Přejít na obsah

Leštěnky v. vosky


Bricktop

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, nějakou dobu procházím témata ohledně číštění a udržby karoserie a mám v tom čím dál větší zmatek... Je mi jasné, že by se měl lak nějak chránit, konzervovat apod. V záplavě dostupných prostředků a rad se pomalu ztrácím. Mohl by mi někdo nějak zjednodušeně popsat, jaké jsou rozdíly mezi leštěnkami a vosky?

Skoro u každé leštěnky je uvedeno, že obsahuje vosk.. Měl jsem za to, že leštěnka slouží pouze ke zlepšení vzhledu a vosk je primárně určen k ochraně laku.

Druhá věc, kterou řeším, je to, jakou leštěnku, popř. vosk koupit, abych laku spíš neublížil než pomohl. Mám na mysli různé abrazivní částice, které můžou lak poškodit...

Díky všem za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Hoj .. koupil jsem si Turtle wax originál .. 220 Kč za 0,5 l. Ale fakt paráda .. mám bílou fabku a nato že na bílé barvě často není vidět velký rozdíl tak tahle leštěnka ten lak fakt hodně oživila až jsem čuměl. Je to leštěnka, která obsahuje i vosk. Takže vyleštíš a už to máš i navoskované. Doporučuji :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Cau ja mam vosk od Dodo Juice a je to liga, priplatis si za kvalitu ale výsledek stoji zato... 3o ml stoji 250Kc a navoskujes s tim 3-4 auta, nanasi se holima rukama bez nejakých hadru, uterek atd. takze ho zdelas na auto oravdu malo koukni sem urcite si neco vzberes :palec2: www.detailingshop.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lestenka nikdy nemuze nahradit vosk. to mas to same kdyz koupis vec 2v1 a nebo 2 prostredky na 2 ruzne veci. vzdy bude lepsi kdyz pripravek dela dobre jen jednu vec. ale je to zdlouhavejsi, s 2v1 namatlas a mas hotovo.

taky zalezi co povazujes za dostatecne. taky jsem zacinal na zelve, ale uz nikdy vice. jsou o hodne lepsi pripravky, ktere jsou sice na porizeni drazsi, ale treba s uplne jinym davkovanim. treba zelvu mas na 3 pouziti a stoji dejme tomu 2 kila. lepsi mas za 6 stovek, ale vydrzi Ti treba 15 procesu. ja doporucuji pripravkt od firem Autoglym, Meguiars, DODO. dalsi co neni spatny a patri k levnejsi autokosmetice je Riwax. Mrkni na stranky jak tu psal kolega vyse, je tam toho mraky, mozna si vem tyden dovcu a precti si to tam:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...