Srpen 1, 201114 r Proseku bych se vyhýbal, naše zkušenost s VW byla tragická, nové auto ujelo 3 km a došel benzín, fakt služba mimo, auto žádná socka s HTP, ale s DSG v slušné výbavě, gumy místo slíbených supergum Matadory atd, již nikdy. Sliby chyby. Přešli jsme ke škodovce a k jinému prodejci. Ti méně kecají a víc dělají, servisujeme u nich i VW a škodu, zatím není problém ( ale také žádná sláva :-) )
Srpen 1, 201114 r Autor Treo jses si jisty na VW Matadory? I Skoda dava na Octavii Bridgestone ( Prima i Laurin a Klement) a na Felicii jsem mel Continental Sport. Ja spatne zkusenosti nemam,pokud me necorli litr Castrolu . Ale to jim nedokazu ,i kdyby to byla pravda.Zitra si zmerim jak zahybaly s olejem Provensalske hory a 4000 km . Upraveno Srpen 2, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána
Srpen 1, 201114 r Bylo to Polo s automatem, elektrony s matadory, fakt jsem je prodal a dával jsem na to Bridgestone Turanza 3000. Je to 3 roky zpátky, to jsme čuměli na auto, Polo bylo z Bratislavy a docela nás to dostalo, hlavně, že jsem musel na benzínku pro benzín druhým autem. Nebyl tam ani litr benzínu
Srpen 2, 201114 r Zajímají mne ty silenbloky jestli to odhluční. BajnyPhoenix: u té octávky jsou též tak vsřikovače hlučné ? Popřípadě jsou uloženy na silenblocích anebo nějakých gumových podložkách ?
Srpen 2, 201114 r Autor Tomasi u Octavky zevnitr nic neslysim,to je odhlucneno,ale oproti Felicii,i Skode 105 ,ktere byly na LPG tissi a kultivovanejsi ,tak Octavii na LPG neco "jemne cvaka" zvenku.Ale netusim zda to je neco z motoru nebo LPG.
Srpen 2, 201114 r Vstřikovače MED od Landi Renzo ve volnoběhu znatelně cvakají. Údajně je to konstrukční záležitost. Po zvýšení otáček a tímpádem zvýšení frekvence vstřiku se zvuk tohoto klepání zmenšuje - pocitově. Ohledně Lovata, oni mají vícero druhů vstřikovačů. Montoval jsem jeden typ s plastovou skládací lištou. Ty vstřiky nebyli hlučné co by do zvuku, ale byly hlučné co by do síly úderu. Dělali takový tvrdý dutý utopený zvuk, teda nevím jak to nazvat. Ale ty máš pravděpodobně jinší typ lišty.....takže nevidím jak je konstrukčně řešená. Jinak silentbloky někdy málo pomoci můžou, ale pouze v ojedinělých případech.
Srpen 24, 201114 r Dne 18.8.2011 mi prodejce oznámil že vůz již mají, vůz byl objednán 9.5.2011 . Nyní čekám na doklady.Čekal jsem tedy 3 měsíce a 9 dní.
Srpen 24, 201114 r Tak mám potvrzený termín - konec října, tedy víc než 3 měsíce od objednání Octavie LPG. Až bude, ozvu se, zatím tankuji benzín :-(
Srpen 24, 201114 r Autor Chudacku Treo ,fuj benzin. Ja jsem se dnes vratil ze Slovenska a uz mam natoceno 10 000 km a i cesty s privesem .Blby je,ze pres zadek Octavie prazdny prives nevidim.Nicmene spotreba by sla,kdyz je prazdny,tak se to nelisi,ale s nalozenym po meste v kopcovitem terenu byl prumer 15l LPG /100 km.A zadnej velky prives,takovy maly hajzlik.
Srpen 24, 201114 r Autor Dne 18.8.2011 mi prodejce oznámil že vůz již mají, vůz byl objednán 9.5.2011 . Nyní čekám na doklady.Čekal jsem tedy 3 měsíce a 9 dní. Tomasi na jake doklady cekas? Ja jsem dostal od dealera auto hned druhy den co mu prislo a RZ jsem si dosel na MeU a mel ji za 30 min po zaplaceni kolku,Ale to nevim zda jsem neplatil za kouli a jeji prihlaseni.
Srpen 24, 201114 r Čauec příteli bajny phoenixu, jak je to teda s tou diagnostikou LPG zařízení? Má to svou vlastní diagnostickou zásuvku nebo ne? Případně jakej soft to používá? Šéf totiž zvažuje koupi tohoto modelu auta s LPG, nicméně pokud neuvidíme sami do LPG systému, tak ode mě dostane negativní referenci. Dík,.
