Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 25. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2013 ... idem objednať nové stierače, a zároveň zistiť, že kde mi namontujú xenóny. Nikde, protože nemáš na xeny homologovaný auto = minimálně chybí čidlo sklonu zadní nápravy a ostřiky světel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 Ekkar, toto tu už bolo prebrané sto krát, nemusíš to opakovať. Veľmi dobre viem že ak tie xenóny budem mať namontované, tak to nebude legálne a samozrejme ak mi to niekto namontuje, tak to bude bez papierov. Toto mi je úplne jasné a jediný dôvod prečo tie xenóny už nemám, je ten, že v prípade nejakej nehody môžem prísť o poistku ak mi zistia tie svetlá. Toto je jediný dôvod prečo "svietim" stále so žiarovkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 Já jen čekám, kdy chlupatý začnou skutečně kontrolovat technickej stav včetně těchhle bastlů a kdy za to začnou sázet příslušný postihy - protože furt potkávám kokoty s HIDama v obyčejný parabole a furt jim to prochází... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 (editace) Ak má tie paraboly dobre nastavené, tak pre mňa za mňa nech si tam dá každý HID. Problém je vtedy, keď to niekto nemá vôbec nastavené a svieti do neba. Ale to nie je problém HID, to je problém debilov ktorí nenastavujú svoje svetlá. Práve nedávno som mal "šťastie" na jedného takého experta s obyčajnou žiarovkou. Išiel za mnou v kolóne a jedno svetlo mu svietilo úplne mimo a rovno do mojich zrkadiel. Mal som sto chutí vystúpiť z auta a rozjebať mu to svetlo. Nakoniec som to vyriešil myšičkou a obehnutím kolóny. Editováno: 26. Listopad 2013, autor: e1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 26. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2013 Ak má tie paraboly dobre nastavené, tak pre mňa za mňa nech si tam dá každý HID. Problém je vtedy, keď to niekto nemá vôbec nastavené. Ale leda velký hovno dobre nastavené paraboly - už jen tím, že se do obyčejný paraboly nacpe HIDka se veškerý nastavení pošle do hajzlu, protože HIDka jako světelnej zdroj nemá geometrii stejnou jako vlákno žárovky a na kterou je obyčejná parabola "vytvarovaná". To, že má HIDka stejnou patici jako běžnej halogen H4 pro normální parabolu ještě neznamená, že je stejná i opticky - a to je právě ten průser, protože obyčejná parabola s HIDkou je pak všecko jiný, než dobře seřízenej světlomet. Jiná situace je v případě bi-halogen projektorů, kde je HID opticky skoro identickej s obyčejnou jednovláknovou žárovkou a kde je tvar "beamu" určovanej optickou clonou nezávisle na druhu světelnýho zdroje. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 26. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 Do směrovek kupuji žárovky Osram Diadem, pak je to konečně bez toho volského oka! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Nehledě na to, že xenon bez ostřiku světlometu bude za chvilku na 2 věci, ty neuvidíš a druhého budeš oslňovat jako prase... Ideální volba je nějaká žárovka např. od Osramu s větší svítivostí (samoždřejmě v lm, nikoliv W)! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Na vyměnu žarovek v Fll a Roomstru potřebuješ silne nervy hbite prsty, nebo šroubovak s torxem ,ale jak pišeš ,vyměnovat to na ceste tak me s toho klepne Sorry za OT : mně se povedlo vyměnit hlavní žárovky na OII bez vytažení světel (nevěděl jsem že se musí světlo vytáhnout...) kolega mě slušně požádal tak jsem mu je vyměnil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Tak tomu pak říkám "zlodějský ručičky"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Tos trefil...od té doby když potřebuje někdo na PPL vyměnit žárovku tak Jooo řekni Markovi ten na to má prsty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomtrus Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 Hele Jay Kayi, mě dneska odešla žárovka na té FII, tak se připrav na na dnešní odpolední na výměnu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 Ou. kej. Tome prolouskám prsty a jdem na to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 U motoru 1,4 16V to zvládnu i já se svýma rukama, na který musím shánět rukavice č.10 - ale třeba u hatátitly to je porod prdelí napřed... