Září 5, 20169 r Popíšu poslední čtyři tankování, před tím mně víc než 5000 km nefungovalo měření množství paliva v nádrži, ručička ležela na nule. Tankování Tomegas, ručička se po cca 200 km odlepila a při tankování zavřel plovák, tankování Moravské Budějovice, plovák nevypnul a měl jsem přeplněnou nádrž, po natankování ručička ukazovala na 1/2 nádrže, jak jsem jel, ručička dojela na plnou nádrž a potom normálně plyn na ukazateli ubýval, tankování Primagas Třešť, 2x vše OK, ten plyn jel asi nejlépe, tak hladce jako když bylo auto nové. Mám slabé auto, tak je tam cítit každý koník. Tomegas má svůj celní sklad, tedy má možnost skladovat dovezený plyn, má jiné stojany jako Kralupol, tankování u Tomegasu mně připadalo takové klidné, u Kralupolu něco pulzuje při čerpání plynu . Oživení multiventilu dřív fungovalo u Agipu. Z Kralupolu se přiznali, že jim auta nic nevydrží a že se multiventily a vstřikovače mění jako na běžícím páse, stejné problémy řeší Dacie, takže chyba nebude v autě
Září 5, 20169 r hosi.. nevim, ale jak ma vliv kvalita plynu na mechanicke mereni hladiny v nadrzi.. to teda nevim.. leda, ze by mel Tomegas nejake male skritky a ty to v nadrzi merili rucne.. kdovi, jak je to vsechno v te jejich tovarni zastavbe udelane a popropojovane.. pripadne ma asi tomegas jine slozeni plynu nez kralupol, ale pokud splnuje nejakou normu, mely by mit plyny stejne vlastnosti, +-.. ne? nejak tomu nerozumim, aby meli 2 dodavatele tak extremne rozdilnou kvalitu LPG.. ja teda nemam s plynem od Kralupolu sebemensi problem..ale zase nemam tovarni zastavbu
Září 5, 20169 r Treo, pokud pišeš, že jsi u nás tankoval a plovák nevypnul, tak bych tipoval, že je problém v mechanismu a převodech plováku, ručička ti ukazovala 1/2 nádrže, takže je vnitřní mechanismus "přeskočený o pár zoubků, ty by vysvětlovalo, že to tak ukazovalo", a nebo tam pár zoubků chybí, což se pak projevuje tím, že plovák se zvedne nahoru na hladinu a pak to už ukazuje přesně......anebo, když tankujete, máte úplně prázdnou nádrž??? pokud ano, stává se i to, že jak má plovák boční výkyv, při prázdné nádrži poskočí a zachytí se o nasávací trubku nádrže, někdy se kvůli tomu musí vyndat i ventil, aby se plovák uvolnil(někdy stačí do nádrže vedle MTV několikrát při tankování praštit gumovou paličkou a ventil se uvolní), toto bych viděl jako příčinu, když si to zpětně vybavím, když jsme to na pár ventilech řešili, ne to, že ten a ten plyn je špatný a ten a ten je dobrý...navíc, pokud si tankujete sami, nikdy přesně nevíte, kdy se má přestat a tankováním, což za určitých podmínek má na ventily taky velký vliv...
