Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

asi před týdnem jsem na octávii r.v.99 měnil zadní kotouče, asi po 2 dnech ježdění jsem si všiml, že kotouč se obržďuje pouze z té vnější poloviny. Ta vnitřní polovina kotouče zůstala netknutá, teď již má rezavý nádech. Vypadá to, že destička přiléhá pouze na vnější stranu kotouče. Nesetkal jste se s tím někdo? Co by to mohlo způsobovat?

Díky moc

Honza

Vloženo (editace)

Díky za info, jen taková technická. Dá se ten brzdič zase rozchodit nebo se musí objednat nový??

Díky

Honza

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

Proč by proboha hned měl kupovat nové čepy? Pokud je neurve při demontáži, tak stačí vyčistit pouzdra ve třmenu a čepy důkladně vypucovat, máznout správnou vazelinkou a může drandit dál...

Vloženo

To dost dobře nechápu..Jako že když se podíváš na kotouč,tak je dráha vy brzděná jen do poloviny té brzdné plochy?

Nebo že se ti neobrušuje kotouč z druhé strany kde je pístek?

Když mi takhle nějak vždycky blbla zadní kotoučovka,tak jsem jí párkrát zatáh přes ručku na dálnici a ona se srovnala sama :kol-28:

Nedělat když je břečka :kol-28:

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Dobrý deň, ked je zatuhnute vededie brzdica da sa to nejak rozhybať ? Neobzduje sa mi kotuc vzadu na lavej strane . nasiel som obrazok sice neni to brzda s octavie snad je to take iste ko na octavii mohol by mi niekto oznacit ktore je to vedenie brzdica ? dakujem

Editováno: , autor: marek92
Vloženo (editace)

Vedení brzdiče je ten čep s gumou-jeden nahoře jeden dole.Ale většinou to dělá zatuhlý pístek-prasklá prachovka a v ní bordel.opravná sada to vyřeší a je to levnější než celý třmen.

Editováno: , autor: milan1971
Vloženo

Pokud myslíš prachovku na čepu,ano musíš sundat třmen,vytáhnout čep i gumou(neboj jde to lehce),namazat a vrátit zpět.Prachovku na třmenu bych nesundával,jen pod ni stříkni Wd40,zatlač pístek,šlápni lehce na brzdu,zatlač-několikrát.když ti to i potom bude brzdit,tak kup opravnou sadu na třmeny(nejlépe i s pístkem)

Vloženo (editace)

Vyřešeno - prosím smazat - jsem tukan....

řešení je zde: http://forum.skodahome.cz/topic/21136-problem-s-brzdovym-trmenem-na-zdani-kotoucove-nap/page__p__407194__hl__+zadní%20+brzdy__fromsearch__1#entry407194

Dobrý den, prosím o radu. Při výměně ZADNÍCH vrzdových destiček na 4x4 nemůžu vrátit (zatlačit) pístek zpět. Přiznám se, že nemám originální nástroj, ale vždy to dělám stužidlem a nikdy žádný problém - podle dílenské příručky je tam samostav, který se zatlačením pístku poruší. Je to tak? a jak tedy na to? Použít hrubou sílu, nebo je v tom nějaký fígl?

Editováno: , autor: nosal
Vloženo

Otáčet po směru hodin.ručiček jako klasickej šroub...Já to dělám opatrně sikovkama...Tomu pístku nad gumičkou to nevadí když bude odrbanej.Není defakto potřeba žádná velká síla...Když mázneš gumičky a pístek brzdovkou aby to klouzalo :kol-28:

Vloženo (editace)

Přesně tak, otáčet doprava. Vše naprosto v pohodě, ani lanka od brzdy jsem nemusel vyháknout.

Jen se mi nezdá ta gumová manžeta - sice jsem se ji snažil stále rovnat, ale ve finále zůstala pootočená - snad to přežije.

Destičky jsem tam dal ICER (přední i zadní) koupené v Auto Kelly (nejsem žádnej závoďák). Kotouče jsem nechal tak jak byly. Auto brzdí kupodivu daleko lépe. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží. Originály vydržely 100 tis.

Editováno: , autor: nosal
  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...