shaolin Vloženo 2. Duben 2011 Vloženo 2. Duben 2011 Zdar chlapi,jak spravne zajet tento motor? Predtim jsem mel 1,2 htp Roomstera a po zajeti 1500 km jsem jej musel cca 10 tisic km pekne vytacet,aby sel za plynem a usadil spotrebu.Nakonec jsem jezdil za prumer 6,2 a auto slo celkem hezky za plynem. U TSi ale vubec nevim. Ma nekdo fundovanou radu? Dik Citovat
Michal B. Vloženo 4. Duben 2011 Vloženo 4. Duben 2011 Zdravím , taky jsem čekatel na 1,2Tsi, snad již za měsíc se dočkám . Máme octavii 1,8Tsi ( 2roky ji máme ) - a při koupi jsme se ptali jak ji zajet. V salonu nám bylo řečeno ať ji nešetříme, sem tam ji protáhnem. CCa.po 12tis.km máme spotřebu kolem 7l/100km - paráda. Taky by mě zajímala rada někoho, kdo již má pár tisíc s 1,2tsi najeto. Jinak v manuálu k Yetíko je napsáno toto: Během prvních 1 500 kilometrů je motor v záběhu. Prvních 1 000 kilometrů – Nejezděte rychleji než 3/4 maximální rychlosti zařazeného převodového stupně, t.j. na 3/4 nejvyšších přípustných otáček motoru. – Nejezděte na plný plyn. – Vyhněte se vysokým otáčkám motoru. – Nejezděte s přívěsem. 1 000 až 1 500 kilometrů – Postupně můžete zvyšovat zatížení motoru až na maximální rychlost zařazeného převodového stupně, t.j. na nejvyšší přípustné otáčky motoru. Během prvních provozních hodin dochází v motoru k většímu vnitřnímu tření než později, když jsou již všechny pohyblivé díly navzájem přizpůsobeny. Způsob jízdy během prvních asi 1 500 kilometrů je rozhodující pro kvalitu záběhu nového motoru. Také po záběhu byste neměli zbytečně jezdit s vysokými otáčkami motoru. Začátek červené oblasti na stupnici otáčkoměru označuje nejvyšší přípustné otáčky motoru. Ve vozidle s mechanickou převodovkou zařaďte na následující vyšší stupeň nejpozději při dosažení červené oblasti stupnice. Mimořádně vysoké otáčky motoru jsou automaticky omezovány. Pro vozidla s mechanickou převodovkou ještě také platí: nejezděte s příliš nízkými otáčkami. Přeřaďte na nižší rychlostní stupeň, jakmile motor přestane běžet plynule. Upozornění! Všechny údaje o rychlosti a počtu otáček platí jen pro zahřátý motor. Nikdy nevytáčejte studený motor do vyšších otáček, a to jak u stojícího vozidla, tak ani při jízdě. Díky všem za komenty Citovat
hadak11 Vloženo 11. Prosinec 2011 Vloženo 11. Prosinec 2011 udělám dobře když : 1. vymněním olej už po 6 tis km 2. pak vymněním olej na 15 tis km 3. a zkrátím interval výmněny oleje na každých dalších 15 tis km Ve volvu preventivně měním olej 1x ročně najeto má cca 6 tis km, ale zatím se to vyplácí, najeto 220 tis a motor přede jako kotě... co na to bude říkat "embéčko" Yeti ? Citovat
libero Vloženo 11. Prosinec 2011 Vloženo 11. Prosinec 2011 urobíš dobre....vždy lepšie skorej ako vôbec Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.