Přejít na obsah

Výměna oleje 4x4

V.T.E.C

Doporučené příspěvky

čau. My se švagrem máme oba 4x4 a měnili jsme:

- motorvý olej ( výměna v garáži - cena ve slevě 890 kč + fitrl 150 asi )

- převodový olej + olej v haldexu + filtr ( výměna v BOSCH servise 2300 kč - do haledxu je to poměrně složité, takže v garáži ne )

- olej v zadním diferenciálu - chtěl jsem měnit, koupil jsem ve škoda servise 1 l oleje za 210 kč, ale neměnil jsem, protože tam byl, vypadal dobře a prý se nemění, ale já budu muset nechat repasovat diferák, takže bude i vyměněný olej během pár týdnů.

- a toť vše co jsme zatím měnili - možna ve předním diferáku, to nevím jak to tam je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motorový olej + filter, prevodový olej, olej v zadnom diferáku v pohode aj v garáži s jamou. Na filter Haldexu treba špeciálny kľúč, dá sa tiež v garáži. Interval výmeny oleja v Haldexe je preto každých 30000km, lebo je to vysokozáťažový hydraulický olej a je dôležité, aby mal správne prevádzkové vlastnosti. Pozor na intervaly podľa niektorých príručiek - celoživotná náplň sa rozumie 4 roky, alebo 100000km (diferák)! Pozor na špecifikáciu oleja, hlavne do prevodovky, aby ste neboli prekvapení, že sa vám zle radia rýchlosti - nefunkčné synchrokrúžky! Niektorí predajcovia ponúkajú olej so špecifikáciou API-GEAR 3,4,5 - pritom 3 je úplne iná, ako 4 a 5! Takže olej s predpísanou špecifikáciou, a nie univerzálny, čo "spĺňa" viac noriem.

Editováno: , autor: h-power
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...