Září 5, 20169 r nebo jsou různá čerpadla a v nádrži vzniká víření, které ten plovák někam hodí. Ale fakt jsem měl přetankováno, protože tam vešlo víc plynu než mělo, měřím si denními kilometry zhruba kolik jsem propálil, počítám spotřebu 10 litrů a tolik bych měl natočit, u Karla mně to nesedlo o 6 litrů ( dotočili jsme kulatou sumu bez vypnutí :-( ) a to jsem spotřebu 10 litrů neměl. Nejvíc mne zaráží, že když je tam víc plynu, ukazuje mně měřák třeba půlku nádrže a potom ručička stoupá. Když mně včera na Primagasu správně vypnul multiventil, ukazovala ručička plnou nádrž :-). Softem to může být vše zkreslené, protože nikdo neví, na co je napojený ukazatel hladiny LPG, jak se zpracovává signal z měření hladiny, na měření jdou čtyři dráty
Září 29, 20168 r Měření plynu stále funguje, bez problému, multiventil vypíná, ale nemám odvahu jinde tankovat :-), u Primagasu a Tomegasu tankuji bez problémů. Vstřikovače se ozvou jednou za nádrž, ale zkusím ještě konektory, protože problémy nastaly chvíli po ráně na čumák, měnili světlo, nárazník, blatník a haubnu
Září 30, 20168 r Zdravím pánové, budou mi měnit v pořadí čtvrtý multiventil na garanci a mne by zajímalo kolik LPG načerpáte "do cvaknutí" za předpokladu prázné/vyjeté nádrže. Neberme v potaz teplotní vlivy a desetiny litru. Já jsem na prvních dvou MTV nepřekročil nikdy 40 l a teď tam nahrkalo i 46 l - předpokládám, že to už vypnul čerpací stojan a ne MTV. Potom samozřejmě ukazatel zásoby ležel na nule a výměna MTV. Zkoušeno na více čerpacích stanicích (Kralupol, Primagas).
Září 30, 20168 r Natankuji do 38 litrů. Měl jsem mrtvý multiventil několik týdnů, začal jsem tankovat na Tomegasu a začalo vše fungovat. Kralupol a Shell není ideální. Nyní mně to funguje mimo jedno tankování , ale ukazuje vždy. Nyní jsem tankoval u Tomegasu za 11,40 . Kolik vstřikovačů odešlo na autě?
Září 30, 20168 r nádrž vypíná vždy MTV, ten zajišťuje plnění na 80% objemu, v létě, v zimě, pořád....Treo psal o tom, že měření na nádrži má 4 dráty, nevím, neviděl jsem, to by dozadu v tom případě muselo vést 6 drátů, což si myslím, že tam nevede, že má měření max. 3, ale pořád to neřeší to, že to špatně ukazuje...v tom udělala někde škodovka botu, bohužel se do jednotky plynu nedá dostat, aby se dalo po výměně MTV udělalo aktuální nastavení palivoměru, nebo ho po výměně nenastaví, tím pádem to neukazuje jak má.....
Září 30, 20168 r Vedou tam čtyři dráty do konektoru a čtyři z konektoru, dva do cívky. Fotky přidám za chvíli, aktualizace Windows mně odstřelila čtečku karet :-(, tak jdu hledat ovladače To jsou dráty k měření hladiny do multiventilu, ještě tam jsou dráty pro ventil na plyn Upraveno Září 30, 20168 r od treo
Září 30, 20168 r To mi potvrzuje mých max 39,5 l při dobrém MTV (dobrém ve smyslu, že ukazoval jak měl). Začal jsem čerpat Primagas, zatím jen krátce, takže bez zkušeností. Předtím Kralupol, ale po výměně všech vstřiků a dalšího MTV jsem přešel na Primagas. Uvidíme časem. Mě se závada MTV projevila vždy se stejnými příznaky: - načerpalo se víc jak 40 l - ihned po zapnutí zapalování hlásí MaxiDot "Načerpejte LPG" - palivoměr LPG na nule - s ubývajícím množstvím v nádrži se palivoměr postupně zvedá do cca 3/4, což dle nájezdu odpovídá, pak jede k nule normálně jako bez poruchy - MTV potom však vždy pustí víc jak 40 l - zastavuji čerpání manuálně Mimochodem, ihned po výměně MTV ve Škoda servisu a nabrání plné ihned načerpáno 45 l - nehlídal jsem, spoléhal jsem na nový MTV a okamžitě nastal stejný průběh závady, tzn. nový MTV byl zřejmě hned z výroby vadný nebo se něco nepovedlo na servise.
