Přejít na obsah

Bricktop

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Bricktop

  1. Bricktop

    Mokrý tapec

    Zdravím všechny, ověřovali jste někdo tohle provizorní rešení, jak píše Lukáš? Asi se mi nepovede demontovat plech (nýtované provedení), proto bych rád vyzkoušel tuto variantu. Díky za info.
  2. Ahoj, taky řeším koupi střešního nosiče, je lepší koupit typ s uchycením do připravených montážních bodů nebo typ s uchycením u dveří? Není u nodelu s uchycením do montážních bodů problém s mnohonásobnou opakovanou montáží, resp. demontáží? Nemůže to způsobit např. zatékání do auta střechou? Ještě poslední dotaz, zda se vyplatí připlatit si za hliníkové provedení. Díky za info.
  3. Bricktop

    Mokrý tapec

    Zaujal mě tento názor, už jste to někdo podle toho udělal, resp. odstraní to problém se zatékáním a voda poteče odtokovými otvory ven, tak jak má? A jsou ty držáky fakt zbytečné a můžou se bez následků vymontovat? Dík za info.
  4. Bricktop

    Mokrý tapec

    Ahoj, dnes jsem rozdělal tapec, povedlo se mi ho celkem bez problémů odtrhnout, pak jsem však narazil. Nemohl jsem ho celý sundat, protože drží nahoře u skla po celé délce jak čert. Je na to nějaký grif? Zkoušel jsem zabrat i trochu víc, ale nepomohlo to...
  5. Zdravím všechny, pokud měním tyčky stabilizátoru nebo jejich gumové podložky, musím potom udělat geometrii? Známý mechanik mi tvrdí, že musím... Díky moc.
  6. Byl v původním obalu v místnosti, kde je většinou pořád tma. Jde o to, že už byla flaška jednou otevřena a je poloprázdná, takže je v ní vzduch.
  7. Zdravím všechny, chci Vás požádat o radu, z loňské výměny oleje mi zůstalo cca 0,7l stejného oleje, který budu dávat i letos. Můžu tento olej použít (olej byl skladován ve skladu, kde jsou celoročně teploty nad bodem mrazu)? Děkuji za odpověď.
  8. Tak jsem se dnes pustil do přepínače světel, rozdělal jsem ho, zkusil očistit kontakty a dal zpátky, bohužel bez výsledku - mlhovky pořád nejdou. Všiml jsem si, že mám možná ulomený jeden kontakt viz foto. Je to opravdu ulomené nebo to tak má být?
  9. Díky za radu, zkusím to vytáhnout. Musím pořádně zabrat nebo to jde lehce vytáhnout?
  10. Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s mlhovkami na mojí Fabii 1.4 16V. Poslední rok se při zapnutí potkávaček stalo, že se občas samy zapnuly přední mlhovky. Zjistil jsem však, že když vypínačem otočím rychleji, mlhovky se nerozsvítí, takže jsem to dál neřešil a vše včetně předních a zadních mlhovek fungovalo. Minulý týden jsem zjistil, že přední ani zadní mlhovky nejdou zapnout (ostatní světla svítí normálně), myslíte, že to může být tím vypínačem? Dá se to nějak rozdělat? Popř. nějaký jiný nápad? Díky všem za info.
  11. To tvoje řešení s kouskem gumové hadičky si dost dobře nedokážu představit... Na jedné straně by to snad ještě šlo nasadit a přitáhnout, ale na druhé části spojky (samec) je to vzhledem k jejími tvaru skoro nemožné udělat. Dnes jsem spojku kolem dokola zkoušel utěsnit tavící pistolí. Kdyby tam nebyl tak strašně blbý přístup a šlo to nějak otočit, určitě by to fungovalo, bohužel zespoda se mi to nepovedlo utěsnit a furt to tama chčije... Su nasraný jak nikdy! Fakt už nevím, co s tím....
  12. Zdravím všechny, nějakou dobu procházím témata ohledně číštění a udržby karoserie a mám v tom čím dál větší zmatek... Je mi jasné, že by se měl lak nějak chránit, konzervovat apod. V záplavě dostupných prostředků a rad se pomalu ztrácím. Mohl by mi někdo nějak zjednodušeně popsat, jaké jsou rozdíly mezi leštěnkami a vosky? Skoro u každé leštěnky je uvedeno, že obsahuje vosk.. Měl jsem za to, že leštěnka slouží pouze ke zlepšení vzhledu a vosk je primárně určen k ochraně laku. Druhá věc, kterou řeším, je to, jakou leštěnku, popř. vosk koupit, abych laku spíš neublížil než pomohl. Mám na mysli různé abrazivní částice, které můžou lak poškodit... Díky všem za info.
  13. Takže se po delší době ozývám... Kroužek, co máš na fotce, tam mám, přesto to netěsní. Připadá mi, že to de až moc lehce rozpojit a zase nasunout (není tam ani žádná pojistka, která by se musela zmáčknout před rozpojením), nemůže být problém třeba v tom, že je tam ulomená nějaká pojistka nebo něco podobného? Jinak jsem se ptal v mototechně a borec mi žekl, že koncovku mají, ale prý to de hodně špatně vyměnit...
  14. Šlo by to použít i na flíčky vzdušné koroze, nebo je na to lepší použít Odstraňovač vzdušné koroze, např. od Sonaxu?
  15. A nepoškodím tím lak? Píše se tam k leštění starých laků, ten můj je celkem zachovalý, stáří cca 4 roky. Nemám s tím zkušenosti...
  16. Tak mě napadá, když ty fleky jsou od zaschlého rezu z rezavých šroubků SPZ, nešel by použít přípravek od Somaxu na odstranění vzdušné koroze? Druhý dotaz zní, jak je tento odstraňovač (popř. i od jiných značek) šetrný k laku karoserie. Díky.
  17. Úplně si mě vylekal, že tam mám nějaké rezavé místo... Musel se jít hned podívat a přišel jsem na to, odkud to stéká - dva rezavé šroubky, které drží SPZ...
  18. Zdravím všechny, dnes jsem se pustil do jarní očisty auta a narazil jsem na drobnou nepřijemnost, pod zadní značkou se mi nepodařilo odstranit docela velký flek (viz foto), je to takové lehce drsné a přischnuté (něco podobného v menším je i pod jedním zrcátkem). Auto jsem myl autošamponem od Sonaxu. Nemáte nějaký tip, čím to odstranit? Díky moc za info.
  19. Tak jsem se na to byl podívat a žádný kroužek tam nevidím... Něco jako černý kroužek tam úplně vespodu je, ale spíš si myslím, že je to konec hadičky... Kde by měl ten kroužek být?
  20. Bricktop

