Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Chudak motor  ;)

Motor bez problemu dava.

Kdyz potrebuju razantneji rozjet tak tam prdnu za 3, to je jasne

Az se nekdy divim ze se s tim jezdi lip jak s tim na to tekute uhli :)

Jenom mala korekce, otacky nejsou 1200 ale 1400

no ono ti to možná pobere, ale na benzín nevím nevím, to jsem ani nezkoušel. Ale aby jsi z 50ky pořádně zrychli, tak to na 3 nevidím. Na pořádný zrychlení to je tak za 2. 3 jen normálně nic moc zrychlí. Tenhle motor jede pořádně až okolo 5000ot. A do takových 3000 ot je na zrychlení absolut mrtvola. Sice krásně pobírá i nízké ot., ale za plynem moc nejde.

Vloženo
Nevim jak to vidite vy :-) ale 1ka 50 2ka 100 atd :-) preci je v pravidlech psano ze nemate zdrzovat ;)

Ja jsem se svezl v supersportu Audi RS4 ...1cka do 65 ...2ka 110 ...3ka 160kmh to uz bylo na dalnici za Libercem a 4ka je hazard o sebrani papiru :D ...5,6tku tak leda v DE

..po meste spotreba 28l. jinak tech 17l. ...BRutalni zatah, 420koniku ani 18" nestihali ...ve stredni tride premiove u Audi osmivalec ;) ..nadherny zazitek -_-

Vloženo
Chudak motor  ;)

Motor bez problemu dava.

no ono ti to možná pobere, ale na benzín nevím nevím, to jsem ani nezkoušel. Ale aby jsi z 50ky pořádně zrychli, tak to na 3 nevidím. Na pořádný zrychlení to je tak za 2. 3 jen normálně nic moc zrychlí. Tenhle motor jede pořádně až okolo 5000ot. A do takových 3000 ot je na zrychlení absolut mrtvola. Sice krásně pobírá i nízké ot., ale za plynem moc nejde.

On je rozdil mezi motorem a motorem. 2 stejne motory se stejne nechovaji. Mam to overeno

Vloženo
Nevim jak to vidite vy :-) ale 1ka 50 2ka 100 atd :-) preci je v pravidlech psano ze nemate zdrzovat  ;)

Ja jsem se svezl v supersportu Audi RS4 ...1cka do 65 ...2ka 110 ...3ka 160kmh to uz bylo na dalnici za Libercem a 4ka je hazard o sebrani papiru :D ...5,6tku tak leda v DE

..po meste spotreba 28l. jinak tech 17l. ...BRutalni zatah, 420koniku ani 18" nestihali ...ve stredni tride premiove u Audi osmivalec ;) ..nadherny zazitek -_-

Jojo to verim ... v RS4 sem bohuzel jeste nemel cest !!!

Vloženo
Nevim jak to vidite vy :-) ale 1ka 50 2ka 100 atd :-) preci je v pravidlech psano ze nemate zdrzovat  ;)

Já jel ještě ve staré 2.7 biturbo a i tak to byl velký kolotoč!!! Moooc pěkná hračka!

Vloženo
Zdar chcu se zeptat, na jaký rychlostní stupeň je pro motor a auto šetrnější jet 50km/h?

Na trojku je to docela v otáčkách a čtyřku to zase dusí.....

66kw 1,9 TDI

Na 100% na ctyrku.Diesel je v poho.

Vloženo
Chudak motor  ;)

Motor bez problemu dava.

On je rozdil mezi motorem a motorem. 2 stejne motory se stejne nechovaji. Mam to overeno

jsem to schválně zkoušel a pobere, ale nic moc to pro benzín není.

Vloženo

Mne to taky pobere, ale nemam to srdce.

Jen perlicka, dneska pritule segra prvne jela od Kolina po D11 domu k nim do Modran, mokrej ridicak, tak opatrne, na dalnici kolem 90km/h. No, jel sem za nima a delal jim naraznika, spotreba 4,6l lollol Mazec, se mi jeste nepovedlo :D

Vloženo

Jen perlicka, dneska pritule segra prvne jela od Kolina po D11 domu k nim do Modran, mokrej ridicak, tak opatrne, na dalnici kolem 90km/h. No, jel sem za nima a delal jim naraznika, spotreba 4,6l lollol Mazec, se mi jeste nepovedlo :D

sis koupil TDI? Na TDI ale vysoká spotřeba.

Vloženo

Jen perlicka, dneska pritule segra prvne jela od Kolina po D11 domu k nim do Modran, mokrej ridicak, tak opatrne, na dalnici kolem 90km/h. No, jel sem za nima a delal jim naraznika, spotreba 4,6l  lol  lol  Mazec, se mi jeste nepovedlo  :D

No prave ze mam porad stale tu samou smaragdovou milenku 1,6/100/cip :)

Vloženo

Jen perlicka, dneska pritule segra prvne jela od Kolina po D11 domu k nim do Modran, mokrej ridicak, tak opatrne, na dalnici kolem 90km/h. No, jel sem za nima a delal jim naraznika, spotreba 4,6l  lol  lol  Mazec, se mi jeste nepovedlo  :D

Ja se vratil z Lipna, nalozenej, pustena klima celou cestu, predpisova jizda, spotreba 5,8l coz je take fine! Jinak jsem o tom take premyslel zda 3-ku ci 4-ku a prisel na to, ze 3-ka je moc otacek a vetsi spotreba, proto jedu 60km/h tacho a davam 4. Asi bych se ale do 53km/h nevesel... Jen doufam, ze nebudou ;)

Vloženo

Jezdím s 55 na tacháči, převod 4 či 5 dle profilu cesty (dlouhá rovinka na 5). Spotřeba je výrazně nižší.