Září 30, 20168 r Něco se nepovedlo na čerpačkách Kralupolu, Tomegas sám vypne, borec ho jen zapne a ten jede. Přidal jsem pro nevěřícího Karla fotky, hlavně, že nám furt radí :-)
Září 30, 20168 r to se ti povedlo Treo....že vám furt radím...mě je to úplně jedno jak ti tovární zástavba funguje...já jenom vím, že když do "čisté" Octy namontujeme i to Landi, tak funguje bez problémů, normálně plní na 80%, ukazuje ukazatel a nic se na vstřikovačích nesere i když se tankuje jen Kralupol, problém není v samotném plynu, to je totiž absolutní blábol, který nechci komentovat, je to problém samotné škodovky, udělala něco za každou cenu a sama neví skoro nic o plynu, všechny auta jezdí jen tovární zástavba ne....polož mi MTV na stůl a já ti řeknu jak funguje, nikdo z n ás ho neviděl, takže veškeré diskuse jsou prakticky o ničem....a tvrdit, že kapalina stylu kralupol je jiná než od Primaplynu, Tomegazu, Flagy...to snad uvěří jen děcka z mateřské školky, ani poměr plynu na to nemá vliv, jen sklon čerpačky, proto kdyby jsi pořádně počítal, zjistil by jsi, že pokud jsi natankoval u mě, tak jsi zas ujel víc km, protože díky sklonu příjezdové cesty jsi natankoval víc než těch 80%, pokud by jsi najel z opačné strany(odspoda), natankoval ba jsi míň než 80%....nebo tak přesně naopak, záleží totiž, kam směřuje MTV v kufru, pokud směrem k sedačkám, natankuješ u mě víc proti kopci, pokud směřuje směrem k zadnímu nárazníku, natankuješ víc po kopečku...v tom je veliký rozdíl, někdy i těch zmiňovaných 6 litrů....
Září 30, 20168 r nikdy jsem nepsal, že všichni nemají propanbutan, ale čerpadla mají jiná, čistota plynu je jiná, starost o výdejní stojany je jiná, to tvrdím od začátku, technologická nekázeň je u nás rozšířená :-(. Kamarád si koupil před roky Mondeo v Německu s přímým vstřikem LPG do motoru, u nás mu to nikdo neuměl servisovat, tak jel do Německa, tam mu řekli, že jezdí na nevhodný plyn, měl poškozené čerpadlo LPG Kolik firem to umí dnes u nás? Většinou patlají sekvenční vstřikovače do sání :-( Upraveno Září 30, 20168 r od treo
Září 30, 20168 r nmo zajimavy je, že ja jezdím 102000 km a 4 roky na LPGvesměs kralupol a funguje mi všechno... zázrak?
Září 30, 20168 r Landi Renzo se dává i do Dacie a ta má podobné problémy jako škodovka. Multiventil je také nějaká specialita, které se něco nelíbí, pochybuji, že ho vynalezla škodovka :-). Když bratr dělal v Adastu, tak některá paliva žrala různé části pistole atd. To je jako s karburátorovým motorem, profouknou se trysky a jede se dál, čím novější systém, tím dražší servis, čím jednodušší systém, tím méně problémů
Září 30, 20168 r s dacii souhlasim, kamošovi vedle z ulice vydržely vstřiky 60 000km.. oprava stala ranec.. nastesti na zaruku.
