kubasta Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Ahoj . Mám takovej dotaz. Nevíte někdo jestli nevyšla nějaká aktualizace softu na motor BXE r.v 7/08? Jde mi o to ,že jsem byl dneska v servisu se objednat na garančku a při té příležitosti jsem nahlásil ,že na volnoběh občas lehce poškubává motor-je to cítit v sedačce. Řekli že se podívají na aktualizace.jestli to není tím. Jenže dneska přijel kamarád se pochlubit novou OII FL tak jsem ji projel a všiml sem si jedné věci. Rozjezd s jeho autem je krásně semetovej a i při nechtěném podtočení motor nezatluče což se o mojí OII nedá říct. Rozjezd lehce kobercoví a při (podotýkám) nechtěnému podtočení motor zatluče. To podtočení myslím 1100-1200 ot. Bohužel občas se to stane tím chci říct že nejsem s těch kdo motor dusí. Tak se ptám nemohl by to být nakonec setrvák. Na garančku jedu za měsíc tak chytám rozumy . najeto 27000 km. díky za odpovědi. 1.9 tdi 77kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 já mám 4/08 a vše OK necuká, při podtočení neškube a mám cca 45t km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubasta Vloženo 13. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 no to je hezký a docela ti závidím. Na co bys to typoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 (editace) opravdu těžko říct, pokud by byl setrvák nějak načatý. Mohl by být vadný vstřik nebo konektor u vstřiku, co vím, tak u BXE bylo několik opravných verzí SW, zkus, co ti s tím udělají na garančce, pokud se tě bude týkat přehrání. Jediné, co se mě týká je oprava dlouhého teplého startu, zatím se to moc neprojevuje, tak to neřeším EDIT 4x4 má jinou spojku Editováno: 13. Srpen 2010, autor: rolbař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubasta Vloženo 13. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Dobrá trochu jsi mě uklidnil že jsou nějaké verze softu tak snad na muj něco bude a pomuže.na auto mám ještě 2 roky záruky tak se uklidňuju že je ještě čas na odhalení. Jinak v servisu jsou docela ochotní a co jsem slyšel tak i docela schopný a ochotný řešit problémy. Už jsem tam reklamoval čalounění a bez sebemenších problému. Tak snad. Jinak díky za ochotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miso0401 Vloženo 8. Duben 2011 Sdílet Vloženo 8. Duben 2011 Nazdar pani , mam otazku ,(aj ked viem ze taka tema uz bola zalozena, ale tam som pisal a nik neodpisal ) kupil som O2 2007 1.9TDi 77kw, a v neutrala mi to jemne sem tam cukne(zavybruje) v motore, nevyda ziaden zvuk(ziadne cinknutie) a je to fakt take jemne , robilo mi to sem tam aj pri predoslom aute a to bol benzin 2.0FSI, neviem ci je to normalne , alebo sa mam niecoho obavat. Dik za kazdy postreh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valda71 Vloženo 10. Duben 2011 Sdílet Vloženo 10. Duben 2011 ahoj jednoduse a struce je to setrvacnikem to cukani! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 10. Duben 2011 Sdílet Vloženo 10. Duben 2011 (editace) Jednoduse a strucne to vubec setrvanikem nemusi byt. Resil jsem stejny problem. Jelikoz mi setrvacnik i cvakal, nechal jsem ho vymenit. Cvakani zmizelo, ale pocukavani ne. Na diagnostice byla videt velka odchylka od vstrikovaneho mnozstvi na 4. valci. Nechal jsem tedy vymenit vstrik na 4. valci za novy a cukani temer zmizelo. Sem tam se auto treba na semaforech mirne zaklepe, ale je to opravdu nepatrne. Nejspis by pomohla vymena i ostatnich vstriku, ale jelikož jsou odchylky minimalni, resit to nebudu. Obcas pomuze i oprava elektroinstalace u vstriku, ale to byva i chyba na diagnostice. Takze zdaleka ne vsechno je zpusobeno setrvacnikem. Opravdu rada nad zlato :smich: Editováno: 10. Duben 2011, autor: tomina 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miso0401 Vloženo 22. Duben 2011 Sdílet Vloženo 22. Duben 2011 Dik , za rady , bol som konecne na diagnostike a tam mi vypisalo , chyba el. obvodu zhavica na prvom valci (nieje to presna citacia), tak teraz neviem , ci tam moze byt zly kontakt , alebo vymenit zhavic ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 27. Duben 2011 Sdílet Vloženo 27. Duben 2011 Nejspis ti odesla zhavicka. To na vibrace nema vliv. Kontrolovali ti odchylky vstrikovaneho paliva na jednotlivych valcich (nestaci jen vycist chyby)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SPD13TDI Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 OII 1.9 a 2.0 TDI Při volnoběhu auto mírně cuká, otáčky se nezvyšují ani nesnižují, nevíte někdo co s tím ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 To bych tipoval na dvouhmotový setrvačník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Květen 2011 Sdílet Vloženo 24. Květen 2011 najazdené?