizda zhruba na limitu znaceni,dalnice 133 az 140 dle tachometru.
Květen 23, 201114 r Autor Jo a jeste jeden poznatek,palubni pocitac me nuti jezdit v nizkych otackach ,ze usetrim.Presne opak jak jsem setril ve Felde.Ale nekdy dost brutalne.Pri 55 uz mam "davat" 5. A kdyz jsem s tim jel razantne,auto nedelalo ostudu v dnesni uspechane dobe,ale pak si klidne reklo v prumeru 17 l lpg na 100 km.To uz me prislo strasne moc .
Květen 23, 201114 r Tak mne napadlo, taky musis menit nadrz po deseti letech? Videl jsem ted v Autosalonu nejake male mestske auto a to melo od vyroby LPG, ale nadrz byla pod sedadly, vedle ni mensi na benzin a v kufru normalne rezerva. Ta nadr na LPG mi prisla takova vice ctvercova. No a nekde jinde jsem cetl, ze pokud vyrobce neuvadi jinak, tak se nadrz meni po 10 letech, cili kdyby skodovka rekla ze nadrz vydrzi treba 15 let, tak az po 15 letech...
Květen 23, 201114 r Nj, ale palubni PC nevidi, ze mas pred sebou kopecek a necha te klidne na 1 km radit 5x. :-)
Květen 23, 201114 r Autor Manek musim,kdyby Skodovka rekla jinak ... tak jsem klidne mohl po 15,20 jenze ona nerekla a napsala primo 10 let do servisky.Kdyz se podivas na drivejsi fotky co jsem zde daval,tak tam je v te servisce vse co me naridila povinne menit na LPG a nadrz po 10 letech je ten posledni radek.
Květen 23, 201114 r Tak nic no, skoda. Tohle by mne zajimalo, at se k tomu vyjadri treba karel.lpg, mne prijde, ze to je absolutni blbost menit to co 10 let, vzdyt to je v kufru, v relativnim suchu a nechce se mi verit, ze LPG zevnitr nadrz natolik rozhloda (rezne nebo co), ze by treba tech 15-17 let nevydrzela. Navic u stare nadrze uz mas jistotu, ze neutika, ze je vsechno ok...i kdyz dneska uz se nova s takovou vadou asi ven nedostane, ale i tak, proc stourat do neceho co funguje
Květen 23, 201114 r Autor Manku souhlasim. Bohuzel nenadelas nic.Ja ted vymenil nadrz LPG ve Felde na 10 let a pak ji prodal.Pac se zdrzela Octavia a jen o 6 mesicu me prosla a ja auto potrebuji na dlouhe a denni jezdeni .Tak jsem neriskoval.Auto je drahý špas,ale kdyz musis tak musis.To male auto s LPG z vyroby je Kia Picanto. Jsem se na to byl ptat sve "drahe" polovicce co odmitla Felicii.Ceka se na to 6-8 mesicu nez to dorazi z Koree ( ja jsem zvykly od Skody Je to pekny,ale mam dojem jako strojar,ze az to neco najezdi,tak Feldy jezdily dal.Picanto se rozklizi a bod zlomu prijde mnohem drive.