Září 30, 20168 r takže to není problém jen škodovky, smrt vstřikovačů u továrních zástaveb v ČR je nadprůměrná a na značce nezáleží,ve Světě motorů na to již několikrát poukazovali, že je to u továrních zástaveb LPG problém, konkrétně Duster, také LandiRenzo
Září 30, 20168 r před 4 hodinami, treo napsal: nikdy jsem nepsal, že všichni nemají propanbutan, ale čerpadla mají jiná, čistota plynu je jiná, starost o výdejní stojany je jiná, to tvrdím od začátku, technologická nekázeň je u nás rozšířená :-(. Kamarád si koupil před roky Mondeo v Německu s přímým vstřikem LPG do motoru, u nás mu to nikdo neuměl servisovat, tak jel do Německa, tam mu řekli, že jezdí na nevhodný plyn, měl poškozené čerpadlo LPG Kolik firem to umí dnes u nás? Většinou patlají sekvenční vstřikovače do sání :-( 99.9% zástaveb z ciziny jsou zakodovaná,asi tak jako tvoje auto, takže to není o tom, že to u nás nikdo neumí servisovat, ale že k tomu není přístup....v německu jsou němci zvyklí na jiné servisní podmínky jak tady, když se řekne že má za 10 tisíc na servis,filtry apod., tak dojede, tady zákazník na vše kašle, filtry šmudlá doma v garáži a myslí si jaký je borec, takže si dovedu představit, kolik dotyčný najel, než se čerpadlo přidřelo, jedenak dotyčný nedostal jak se systémem zacházet a jak jej servisovat....až si koupíš nové TSI, klidně ti uděláme kapalnou fázi, ty nejlepší systémy jsou ale jen v materiílu v cenách přes 60 tisíc, takže kdo do toho v tomto státě půjde, navíc, vysokotlaká čerpadla jsou tak mizerná, že zvýšený tlak plynu nevydrží a když auto nejede na benzín třeba půl roku, špatně pak funguje benzínové čerpadlo, protože vlivem "kvalitního" benzínu nabobtnají gumičky a pak nefungují-takže chceš takový systém do svého auta?? není problém ho namontovat, veškeré podklady k montážím máme....
Září 30, 20168 r před 2 hodinami, treo napsal: Landi Renzo se dává i do Dacie a ta má podobné problémy jako škodovka. Multiventil je také nějaká specialita, které se něco nelíbí, pochybuji, že ho vynalezla škodovka :-). Když bratr dělal v Adastu, tak některá paliva žrala různé části pistole atd. To je jako s karburátorovým motorem, profouknou se trysky a jede se dál, čím novější systém, tím dražší servis, čím jednodušší systém, tím méně problémů vše pro škodovku dělalo Landi, pokud komponenty vyráběly někde v turecku, není se pak čemu divit...
Září 30, 20168 r proč stejně umírá i Dacie? Není to jeden kus, ale docela běžná smrt jako u škodovky. Proč venku ty auta drží a u nás umírají? Protože zde se nakupuje LPG levně a draze prodává bez ohledu na kvalitu, tak jak to Shell u nás dělá s každým palivem, v Německu si to nedovolí
Září 30, 20168 r před 17 minutami, treo napsal: proč stejně umírá i Dacie? Není to jeden kus, ale docela běžná smrt jako u škodovky. Proč venku ty auta drží a u nás umírají? Protože zde se nakupuje LPG levně a draze prodává bez ohledu na kvalitu, tak jak to Shell u nás dělá s každým palivem, v Německu si to nedovolí Protože vstřikovače u škodovky a Dacie nejsou ty, co jsme montovali do zástaveb kdysi my a v celé Evropě, tyto jsou nějaké nové inovované napodobeniny, podle mě nemají nic společného s původními co se dávali do Landi renzo Omegas...mám tu auta, co točí 300 tisíc na Landi kdysi montovaní, na jakýkoliv český plyn a jsou bez problémů.... Upraveno Září 30, 20168 r od karel.lpg
Září 30, 20168 r Takže to není problém škodovky, ta vzala běžné vstřikovače jaké vzali i jiné automobilky. Možná jsou ty vstřikovače moc moderní, přesné, u nás nevhodné. Kolega BajnyPhoenix natočil 126 000 km bez seřizování vstřikovačů jen s výměnou filtrů, co slyším od známých, tak jejich přestavovaná auty se víc seřizují. Jen mně nejdou do hlavy ty umírající holandské a německá LPG auta u nás, asi zde máme špatný vzduch
