Přejít na obsah

Skrytý spínač fabia I

Weitr

Doporučené příspěvky

Ahoj už jsem si pořídil (snad) kvalitní autoalarm a ještě mi poradil jeden známej at si nechám udělat skritý spínač.A chci se zeptat co je lepší napojit ho na baterii a nebo na čerpadlo ? Chápu,že zlodějové jsou dál ...Ale měl bych lepší svědomí prostě:-) Samozřejmě mám tu nejdraží pojistku na krádež,vandalismus,nehody...... poraďte klido vzkazem nebo tu díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím,já měl na Feldě magnetický spínač na čerpadlo,případného zloděje to zmate,protože starter točí a el.jde,ale nenastartuje.Měl jsem ho za palubní deskou a spínal se magnetem.Výhoda byla,že jakmile jsem zhasnul motor,spínač se rozpojil a nešlo to nastartovat.Výhoda proti přepadení.Když tě někdo chce vystrčit z auta ,stačí chcípnout motor a utéct. :) A hlavně když přijedu domů,tak se to odpojí samo a nemusím na to myslet.Teď ve Fabce mám tajný vypínač taky na čerpadlo,ale bohužel páčkový a mockrát se mi stalo,že jsem ho zapomněl vypnout.Takže budu v létě dělat nějaké el.doplňky a při té příležitosti tam přijde taky magnet.

Odkaz ke komentáři

důležité je napsat na jaký motor to má být, protože si myslím, že např. pd-čko nastartuje i s vypnutým čerpadlem v nádrži (některé ho ani nemají).

docela dobrá vychytávka je odpojit datové vedení z diag. zásuvky (napájení nechat). tím lze předejít všelijakým sračkám do zásuvky na vyřazení immo.

pak třeba jen odpojit napájení řj.

Odkaz ke komentáři

magnetický spínač půjde kamkoliv. ale jen samotný mag. spínač tam nebude. budeš ním ovládat nějaké dodatečné relé, kterým můžeš přerušit obvod který chceš.

popřemýšlej ještě nad odpojením diag zásuvky. stačí vypínač někde mimo, protože to stejně nepoužíváš každý den.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

martikk: no vytahovat pojistku je dle mě dost nepraktické :mellow:

Může mi někdo poradit jak realizovat to odpojení diag.zásuvky? nebo ji nechat "slepou" napájení zůstane a vyvedla by se někde jinde.Máte s tím někdo zkušenosti? uvítal bych každou radu nerad bych to totiž nějak pokazil.¨

Klidně piště SZ díky moc -_-

Odkaz ke komentáři

můžeš si ji klidně vyvést někam jinam. u té stávající bych nechal zapojené pouze napájení (aby se to tvářilo, že je vše ok).

žádný problém s tím nebude. když si nebudeš chtít udělat jinou, tak ve stávající jenom odpoj datové vedení (k a can pokud je)

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři

Kryt je z nerezového pásku plechu a drží ho šrouby, 5ti hrané torxy s hrotem uprostřed.

Mají poměrně velký stoupání a jsou našroubovány v umělé hmotě.Když jsem to skoušel utrhnout,tak jsem se řízl o ten plech.Určitě nejsem sám,kdo má tenhte torx,ale bude ho mít kradáč u sebe?

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Ahoj,

hledám dodatečné řešení zabezpečení na své auto. Jedno už mi ukradli a teď nechci nechat auto jen tak. Vím, že se dá dodělat tajný spínač. 

Znáte někoho v oblasti severní a střední Moravy kdo se tímto zabývá a byl by schopný mi toto zabezpečení udělat?

díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Má ještě někdo nějaké rady, tipy a triky? :)

EDIT: Chápu správně, že když začne alarm houkat a ten mezek má přístup k pojistkám, tak vytažením pojistek ho jednoduše deaktivuje?

Editováno: , autor: voki6
Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Nechal jsem si skrytý spínač udělat přímo po koupi vozu v Autoservisu Škoda a za 7 let používání
jsem již sluchem věděl co to dělá když je to vypnuté a nastatruji nebo to vypnu během jízdy.
Co čert nechtěl - letos v Norsku se mi několikrát stalo že auto nechtělo naskočit a tak jsem vergloval
se spínačem až to naskočilo /v Norsku servis nejméně 3x dražší než doma/. Na spáteční cestě jsem
se na trajektu modlil aby topři vyjíždění nastartovalo a nebyl problém. Auto mi "kleslo" /zaplať Bohu/

až doma najednou na silnici a hned jsem věděl že to je spínačem - tak jsem se nechal odtáhnout

do nejbližšího servisu kde mi to odpojili s tím že to již bylo vykloktané a že to prý podle slov mechanika

- bylo zfušované :kol-48: - kde mi to dělali??.

Skrytý spínač = pro mne další "hejble" v systému - je třeba tomu rozumět a vědět kam šáhnout při jeho poruše.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...