Na 3 s tím dvoulitrem úplně minimálně, spíše jen tak při slalomu uličkama.

Vloženo

K tématu tolik. Současné moderní motory neprotestují , díky automatické regulaci předstihu (nebrečí ventily), ani když jsou výrazně podtočené. Dá se jezdit skutečně na 4 i na 5-ku 50 km/h. ( u nafty ). Ale, na klikový mechanismus působí veliké síly, dostávají zabrat hlavně ložiska na klikovce a ojnicích. Zárověň v olejovém systému je relativně malý tlak ( při otáčkách blížicích se volnoběžným ) . Tlak oleje prostřednictvím zdvihátek reguluje zdvih ventilů. Dochází k menšímu rozstřiku oleje a tím k zhoršenému mazání motoru. Takže dá se jezdit i na 5-ku 40 - 50 km/hod., ale motor tím výrazně trpí.

Vždy platilo, že je lepší pro motor, když se víc točí, než když se mlátí v minim. otáčkách. Toť můj názor.

Vloženo

Já v obci 50tkou na 4 a utírám si skoro slzy, menší kopeček dávám za 3.

Je fakt, že tachák ukazuje asi o pár km míň - já 50km/h ukazatel rychlosti v obcích od 45 až 47 km/h.

Vloženo

Já jezdím 50km/h na 3. a 1900ot/min (TDI 1.9PD)

Jinak k tachometru - sice nadměřuje, ale když jsem ho zkalibroval s GPS, tak do 50km/h celkem pinktlich - o tloušťku rafiky. Takže bacha na úvahu "mám tam 55, jedu 50". Já když tam mám 55, tak jedu 54 podle GPS a tacho 96 je 90 podle GPS. Otáčkoměr je přesnější než tacho. otáčky + kvalt a nemůže to uhnout.

Edit:

Na 5. jet 50km/h po městě ... vyšlápni si na kole mírnej kopeček 15° s nejtěžším převodem a to co ti to dělá s nohama je prd co to dělá s oky v ojnicích a s klikou. To je záhul. :angry:

Vloženo

1,9 TDI 81kW po meste jedine na 4. dava si to i mensi kopce a myslim ze se motor nijak nedusi. Pro motor urcite neni dobry takle jezdit porad a kdyz se to cas od casu prozene na 5000ot/min, necha se protocit turbo, tak to tomu motoru nemuze skodit..nevim no...rek bych ze je dobry jezdit "ve vsech castech otackomeru" a stridat to... Jinak druhym autem - Škoda 1203, obsah 1,2L vykon cca 35koni jezdim zasadne na 4. v jakykoliv rychlosti :-) u tohodle auta se ani nepouziva 1. protoze je to silene zprevodovany, takze 2. 3. na rozjezd a pak za 4 a spotreba? At jedes jak jedes furt 18L / 100km ;-)

Vloženo
Já jezdím 50km/h na 3. a 1900ot/min (TDI 1.9PD)

Jinak k tachometru - sice nadměřuje, ale když jsem ho zkalibroval s GPS, tak do 50km/h celkem pinktlich - o tloušťku rafiky. Takže bacha na úvahu "mám tam 55, jedu 50". Já když tam mám 55, tak jedu 54 podle GPS a tacho 96 je 90 podle GPS. Otáčkoměr je přesnější než tacho. otáčky + kvalt a nemůže to uhnout.

Ja jezdim 50+5, podle GPS je to 52,7. Za 53 mi nikdo pokutu dat nemuze, policeni radary (jak Ramer tak ty laserovy) maji do 100km/h presnost +- 3km/h (nad 100km/h pak +- 3%).

• o 4 týdny později...
Vloženo

Podle mě strašně záleží, co máte za motor+převodovku.

Ja na své 1.6 55kW jezdím normalně za 5 nebo 4, ale na OII 1.9 77kW se fakt za 5 jet nedá. Motor se strašně trápí. Tak je to na 4. nebo 3. rychlostní stupeň.

Vloženo
Podle mě strašně záleží, co máte za motor+převodovku.

Ja na své 1.6 55kW jezdím normalně za 5 nebo 4, ale na OII 1.9 77kW se fakt za 5 jet nedá. Motor se strašně trápí. Tak je to na 4. nebo 3. rychlostní stupeň.

50km/h na 5. prevodovy stupen? Zda se mi to trochu moc, strasne se to musi trapit nemyslis? Ptam se slusne, normalne, jen me to zajima, nerypu ci neco podobneho - jen upozornuji! ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...