Srpen 24, 201114 r Tomasi na jake doklady cekas? Ja jsem dostal od dealera auto hned druhy den co mu prislo a RZ jsem si dosel na MeU a mel ji za 30 min po zaplaceni kolku,Ale to nevim zda jsem neplatil za kouli a jeji prihlaseni. U mě to je složitější: auto bylo vyrobeno v minulém týdnu a ve čtvrtek 18.8 mi sdělil, že auto je možno vidět v autosalónu, nejel jsem se dívat na nové, protože co mám vidět na novém autě a stejně ještě nebylo s doplňky co jsem požadoval ... Kupuji za 355 000kč. Katalogová cena byla v mojí době 334 900kč + 30 000kč za provedení kombi + 30 000kč za LPG = 394 900kč + cca za 5 000kč jsem si vymyslel doplňky, takže 400 000kč. A ted to nejdůležitější. Ušetřil jsem 45 000kč za to, že jsem souhlasil s tímto: abych mohl auto koupit za 355 000kč, tak vozidlo bylo u výrobce objednáváno jako vozidlo předváděcí pro autosalón. Když je takto objednané vozidlo prodejcem má prodejce od výrobce nižší cenu a tím pádem nižší cenu může nabídnout i klientovi (zákazníkovi). Vozidlo musí být registrováno na prodejce po dobu 3 měsíců z důvodů předváděcího vozidla. V době kdy si jdu vozidlo převzít se sepisuje smlouva o smlouvě budoucí, v které je uvedeno že po 3 měsících si vozidlo zaregistruji na sebe a zároveň musí být sepsána smlouva o zapůjčení vozidla tedy na 3 měsíce. Smlouva o zapůjčení se sepisuje pouze proto, protože k prodejci chodí kontroly a musí doložit kdo vozidlo předváděcí užívá a tím jsem Já. Je to pouze papírová záležitost. Já vozidlo přebírám s 0-3km na tachometru. Nevýhodou je to že v TP nejsem uveden jako první majitel, ale po třech měsících budu uveden jako druhý. Toto mi však nevadí, protože mít nové auto o 45 000kč levněji je pro mne důležitější. Při prodeji vozidla v budoucnu lehce doložím kupujícímu že vozidlo jsem kupoval od prodejce s 0-3km na tachmetru. Z mojí příbuzné rodiny už jsme takhle nakupovali škodu fábii před 5 lety a do dneška s tím nemáme problém, není tomu dlouho a dozvěděl jsem se že i takhle známý s práce nakoupil vozidlo.
Srpen 25, 201114 r Autor Čauec příteli bajny phoenixu, jak je to teda s tou diagnostikou LPG zařízení? Má to svou vlastní diagnostickou zásuvku nebo ne? Případně jakej soft to používá? Šéf totiž zvažuje koupi tohoto modelu auta s LPG, nicméně pokud neuvidíme sami do LPG systému, tak ode mě dostane negativní referenci. Dík,. Cus Paul,jak jsem psal . Vlastni nema. Udajne modely 2010 mely LPG zasuvku a OBDII zasuvku zvlast.To jsou ty co maji novinari na fotkach s diodama pod radici pakou.Na modelech 2011 uz zapracoval vyvoj a tam je veskera elektronika spojena a jen jedna spolecna zasuvka. Software me vedouci servisu nesdelil,jen rekl,ze je taktez vyvinuty Skoda Auto. Nicmene vedouci servisu,p. Novotny byl velmi ochotny a nejspis po zavolani ,ze jste z oboru by mohl zjistit vic. Nevim nakolik je to tajne info . +420 725 123 017 nebo si vyzadejte tamejsiho elektrikare,ktery bude vedet vic .Ten ma tyto vozy servisovat.Kdybys byl nekde z okoli PB ci aspon Pha mohl bych vuz pristavit k nahlednuti .
Srpen 25, 201114 r Paule, nevěř tomu, že nás do toho pustí,ale třeba se mýlím, bude to o diagnostice, budeme muset zvolit jiné cesty, měl jsem tu pár aut z francie s BRC, komunice jen přes EOBD, ale bez čísla mechanika nebo seevisu jsem se bohužel dál nedostal....a že by škodovka byla jiná?..přece nenechají vydělat někoho jiného, navíc servisy tím pádem budou dělat chytré, jací jsou borci, 15 let na nás jen házeli špínu, jak se morory zadírají, jak je to k ničemu a teď to budou propagovat??? uvidíme....
