Přejít na obsah

Benzin z polska-kvalita cerpaci stanice

Petrkiller

Doporučené příspěvky

No to je prave ono. Kdyz byl kurz CNB 5.915, tak mi to pri platbe kartou strhlo 6.05 kc/zl. Dnes je kurz CNB 6.008, takze pocitam se strhnutim cca 6.15 Kc/Zl a v tomto kurzu vychazi tech 5.79 zl na 35.60 Kc a to uz u nas natankuju levneji. A to nepocitam zajizdku do Polska, ktera benzin dale prodrazi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím jestli se mám radovat nebo smutnit.

Na Orlen jsem jezdil taky proto, že jsem na naftu od Benziny (Orlen) slyšel jen samou chválu a naopak u OMV, Shell mně zkušenosti přispívajících nějak nenadchly :(

Ještě tady máme Agip, no uvidíme.

Nějaký Rasam Cars apod., vylučuji hned.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Hm, to je možné, vždycky to tak bylo.

No, platil jsem kartou, ani se mně nezeptala jestli to chci v CZK nebo PLN a rovnou mně zkásla v Kč.

Takže takhle:

PLN: 201,95

CZK: 1263,77

Což odpovídá přepočtu 6,258 při oficiálním kurzu v ČNB 6,062 což potvrzuje i Tvoje zjištění ohledné kurzů a přepočtů a v konečném důsledku to vypadá, že přijde nastejno platit kartou ve PLN nebo CZK.

Alespoň můžu cenu zadávat do aplikace přímo z paragonu a nemusím to přepočitávat.

No, i při tomto "kurzu" mně vyšel litr nafty na 36,10, když v Třinci na všech čerpačkách se ten den cena nafty "obyčejná" pohybovala nad 36,40.

Když vemu v potaz, že jsem tankoval naftu prémiovou a měl to po cestě, tak to ještě jde :)

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

No to vypada na pekne vysoky nejaky vlastni "orlen" kurz. Ja objevil kurzy VISA, ktere by mely odpovidat platbe kartou VISA, pokud bys ji platil. Jsou rovnez o par haleru vyssi, nez kurzy CNB, jak jsem drive psal. http://www.kurzy.cz/kurzy-men/kurzovni-listek/visa/, pro dnesek je tam kurz uveden 6.131, coz je rozhodne lepsi, nez tech jejich 6,258 pro platby v CZK. A kdyz uz jsi byl v Tesine, tak napriklad na Shell maji ten jejich FuelSave za 35.90 Kc a na Slovnaftu stoji obycejna nafta 35.60 Kc, tedy levneji nez Trinec.

Odkaz ke komentáři

Pár upřesnění:

- mám Maestro

- na kurz se dívej ze středy 4.7., pak byly svátky, dnešní už může být jiný

- na ceny nafty z pátku, 6.7.

- pokud možno tankuji jen Benzina/Orlen

Píšu z mobilu, takže proto jen tak v rychlosti a ve zkratce a pravděpodobně takhle blbě formátované.

EDIT:

Tapatalk vůbec neumí "odentrovat" řádek :(

EDIT2:

No, koukám, že ten "Orlen" kurz je fakt nějaký pokřivený.

Příště to budu chtít v PLN.

Odkaz ke komentáři

Ok.

Kurzy Maestro: http://www.kurzy.cz/kurzy-men/kurzovni-listek/mastercard/

Ale to jsou jen detaily, proste kurz Orlen je nevyhodny. Mohlo je to taky napadnout, ze pokud k nim cesti ridici jezdi

na benzin, tak to neni az na vyjimky z lasky k Polsku, ale kvuli ceny PHM a takze by ji svym kurzem nemeli dostat nad uroven PHM v Cesku,

Benzina v Tesine mela v sobotu 7.7. stejne jako Shell N95 i naftu za 35.90 a ceny jsou stejne uz 14 dni.

Odkaz ke komentáři

jj, ten kurz Maestro jsem už našel, taky proto jsem dopsal, že "Orlen kurz" je nějaký pokřivený.

Zkusím tam zajet ještě jednou, platbu budu požadovat v PLN a pak porovnám aktuální kurz Maestro s tím co mi strhnou z účtu.

Jinak, pokud by byl těch 6.053, tak 34,90 za prémiovou a při příležitostné jízdě do PL by ještě šlo.

BTW:

Má už Benzina v ČT Verva Diesel?

Těch 35,90 máš za "obyčejnou".

Odkaz ke komentáři

jj, ten kurz Maestro jsem už našel, taky proto jsem dopsal, že "Orlen kurz" je nějaký pokřivený.

Zkusím tam zajet ještě jednou, platbu budu požadovat v PLN a pak porovnám aktuální kurz Maestro s tím co mi strhnou z účtu.

Jinak, pokud by byl těch 6.053, tak 34,90 za prémiovou a při příležitostné jízdě do PL by ještě šlo.

BTW:

Má už Benzina v ČT Verva Diesel?

Těch 35,90 máš za "obyčejnou".

Myslim, ze ma, ale cenu nevim. Ale az pojedu, tak kouknu.

Odkaz ke komentáři

Takže tak:

V ČT na Benzině už mají i Diesel Verva. Ceny následující:

Diesel Verva - 37,50 Kč

95 - 36,40 Kč

Diesel - 36,20

V Cieszynie na Orlenu:

ON - 5,59 Zł

95 - 5,69 Zł

ON Verva - 5,77 Zł

98 Verva - 5,89 Zł !!!!

Dnes jsem si to nechal strhnout ve Zlotých, uvidím kolik to nakonec bude v Kč a jak tím pádem bude vycházet kurz.

Dnes Maestro 6,063, čili 35,- Kč/l za Vervu nebo 33,90 za "obyč.". Mluvím o naftě.

Odkaz ke komentáři

Cosby , nemam co dodat , ja a moje fabia je dobrym prikladem toho ze polske palivo je velmi dobre kvality , tankuju jen v polsku uz skoro 5 let a nebyl ani jeden nejmensi problem ;) jinak pokud nekdo tankuje na benzine , popripade na nemeckem staru tak taky tankuje polske pohone hmoty , benzina a star patri polskemu Orlenu ;)

Odkaz ke komentáři

Nevidím důvod proč nebrat v PLR.Tohle mám fakt rád ty řeči,nebudu tam tankovat,nechci pak vrážet do oprav.Kdyby jste veděli co je tady,možná by jste se divili.Poláci mají stejně dobré palivo jako my

Mozna se pletu, ale nikdo tady nepopira a nesrovnava kvalitu/nekvalitu ceskeho/polskeho benzinu. Resi se tu cena a ta muze byt pro kazdeho jinak vyhodna. Pro mne tankovani v Polsku znamena 20 Kc za dojezd navic, tak s tim musim kalkulovat, pro někoho, kdo ma Polsko po ceste, tak takove veci resit nemusi. Dneska se ceny v mem dojezdovem okoli dost srovnaly.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...