Publikováno Srpen 21, 201114 r Zdravím všechny, mám zásadní problém - pomůže mi ho někdo vyřešit ? Před nějakým časem jsem pozoroval při jízdě mírné cukání motoru - startování nebyl nikdy žádný problém.Poslední dobou cca 1 měs. startování činí docela problém dlouho motor nechce naskočit a když přeci jen naskočí po sešlápnutí pedálu se dusí až po chvíly začne reagovat normálně - leč při jízdě opět cuká.Záležitostí posledního týdne byl několikrát problém že v suchu a teplém počasí nastartuje normálně - popojedu cca 1km (motor běží na volnoběh) a když chci opět rozjet vozidlo chcípne (při opětovném startování to tak nějak chytne nechytne jakoby na dva válce) po delší starování s nohou na plném plynu to zas naskočí. Bohužel tato Sobota byla osudná neboť se opět opakovalo popojíždění v frekvence chcípání se zkracovala až jsem to nenatočil již vůbec ! Tedy první co jsem udělal byla výměna palivového filtru,nové svíčky,vzduchový filtr - benzínové čerpadlo je slyšet a řekl bych že benzín dává normálně (odpojil jsem přívodní paliv.hadici do vstřikovací lišty a hned mě ocákl benzín - tedy byla natlakovaná).Co mne však zaráží že není cítit nespálený benzín z výfuku.A další problém bude asi se zapalovací cívkou - je celá popraskaná ale již tedy delší dobu - což samozřejmě mohly být i její poslední dny. Poradí někdo než dojde na nejhorší - Díky všem.
Srpen 21, 201114 r Tak to sem jednou zustal s octavku vyset a už nenastartoval tak sem zvedl kapotu a uviděl popraskanou civku tak mě napadlo zavolat kamošovi a ten zajel do mototechny dovezl novou dal sem ji a hned nastartoval a byl to nějakej neoriginal předd cca 7roky.
Srpen 21, 201114 r ...A další problém bude asi se zapalovací cívkou - je celá popraskaná ale již tedy delší dobu ... A ty se ještě divíš, že máš problémy co popisuješ? Vyměň cívku a pojede zas jako blesk. Měl jsem to samé na Feldě (1.3 BMM). Po výměně jako nový motor. Upraveno Srpen 21, 201114 r od Wojnar
Srpen 24, 201114 r Mám podobný problém dělalo to jenom po dešti, v servisu (orig.škoda) vyměnili všechno, cívku, kabely, rozdělovač i svíčky (7,5 tis ). Zatím nevím jestli to zabralo, protože s autem řeším jiný problém. Upraveno Srpen 24, 201114 r od Falewick
Srpen 26, 201114 r Nejdřív zkontrolovat rozdělovač (palec a víčko) jestli je OK. Pak už jen ta cívka. Tom PS: Mě odešla po 10 letech při dešti. Doporučuji nekupovat Chinu (vydržela 10 dní). Originál, nebo TESLA je cca za 1000,- kč.
Srpen 27, 201114 r jj vyměň cívku ! Já měl stejné problémy a pak jsem taky nenastartoval jednoho krásného dne (nedělního ke všemu). Mám teď čínu a funguje docela v pohodě už nějaký ten měsíc.
Srpen 2, 201312 r Taky jsem měnil cívku měl jsem jí v úplně stejným stavu akorát po výměně mě začali zlobit otáčky na volnoběh a začala chcípat takže to vypadá na škrtící klapku nebo nemáte někdo s tím nějaké zkušenosti? proč mi nedrží otáčky kde má děkuji za radu
Září 7, 201312 r skontroluj hallow snímač otáčok na rozdelovači, mal som to isté, VAG nič neukázal, vymenili mi aj klapku a nič, nakoniec som kúpil čínsky rozdelovač za 20,-€ a už minimálne 5 rokov fachčí
Prosinec 10, 201311 r Taky jsem měnil cívku měl jsem jí v úplně stejným stavu akorát po výměně mě začali zlobit otáčky na volnoběh a začala chcípat takže to vypadá na škrtící klapku nebo nemáte někdo s tím nějaké zkušenosti? proč mi nedrží otáčky kde má děkuji za radu Měl sem stejný problém. Při nastartování mi to chcípalo a nedržely otáčky. Vyměnil sem škrtící klapku a pohoda až během týdne mi zase naopak držely až moc vysoko a nechtěli dolu Tak to vypadá na teplotní čidlo, zkusim a uvidim
Leden 31, 201411 r Díky kluci moc za rady jen jsem se sem dřív nedostal vyměnil jsem škrtící klapku a zase šlape jak má
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.