Srpen 25, 201114 r karel.lpg - to mě taky napadlo, ale nějak to musí jít....uvidíme BajnyPhoenix - hej ty, šlaháču, řídící jednotku LPG máš asi někde skrytou co? neuvidíš co se na ní píše, případně nějaké čísla a údaje? (ono by šlo potom zkusit vypinovat, jestli to nejde do obd jen tak a poté se nenavazuje s programem standartně pro landi renzo)
Srpen 25, 201114 r - od dneška jsem majitele nové octavie kombi na LPG - nemohu najít diagnostický konektor , poradíte kde je ? hledal jsem ho jak u octavky řady 1
Srpen 25, 201114 r Autor Tomasi ,to je nadhera. Zrovna si rikam,ze jsem si mel koupit tez kombika a ne sedana. Na delku je to ten samy vuz a kombik se lisi jen tim,ze ten prostor co ja mam nad kufrem venku,kombik uvnitr. A co je to za verzi? To je ta bezpriplatkova barva Corrida? A jaky model? Ja ji zvazoval tez ,ale zvolil jsem nakonec priplatek za cernou barvu,pac mam u Primy cerna nelakovana zrcatka a kliky.Jsem si rikal,ze ty cerne zrcatka a kliky by na cervene Corride vypadaly lacine.
Srpen 25, 201114 r Právě to tady řešíme, nicméně snad i když tomu nevěřím, by jsi se mohl dopátrat řídící jednotky, když pujdeš po kabeláži. Vídím, že ten reduktor je tam nějak našikmo uložený a nebo mě šálí zrak? Ještě jedna věc....jak se půlí sání, tak po pravé straně je tam nějaká patice, dokážeš mi zpočítat dráty kolik jich tam jde? potom dál se ty dráty spojují v jeden svazek i se vstřikama od LPG. Podle mě kuzměna v řj landi renzo nebyla, a nebo pod byla, tak tam dali landi renzo blue (nebo plus). Dráty budou pasovat vesměs všude, tlačítko pro výběr paliva není problém udělat ani pro mě mimo (jde v podstatě jenom o odpojení mikrospínače originálu) Ukazatel paliva buď spárovali s řj LPG a nebo jej berou ze snímače hladiny paliva přímo a přepočítávají ho pak na ukazatel, stejně tak jako funguje plovák benzínu. CO se týče diody signalizace provozu paliva, žádný problém vzít tuto informaci z řj LPG. Poslední věc je komfortní počítání stavu, spotřeby apod na palubáku. Podle mě oni použili něco jako "dvojitý palubák" který je nastavený na benzín hladina v nádrži+délka vstřiku benz. vstřiku a nebo po přepnutí na LPG se přepne palubka do druhého režimu, kdy měří stav hladiny LPG + délku vstřiku plyn. vstřikovače. Upravit čip pro přesné dávkování paliva dokážou i fajnšmekři garážoví. (já teda ne, ale oni jo). Do EOBD zásuvky pak jdou na spešl piny přímo z řídící jednotky do zásuvky. Nejde to přes gateway.
Srpen 25, 201114 r Tomasi ,to je nadhera. Zrovna si rikam,ze jsem si mel koupit tez kombika a ne sedana. Na delku je to ten samy vuz a kombik se lisi jen tim,ze ten prostor co ja mam nad kufrem venku,kombik uvnitr. A co je to za verzi? To je ta bezpriplatkova barva Corrida? A jaky model? Ja ji zvazoval tez ,ale zvolil jsem nakonec priplatek za cernou barvu,pac mam u Primy cerna nelakovana zrcatka a kliky.Jsem si rikal,ze ty cerne zrcatka a kliky by na cervene Corride vypadaly lacine. - je to verze s výbavou prima, nechal jsem si dolakovat zrcátka + jsem si vymyslel tuším za 1200kč boční lišty a kliky mi neolakoval protože prý nejsou určeny pro olakování. - hledal jsem zda existují jiné pro olakování a žádné jiné se neprodávají, takže výmluva prodejce - pak centrál na dálku a snad vše jinak PRIMA - je to základní barva corida Upraveno Srpen 25, 201114 r od tomasz.
Srpen 25, 201114 r no tak vam tu diagnostiku trochu vysvetlim. k starsimu modelu byl extra program od skody + redukce novej model je komplet v diagnostice Vas
Srpen 25, 201114 r kde je u těchto modelů ta diagnostická zástrčka ? jednotka motoru je jedna. ridi benzin i lpg takze klasicky prez obd zasuvku. starsi model ma jednotku LPG v prostoru LP podbehu
Srpen 25, 201114 r tomasz:Moc pěkny kombajn,at ti děla jen samou radost při jizdě na LPG.Akorat mi tam chybi tonovana okna,s nima by to vypadalo jinak.Jinak se těšim na tve poznatky s timto vozem. Upraveno Srpen 25, 201114 r od bitttpower
Srpen 25, 201114 r Tak tónovaná okna o ty fakt nestojím, vzhled pro mne až zas tak důležitý není ale funkčnost a variabilita vozu. Zevnitř při tonovaných oknech je mín vidět ven a okna jsou na autě čirá proto, aby šlo vidět dobře z vozu ven. KDE JE VE VOZIDLE UMÍSTĚN KONEKTOR PRO PŘIPOJENÍ K PC ? Upraveno Srpen 25, 201114 r od tomasz.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.