    Mokrý tapec

    To je zajímavá myšlenka, taky si říkám, že ta voda by se na plech neměla vůbec dostat, mohl by si to nějak podrobněji popsat, myslím s tím odmontováním plastového držáku? Všiml jsem si, že máš auto r.v. 2002, já mám 2006, tak se bojím, že to bude udělané trochu jinak (stejně jako jsem narazil, když jsem zjistil, že mám plech chycený nýtama a ne šroubama...)
  21. Byl sem to omrknout a mám to novejší provedení, rozpojil jsem to a nafotil (viz fotky), žádný gumový kroužek tam nevidím, nebo se pletu? Dá se to někde koupit?
  22. Jo, témata tu jsou, ale řeší se tam rozpojená hadička v kufru nebo v prahu dveří, rozpojení v motorovém prostoru jsem nenašel.
  23. Zdravím všechny, mám dotaz ohledně netěsnící hadičky ostřikovače zadního skla. Přestal mi fungovat zadní ostřikovač, takže jsem pátral po příčině, a zjistil sem, že je to netěsnící hadičkou. Ten spoj hadičky je v motorovém prostoru, zhruba mezi krytem tlumiče levého kola a nádobkou na brzdovou kapalinu. Jakmile zapnu ostřikování, tlakem kapaliny se hadička v tomto místě "rozpojí" a teče. Dá se to někde koupit? Dnes jsem se ptal v jedné poměrně dobré mototechně a nevěděli... Dík za info.
×
×
  • Vytvořit nový...