freek Vloženo 16. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2006 nemá někdo zkušenosti s chiptuningem 1,4 74 kw ? chtěl bych si to nechat trochu vylepšit ale nedaří se mi sehnat někoho důvěryhodného . má to někdo od SPORTMOTOR nebo X TUNING ? dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 taky bych měl zájem o tomto diskutovat ,zkušenosti zatim nemám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Moc vám neporadím ve zkušenostech, ale jedna z nejpolehlivějších firem je určitě CIMBU... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Moc vám neporadím ve zkušenostech, ale jedna z nejpolehlivějších firem je určitě CIMBU... a kde jí najdu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Sídlí někde u MB a mají stránky www.cimbu.cz..dokonce snad nějak spolupracujou se Škodovkou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Oplati sa vobec chipovat tento benzinak,zvysi sa postrehnutelne vykon popripade krutak?Odstrani sa tym diera v plyne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 No když si představím, že tenhle motor čipuje sama škodovka na 116koníků, když to dává do rs na jiný trhy, tak si myslim, že to pomůže... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 No když si představím, že tenhle motor čipuje sama škodovka na 116koníků, když to dává do rs na jiný trhy, tak si myslim, že to pomůže... Coo?To mas dake pomylene,snad chipuju 1.9 tdi a nie 16v. Do FRS som este benzinak nevidel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zába Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Benzinove RS se 116 koniky jezdi v Recku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Cimbu tyhle motory nedela. A podle me chipem zadny rozdil nepoznate. Povidat by o tom mohl Milan, ten si nechal udelat HW upravu a zlepseni citil. Skodovka sama o sobe tyhle motory pro jine trhy nechipuje. 116konova se prodava v Recku, ale ten motor prosel HW upravami. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OloZX6R Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Projdi si forum, třeba do Řecka dodávaj rs jenom benzínový, protože ropáky nemaj rádi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Nehlede na to, ze o motoru 1.4 16V 74kW se tady diskutovalo uz dost a dost, takze v prvni rade bych si, byt puvodnim tazatelem, nejdriv prosel forum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 No když si představím, že tenhle motor čipuje sama škodovka na 116koníků, když to dává do rs na jiný trhy, tak si myslim, že to pomůže... Coo?To mas dake pomylene,snad chipuju 1.9 tdi a nie 16v. Do FRS som este benzinak nevidel Třeba do Řecka se "FRS" s 1.4 115HP dodává EDIT: koukám, že to Řecko nás napadlo všechny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Projdi si forum, třeba do Řecka dodávaj rs jenom benzínový, protože ropáky nemaj rádi... Tak v tom pripade sa ospravedlnujem,bola to moja neznalost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiko Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Taky jsem o tom kdysi uvažoval, ale pročetl jsem si o tom dost a závěr je ten, že to nemá smysl, snad pomůže vyjádřeni k čipu od Cimbu na 1.4 74 kW: Na základě podrobného průzkumu požadavků zákazníků jsme zjistili, že uživatelé chtějí vyšší a lepší průběh točivého momentu, především v nižších otáčkách. Dosáhnout toho změnou softwaru není možné, je to dáno šestnácti ventilovou koncepcí hlavy motoru. Konstrukce provedení hlavy motoru se čtyřmi ventily na válec se používá z důvodu snadnějšího dosažení vysokého výkonu a složení výfukových plynů, nevýhodou je právě nižší točivý moment v nízkých otáčkách. U dražších motorů se na odstranění tohoto nedostatku používá změna časování otevření ventilů naklápěním vačkových hřídelů, změna velikosti zdvihu ventilů případně ještě proměnné sací potrubí. Vzhledem k tomu, že takto vyrobený malo objemový motor by vycházel velmi draze a vůz by byl neprodejný, nepoužívá se. Jediné, co mohu poradit šťastným majitelům Fabie s tímto motorem je, aby motor vytáčeli na cca 5 500 ot/min a teprve potom řadili. Po změně převodového stupně se pak dostanou na otáčky nejvyššího točivého momentu a dosáhnou tak i slušné dynamiky a aktivní bezpečnosti při předjíždění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 http://www.skoda.gr/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomV Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 hazejte po mne klidne sutry, ale chipovani slabejch benzinu a atmosferickejch benzinu vubec je podle me nesmysl. Jel jsem s oktou slabou 1.6 a podle me jediny co se zmenilo je ze mu trosku zvedli otacky. O nafte to je jina, kdyz zvednou vykon ze treba 77 kW na 113 a kroutak o 74 Nm tak to ma smysl, ale zvysovani vykonu o nejakejch 6 kW je nesmysl Nerozpoutavam zadny hadky benzin x nafta ale fakt to jsou podle me vyhozeny prachy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiko Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Souhlasil bych s TomV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 Taktiez suhlas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 ...a navíc jsou tyto motory téměř na svém výkonovém maximu.Bez zásahu do motoru nelze o nějakém zásadním výkonovém nárustu ani mluvit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sinius Vloženo 17. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2006 takže si myslíte, že mojí kočičku, která má 44kw nemá smysl čipovat na nějakejch těch 53kw, jak to nabízej na cimbu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiko Vloženo 18. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2006 Jestli máš moc peněz, tak si to nech udělat, já osobně bych do toho nešel v případě mé motorizace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 18. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2006 Sinius: Jenze u Cimbu ti take vymeni saci potrubi a spolu s chipem to poznas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 18. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2006 Sinius: Jenze u Cimbu ti take vymeni saci potrubi a spolu s chipem to poznas... Ale to uz je ina cenova relacia....Ma niekto skusenosti s Chip fy. na Slovensku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harmm Vloženo 18. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2006 nemá někdo zkušenosti s chiptuningem 1,4 74 kw ? chtěl bych si to nechat trochu vylepšit ale nedaří se mi sehnat někoho důvěryhodného . má to někdo od SPORTMOTOR nebo X TUNING ? dík Do chipu 1.4 16V zbytečně nechoď , úprava není nějak extra poznat, snad jen, že je cítit, že auti trošku dřív zatáhne, ale to je asi tak všechno, nárust výkonu nepoznáš. Spíš, jestli uvažuješ o úpravě tak by ti poradil Milan ( jak píše Martin ) ten si nechal dělat úpravu vačky ( úpravu je možné vrátit zpět do původního stavu ) a psal mi, že jde líp do otáček - nemusí ji tak vytáčet. Zase druhá strana mince je, že motor je prý hlučnější. Nevím, neměl jsem možnost to porovnat, i když mi tu možnost nabízel, nenašel jsem si čas za ním zajet. Jinak já mám chipnuto od Sportmotor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.