Květen 23, 201114 r Předpis mluví jasně...nádrž na LPG má tlakovou zkoušku od výrobce na 10 let, na CNG 15 let, vyjímku mají nádrže na vstřikování kapalné fáze Vialle(čerpadlo plynu uvnitř nádrže, možnost prodloužení o 2x 5 let), za dodržení nějakých předpisů...nevím, nedělám je, ty dělá pouze Coubal v Praze
Červen 6, 201114 r Autor Nejaka dalsi data tovarni Octavia II LPG do 500 km spotreba prumer 17 l /100 km cca 1500 km prumer 13,2 l/ 100 km cca 2000 km prumer 10,4 l/ 100 km nyni 2831 km prumer 9,35 l / km Celkove to i s benzinem od zacatku vychazi na 1,64 Kc na 1 km . Pravdepodobne to jeste snizim pac benzin temer nepotrebuji (vzal jsem půl nadrze benzinu a ubylo nepatrne,je tam neco pod pulkou ) ,nez se uvrtim,nasadim navigaci , naladim radio ,motor se zahreje natolik,ze okamzite prepina na LPG po rozjezdu. Motor na volnobeh od 0,8 l do 1,2 LPG i benzin na stejno. Tak jsem zvedav zda to pujde jeste dolu nebo to zustane na tovarnich 9,2
Červen 7, 201114 r až najedeš 10 tisíc tak počítej, mě se motor začal rozbíhat až tak po 30 tisících, pak došlo k rapídnímu zlepšení tak kolem 80 ticíc a nejlíp začal jít až tak kolem 140 tisíc.... ale já na tom zkoušel psí kusy, myslím s nastavovám plynového softu a tak......nejlépe na záběh do Chorvatska, motor šel prakticky 12 hodin v kuse....
Červen 8, 201114 r - tak trochu mimo téma, dnes to je měsíc co mám auto objednáno, a stále čekám ... - bez jakékoliv komunikace s prodejcem - o 50 000kč jsem lehčí měsíc
Červen 8, 201114 r a to jsem zvědav, jak se budou servisy Škoda stavět pak k tomu, až dojedeš např. po 50 tisících s nějakým problémem, podle mě zatím ani vývojové oddělení nemá tušení, k jakým závadám může dojít vlivem třeba nestadartního plynu, nečistotám, kabely svíčky a podobné závady, s kterými se potýkáme, navíc zákazník chce závadu prakticky odstranit co nejdřív, chci vidět zaměstnance, který to má prakticky jako práci navíc, žádné zkušenosti, žádné poradenství.....zažil jsem to na vlastní oči na školení zařízení Vialle, které dávalo Subaru, asi ze 60 ti mechaniků to zajímalo 2, ti se vyptávali, jinak absolutně nezájem,pak jezdil Coubal po republice dávat auta dohromady...necháme se překvapit...
Červen 8, 201114 r Autor No Karle prvni potize jiz byly pri prodeji. Respektive prodejci to nechteli prodat ,i kdybych se rozkrajel ,ze na to nemaji servis .Po zasahu Skoda Auto,ze oficialni dealer musi prodavat a servisovat VSECHNY jejich vozy v nabidce me dali nabidku a to navzdory tomu,ze jsem u nich kupoval nove auto jiz predtim velice neochotne . Jelikoz se moc netvarili ,radsi jsem tam auto nekoupil. Auto jsem zakoupil u obrovskeho dealera Porsche Praha ,kde udajne maji veskere zazemi vcetne toho na plyn . Maji na to nejaky (udajne) specialni software primo od Skoda Auto ,kde maji cist z elektroniky vozu i LPG . Zamestnavaji na to cloveka elektrikare,ktery ma na starosti i vozy VW Bifuel na autogas. Koukal jsem na stranky Skoda Auto a zmenily se fotky u LPG Octavii .Ta zelena kontrolka na palubni desce a tlacitko zaintegrovane vedle AC tam predtim nebylo. To znamena,ze to teprve vyvinuli.No kazdopadne budu referovat zazitky ,az najedu 30 000 Km mam jit na servisni prohlidku O krouzku plniciho hrdla a pohledovou kontrolu plneni a uzaveru LPG .Sice nevim proc,ale budiz . Tomasi ja mel vuz u Porsche Praha za 5 týdnu . V Kralupech me sice udelali cenu nejlepsi v CR,nicmene jsem jej objednal 18.9.2011 a jeste 31.1.2011 jsem ho nemel a zrusil smlouvu . Od nich jsem auto nikdy neuvidel.A to nemluvim o machinacich s penezi ,ktere pozadovali.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.