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 Ale není to tak strašné u HTP, zrovna dneska jsem měnil přední za nové H7 Osram Night Breaker Unlimited a celkem v pohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. leden 2014 Sdílet Vloženo 6. leden 2014 Já neříkám, že se to nedá - zvládnul jsem to i já na kamarádčině hatátitle FII, kde má H4, ale jak píšu - porod prdelkou dopředu, jedna strana mi trvala přes čtvrt hodiny, než jsem to tam konečkama prstů došmátral na správný místo a zacvaknul západky... Prostě za umístění baterky u HTP by konstruktér zasloužil nakopat do prdele zepředu - mezi baterkou a podběhem je místa 3 prdele, přitom tam nic umístěnýho není, ale tam, kde by měl bejt dostatečněj manipulační prostor = mezi baterkou a hlavním světlem právě kvůli výměně žárovek, tak tam je nechaná "montážní" škvíra, kterou by se bez problémů protahoval snad jenom žid po dvou letech koncentráku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomtrus Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 Ou. kej. Tome prolouskám prsty a jdem na to Tak musím přiznat, že Jay Kay se minul povoláním. Tam, kde mi nadbývaly dva prsty, abych se dostal k patici světlometu ( strana u spolujezdce ) a mohl ji pootočit, Jay Kay tam protáhnul celou dlaň a s přehledem patici se žárovkou vytáhnul. No prostě jsi a já jsem zase v . Takže ještě jednou dííííky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 7. leden 2014 Sdílet Vloženo 7. leden 2014 tomtrus: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 11. leden 2014 Sdílet Vloženo 11. leden 2014 Tak jsem dneska poprvé testoval za tmy vyměněné žárovky H7 Osram Nightbreaker Unlimited v projektoru, na stejné trase jako minulý týden ještě s originálníma H7 od VW, a je to docela znát ten rozdíl, teď mi přijde, že to konečně nějak svítí, byla to bludička. A jsou opravdu bělejší i na pohled, vedle nich teď parkovačky svítí ukrutně žlutě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 Prostě konečně žárovka, která aspoň trochu uspokojivě svítí v projektorovým světle. Než jsem si je namontoval, tak jet s obyčejnou H7 po předchozím luxusním osvícení plochy před autem velkoplošnýma fárama (forman) bylo v nočním lese doslova bludiště... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 Uvidíme, jaká bude výdrž, předpokládám, že asi o něco nižší jak u Osram Night Breaker Plus, a navíc nemám denní svícení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 Já DLR taky nemám a ty NB Plus mi vydržely dýl než rok a půl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandisan Vloženo 25. Květen 2014 Sdílet Vloženo 25. Květen 2014 včera po 3,5 letech koukám že nesvítí na pravý straně žárovka hlavního světla (projektorový halogenový), tak jsem šel večer měnit....jediný co jsem zvládl bylo sundání gumového víčka, pootočení doleva žárovky a vyndání i s paticí ven ze světlometu....dál už nic....chci se zeptat, když to mám takhle venku stačí vytáhnout jen tu žárovku, nebo se musí uvolnit ještě pod žárovkou takový ten plíšek? a pak to vytáhnu i s komúplet žárovkou....mně to nejde. ik dž je plíšek vyskočený už z těch úchytů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 25. Květen 2014 Sdílet Vloženo 25. Květen 2014 No pokud si dobre pamatuji tak jsem pootocil celym tim nesmyslem i s temi kabely to pak cele vyjelo a jak to bylo venku tak jsem musel oddelit od sebe ty kabely a zarovku a mezi tim byl jeste nejaky plisek ktery se musel taky oddelit a pak to zas po vymene slozit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandisan Vloženo 25. Květen 2014 Sdílet Vloženo 25. Květen 2014 taky si myslím, že to tak je...minulý rok jsem měnil levou stranu a mám dojem že se to muselo odpojovat a pak poskládat. Nicméně tato pravá strana nejde a nejde. Asi vezmu kleště a trochu násilí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandisan Vloženo 25. Květen 2014 Sdílet Vloženo 25. Květen 2014 hotovo, použito násilí a plochý šroubovák... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.