Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

čidlo už jsem našel, mám tam modrý.Teď se mi jedná o to, když ho vydělám, jestli nepoteče voda, a jaké tam dát.Jestli stejné barvy nebo tam může být i jiné.A jestli repliku nebo originál?

Kluci a když Vag hlásí vadu čidla,to vás nenapadne ho zkontrolovat v měřených hodnotách?

Poraťe co dál s ním, jak ho vydělat a co tam dát.Našel jsem různé barvy.

to co tam patří

dobře, dám tam to modré

dobře, dám tam to modré

Jak jako dám tam modrý?? Přece tam musíš dát to samé jako tam má být a ne podle barvičky plastu :o

To čidlo tedy normálně vyjmu nebo vyšroubuju?A co ta voda, nebude téct? Uvítal bych, kdyby mi tu někdo popsal postup, prosím

Nevím, jak je to u 1.6, ale u 1.8 tam to čidlo drží taková jako by západka, kterou vysuneš a to čidlo jednoduše vytáhneš ven. Možná to bude chtít zprvu trošku víc síly. Já jsem dal okolo toho místa staré hadry, aby se zachytila vytékající kapalina. Takže jen odpoj konektor, vysuň staré a hned tam zasuň to nové, a zajisti. Ale jak říkám, nevím, jak je to dělané u 1.6. Žádné šroubování, jen za to zatáhni ;)

dik mam to, vyměněno

dik mam to, vyměněno

a je to lepší?

Zdravím,mám ty samé problémy. Nejdřívemi jenom přes léto kolísala ručička teploty vody,vyměnil jsem čídlo a nic,tak jsem jel na VAG:žádná chyba a problém trval,vyměnil jsem termostat:týden byl klid a zase po starém. A ted v zimě zjištuji že to navíc ještě netopí....fakt nevím co dál. Topí to ale až po ujetí km a více.

Mám vyměněno, nové čidlo teploty (zelené-nahrazuje to pův. modré, ale s těmi samými hodnotami), stálo 525 kč, va VAGU OK, už jen to ukázalo lambda sondu, že je v háji, dnes jsem koupil BOSCH, cena 1800 kč, ale co mě zarazilo tak za UNI chtěli 3500 kč, byla taky BOSCH a ještě byla nekompletní.No nic, zítra nebo v pondělí vyměním a snad mám auto v kupě.Tenhle měsíc mě auto stálo už 5000 kč, zak to má k JEŽUROVI

• 2 měsíce později...

neukazuje mi na mé octávii 1,9TDI 81KW rv.99 ručička teploty chladící kapaliny je špatné čidlo.Chci se zeptat musím čidlo hned vyměnit nebo pokud mi nevadí,že ručička nechodí mohu jezdit dál? B) dík za odpověďi

mě se to taky stalo,já to odpojil na nádobce,3x to píplo a od té doby klid,zkus to očistit ten kontakt třeba to půjde a nebo v nádržce ty dráty projed šroubovákem nekde se tu o tom psalo.

>octaviaman: čidlo teploty chladící kapaliny není čidlo hladiny chladící kapaliny...

>trafika: protože toto čidlo dodává jednu ze stěžejních hodnot důležitou pro tvorbu směsi, doporučoval bych ho alespoň proměřit (má dva okruhy, jeden slouží pro přístroje a druhý pro ŘJ motoru - tam je důležité aby fungovalo bezvadně), raději však vyměnit pokud je chyba skutečně v něm

Mne robilo to isté a bolo to toto čidlo teploty vody...

post-28-1173603530.jpg

dík za rady jelikož auto jede normálně asi okruh pro řídící jednotku je ok.ale čidlo vyměním co mám říct v obchodě stačí typ motoru nebo je jich více druhů?nerad bych doma zjistil že mi nepasuje dík

dík za rady jelikož auto jede normálně asi okruh pro řídící jednotku je ok.ale čidlo vyměním co mám říct v obchodě stačí typ motoru nebo je jich více druhů?nerad bych doma zjistil že mi nepasuje dík

auto ide normalne, ale myslim ze RJ si stale mysli ze je studeny motor a podla toho dava benzin. takze podla mna to viac zere. cidla su odlisene farebne. takze tam daj cidlo rovnakej farby.

Měl jsem na oktávce stejnej problém. Nejlepší by bylo přípíchnout auto na Vag a zkontrolovat údaje teploty v řj motoru a budíků. Jinak tech čidel je hodně typů, liší se počtem pinů, tvarem a barvou konektorů. Kupoval jsem ho za 2 kila u http://www.automeisner.cz/

Měl jsem na oktávce stejnej problém. Nejlepší by bylo přípíchnout auto na Vag a zkontrolovat údaje teploty v řj motoru a budíků. Jinak tech čidel je hodně typů, liší se počtem pinů, tvarem a barvou konektorů. Kupoval jsem ho za 2 kila u http://www.automeisner.cz/

na tom starom ma cislo aj farbu, takze nemusi experimentovat. na predoslom aute som to menil 2x

na tom starom ma cislo aj farbu, takze nemusi experimentovat. na predoslom aute som to menil 2x

Pokud tam má původní čidlo, tak ty byly 2002 nahrazeny novými typy s jinou barvou a PN, tak mu jen přeju pokud nemá ETKU, ať v obchodě nenarazí na blbce s hláškou, že takový díl neexistuje - vlastní zkušenost kol100:D

Přesně tak, barva nemusí sedět a navíc je zbytečný vypouštět vodu a vyndavat ho kvůli číslu. Stačí si zapamatovat konektor (jsou 2 typy) a počet pinů.

Vodu není třeba vypouštět, můžeš klidně vyndat, opsat číslo a zandat. Je to nejjistější.

Alespoň tedy u mě na 1.8 :D

Vodu není třeba vypouštět, můžeš klidně vyndat, opsat číslo a zandat. Je to nejjistější.

Alespoň tedy u mě na 1.8 :D

No nevím, čidlo je v úrovni hlavy. Bez vypuštění vody to nepůjde (pokud to člověk nechce celý polejt), ale rád se přiučím ;)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.