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sněhova vločka Vloženo 14. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2011 OII 1.9 a 2.0 TDI Při volnoběhu auto mírně cuká, otáčky se nezvyšují ani nesnižují, nevíte někdo co s tím ??? [/quote No ja mam asi to stejny na volnobeh cukani(razi do sedacky)znamy tvrdi ze je to u dieselu normal mam 77kw sedan 160tis km.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palad1n Vloženo 9. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2011 mam to u 1.6 to same a vsichni tvrdi, ze u mpi je to taky normalni:-) Ale jen obcas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Ahoj chlapi, potřebuju poradit. Ohřáté auto na volnoběh cuká. Vždycky jakoby zavibruje, ale otáčky nekolísají. Už to pozoruju delší dobu, ale teď se na to vyloženě soustředím. Mám to asi tři týdny a diagnostika nic neukázala. Strašně mě to točí a každé zastavení na červenou nadávam. 1,9 TDI PD, rok 2008 a 105000 najeto. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Ještě podotku, že je to citelné a cuká celé auto a je to cítit i přes sedačky, jak vám to zavibruje do zad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Birkin Vloženo 27. Březen 2012 Sdílet Vloženo 27. Březen 2012 Mě dělá to samé, není to až tak strašné ale taky při jízdě se mi při 1800-2000 otáček rozvibruji plasty okolo rádia, když na to pořádně šlápnu. Dělá to dvouhmotý setrvačník, pomalu se odporoučí pod kytky, zatím je to snesitelné, tak jezdim, nechce se mi měnit za patnáct nový :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 1. Duben 2012 Sdílet Vloženo 1. Duben 2012 setrvák, vstřikovače, nejčastější problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 2. Duben 2012 Sdílet Vloženo 2. Duben 2012 Tak jsem to nakonec odvezl do autorizovaného servisu (prodejna kde jsem to jako ojeté kupoval) a tam diagnostika ukázala "Vadný snímač polohy klikové hřídele" Ve středu mi ho budou měnit, tak pak napíšu zda to bylo ono. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Ahoj chlapi, tak jsem dneska dostal auto zpět a cituji: "Provedena výměna snímače vačkového hřídele, provedena kontrola chodu motoru a po opravě bez závad" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodicek Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Ahoj dělá mi to naprosto stejně na volnoběh třeba na křižovatce občasne lehké cukání zajímalo by mě na kolik vyšla ta výměna snímače dík :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 7. Duben 2012 Sdílet Vloženo 7. Duben 2012 Já ani nevím na kolik to vyšlo, protože k tomu mám na rok nějakou záruku a platil jsem pouze 20% ceny dílu, což bylo asi 320 (dle toho snímač stojí cca 1600 a práce nevím). Jenže stějně to nepomohlo a cuká to stejně, ale vykoumal jsem, že když to pořádně projedu a nebo po delší cestě se ten chod na volnoběh výrazně uklidní. Takže jsem řekl hovno a odvezl jsem jim to tam zpět a objednali mě. Ve středu to tam vezu, tak pak dám zase vedět, jak jsem dopadl, ale vyhrožujou, že teď už to musí být setrvákem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 27. Duben 2012 Sdílet Vloženo 27. Duben 2012 Tak se konečně uzavřel můj příběh s cukáním auta. Nakonec to opravdu byl dvouhmoťák a musel se vyměnit i s celou spojkou. Snad už teď bude klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedroxxx46 Vloženo 4. Květen 2012 Sdílet Vloženo 4. Květen 2012 Na kolik to teda vyšlo a kde si to nechal měnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.