Říjen 1, 20168 r Je vidět, že karel je praktik a ne tipař a opírá se o vlastní letité zkušenosti. Bylo by spíše dobré zjistit, kde se u Dacií a Škodovky ta LPG zástavba montovala, zda přímo na výrobní lince, nebo někde u smluvního partnera, který se zabývá dodatečnou montáží LPG. Stejně tak bych se vůbec nedivil tomu, že se u velké zakázky pro Dacii a Škodu na výrobě komponentů šetřilo, kde to šlo kvůli nízké ceně a pak jste rádi, když třeba vstřiky vám vydrží bídných 50tkm. Přece jenom, když je to velká zakázka, tak cena za každý ošizený komponent udělá v konečné sumarizaci ranec, takže v tom bych se také přikláněl na stranu karla. Navíc píše, že ty vstřiky co viděl u origo zástaveb a ty, které montuje jsou jiné, protože u něj je předpoklad, že na rozdíl od nás zná dobře výrobní modely a jejich odlišnosti. To, že vám odcházejí multiventily, jak na běžícím pásu je taky na pováženou. Kdo ví, co to je celé za skládačku low-end komponentů, i když je to pod logem Landi v těch origo zástavbách, protože u dodatečné zástavby (BRC, Landi) jsem nikdy v žádném autě na LPG neměl takové problémy , jaké tady zaznívají, pokud se měnily včas a pravidelně filtry. Jediný problém jsem měl se systémem Lowato Easy Fast, protože to byla taková low-end skládačka a pokud jsem natankoval LPG na LukOil (dnes MOL) auto mě automaticky přepínalo na benzín a na LPG cukalo a nechtělo pořádně jet. Pokud jsem natankoval na malé LPG čerpačce, tak to jelo bez problémů. Ale problém nebyl v plynu, ale LPG agregátu. Od té doby nic kromě BRC a Landi nechci a nešetřím na komponentech, protože počáteční ušetření se ve finále prodraží. Stejně tak má karel pravdu v tom, že u aut s LPG dovezených ze zahraničí je riziko, že mají ŘJ na LPG pro přístup zakódovanou a to pak je problém. Ale co jsem slyšel, tak to dělají hlavně potrhlí Němci, Italové na to třeba prdí. Také se mě stalo, že jsem přijel na čerpačku LPG, obsluha nasadila pistoli a nic. Říkal jsem si asi dosloužil ventil, ale pak z obsluhy vypadlo, že jim odešlo čerpadlo a že ho měnili a nebyl jsem jediný, kdo tam měl problémy. Tak jsem jel tam, kde tankuji obvykle a natankování LPG zcela bez problémů, takže ta kvalita čerpaček bude asi taky dosti mizerná. Někde taky natankujete prázdnou nádrž do automatického vypnutí více, jinde méně, což je normální. Jezdím, ale pouze na Tomegas, protože u nás jiný prodejce LPG není, ale nemám problém při cestování natankovat LPG i jiného výrobce a vše zcela bez problémů. Podle mě asi budou drobnější odchylky u výrobců plynu, ale hlavní problém bude ve kvalitě komponent použitých pro origo zástavby u zmiňovaných značek. Na vašem místě bych investoval do nových a pořádných vstřikovačů a neměnil šunt za šunt, sice to něco bude stát, ale věřím, že pak budete mít pokoj. Upraveno Říjen 1, 20168 r od Revoxs
Říjen 1, 20168 r Pro mne je lepší jednou za 60 000 km vyměnit vstřikovače za 10 000 Kč než měnit vše. To vychází tak na 15 haléřů na kilometr, celkem s LPG na 1,25 Kč kilometr, je to levnější než synova 1,6 TDI, poslední servis v autorizáku na 105 000 km byl hodně pod 5 000 Kč i s plynovým filtrem, nejdražší byl na 90 000 km, kdy mně dělali geometrii ( naše silnice samá díra), přezouvali kola, měnili kapaliny atd , bylo to dost pod 10 000 Kč, zatím mne plyn nestál nic, bude to první investice
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.