Přejít na obsah

Klepani pri volnobehu a sepnute spojce

Petrkiller

Doporučené příspěvky

Ahoj prosimvas uz jsem tady o tom cetl .. kdyz mam volnobeh tak neco trochu klepe .. nevim co to je :( Kdyz jsem to resil tak jsem se docetl ze to je spojkove lozisko ale ted jsem se docetl ze to muze byt i neco u prevodovky .. Je to kovove klepani srovnatelne s otackami .. pri jizde nebo i zvyseni otacek to prestane delat .. poradite me nekdo co to opravdu je? Blizim se k najetym 150 000 a olej v prevodovce urcite meneny nebyl .. muze to byt i tim?

Pokud to tu uz je zalozene tak se omlouvam ale nenasel jsem nic s mym problemem .. vim neumim hledat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tezko rici co tam klepe, musel bys mrknout pod auto a nechat nekoho aby to protocil a ty budes poslouchat z kama to presne jde?!

Kazdopadne bych ten olej zkntroloval, jestli je ho tam hodne. Idealne ho vypustil a nalil novy original ;) Tak budes mit jistotu ze je tam novy olej a je ho tam dost. A uvidis jetli se budou pak nejake zvuk ozivat dal.

Odkaz ke komentáři

No ono to driv nedelalo jak jsem auto koupil.. teda aspon jsem si toho nevsiml taky to bylo poradne hlucne protoze to melo puvodni rozvody pri 140 000 .. ted to ma uz jen par kilometru do 150 000 chrasti to porad .. dnes jsem to koumal a chrasti to nekde u motoru takze typuju to spojkove lozisko .. dela to ikdyz je neutral zarazeny nebo ikdyz je jakakoliv rychlost zarazena a rozjizdim se nebo mam otacky pod 1500 okolo tech 2000 to uz prestava delat .. radici paka se nejak netrepe razeni je presne obcas se zadrhne a nejde zaradit ale to se mi stavalo i u HTP a tam to teda jde hoodne lehko proti MPI ale staci promacknout spojku a jde to zase vpohode .. az budu mit cas a penize asi vymenim ten olej v prevodovce :) diky za radu :) navic mozna ze je to dost i o nezvyku .. protoze HTP je mnohem hlucnejsi a nic v nem neslo slyset :) to chrasteni je jen pri spojene spojce ..

A jeste neco .. az mi ta spojka odejde z duvodu velkeho opotrebeni ne spaleni a nespravnym chovanim .. musi se menit komplet? Nebo jako u starych aut staci vymenit pritlacny talir pokud neni nejak poskozena?

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři

Hm to je jasne .. co? Znicena prevodovka? :) a je to pracne vymenit ten olej? A kolik ho tam je potreba a jakej? Co jsem slysel tak je tam nejaky sroub ne? Ale jak se to tam nalije?Nechci at mam prevodovku znicenou kol100ale me se hrozne zda ze to dela spojka :( ale asi ta prevodovka achjo kol119

Odkaz ke komentáři

Petrkiller: Zbytecne se stresujes, muze to byt klidne lozisko na spojce, ty prevodovky se vecinou tolik nekazi;) Jinak prevodovy olej normalne vypustis na spodku skrine. Je tam asi 17 imbus, pokud se nepletu. Je to trosku schovane, je to vlastne takova zatka. Tu povolis a olej ti pekne vytece. Pak ho lze pri zvednutem predku nalit pres cidlo spatecky, ktey si pak povolis, je ze predni strany skrine. Pak uz jen hadicku a plnici strikacku na olej. Olej idealne original: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g060726a2-prevodovy-olej-sae75w-1l-fabia-fabia-2-roomster-octavia.html

Po pripade nejaky znackovy olej 75W GL4. Obsah je kolem 2litru+- ted si to presne nepamatuju, urcite to nekde vyhledas kolik oleje tam presne prijde.

Editováno: , autor: Grym
Odkaz ke komentáři

Diyk tak ja se na to snad brzo vrhnu a nebudu teda resit takove piskani lehke :) ale jeste jsem ted neco zjistil :D nevim mozna ze je natlakovana soustava ale vcera nadobka s chladici kapalinou byla cela od pary a je tam tesne nad minimem chladici kapaliny :( Je fakt ze jsme valili po dalnici i po meste v nejvetsim vedru ale tak mozna ze je to jen natlakovane a neubyva :)

Odkaz ke komentáři

Aspon si zkontorluj ten olej, jestli ho tam mas hodne ;) To piskani muze byt klidne nekde od remenu. Treba lozisko pumpy, altiku, kladka atp. Takze ono nekdy to zacina jen piskat a pak to bude piskat jeste vic a pak z niceho nic to zacne chrastit a trada a budes si moc poustet jen tu hudbu :smich:

Takze bych to resil ze bych vzal 13klic a povolil altik. Altik slouzi zaroven k napinani remenu, takze kdyz ho povolis a trosku do nej zatlacis(nekdy je to prirezle a musi se pouzit nejaka mensi paka k uvolneni) tak uvolnis remen a muzs zkusit aspon rukou jestli nema nejake lozisko vuli. Ovsem na druhou stranu to asi jeste nebude mit velkou vuli kdyz to obcas piska, takze je mozne ze na nic neprijdes, ale za zkousku to stoji.

Ja proste typuju, ze ti odchazi nejake lozisko ;)

Odkaz ke komentáři

Toz to ti dekuju .. a kdyz odleti kladka tak je motor KO? Ale ono to dela nekde vespod a vic na strane spolujezdce coz nahrava i tomu remenu no .. mozna ze to dela altik uz jsem ho zkoumal ale prijde mi zachovaly nezrezly jako novy .. a nahodim tam zpet ten remen za domacich podminek? Jak jsem videl ty soukoli tak si rikam nerypat do toho dokud to funguje :) ten olej zkontroluju doufam jak budu mit auto na zvedaku brzy .. :)

Odkaz ke komentáři

Motor KO neni. Ale nebudes moc pokracovat v jizde ;) Jinak ten remen musis pak napnout tak, aby nebyl uplne nasponovany a aby zase nebyl moc volny. Kdyz na nej zatlacis prstem, tak by mel jit promacknout asi 1,5cm +- tezo rici, delam to podle citu.

Kdyz bys ho mel moc napnuty, tak budou trpet loziska a moc nevydrzi. Je dost mozne ze ho mas treba moc napnuty a proto ti to zacina delat problem ;)

Ps. Jak dopadla tva oprava tech prahu?

Odkaz ke komentáři

No trochu stlacit jde asi o pul centimetru az centimetr .. ja myslim ze do toho nerypal predchozi majitel .. ale prahy .. jeste se na ne nedostalo :D porad jsem to chtel udelat ale vzdycky se neco jineho vyskytlo .. same dovolene no :X ale uz se na to chystam :) drzte palce!! Snad se na to zitra vrhnu :kol-22::kol-36: uz tu mam nejmene mesic vsechny veci ale neni cas :D

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...