Přejít na obsah

Výměna žárovek v hlavním svěltometu


Pette-KH

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny příznivce Fabií II a Roomsterů

Mám Fabii Combi II, motorizace 1.4 TDI, hlavní světlomety s žárovkou H4. Tu jsem si schopen i sám vyměnit. Je tu někdo prosím kdo mi poradí jakým způsobem vyměnit parkovací žárovky?

Zkusil jsem už snad vše, ale nejsem hadí muž, vážím 104 kg, ruce mám celé odřené od plechů bránící volnému přístupu k tubusu parkovací žárovky, o druhém světlometu, kde je palivový filtr snad ani nemluvě.

Mám povolit vrchní šroub na světlometu a šroub držící světlomet u hladiče, aby se alespoň trochu lampa vyndala z karoserie?

Dočetl jsem se vytáhnout za kabely, u levého světlomětu demontovat palivový filtr?

http://books.google.cz/books?id=MCg7rg4RsjwC&pg=PA150&lpg=PA150&dq=výměna+žárovek+fabia+II&source=bl&ots=qNKVXM4vBJ&sig=V5XhjDD34HLg1-rxwY6WDeSt8Qc&hl=cs&ei=RLO-TpS_IIiDhQfOkNSyBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CCoQ6AEwAQ#v=onepage&q&f=false

Editováno: , autor: Pette-KH
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otevrene, jak jsem menil h4 v potkavackach tak jsem tam tu ruku nak protahnul ale u parkovacek se mi osvecilo vytahnout cely svetlomet, ono s myma rukama jak lopaty by to ani jinak neslo :-)

Vytáhnout světlomet? Tzn. povolit šrouby o kterých jsem psal. Nemá to pak ve finále vliv na seřízení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK,

děkuji Vám za pomoc. Dnes odpoledne jsem se vrhnul na výměnu obrysových světel, bez demontáže světlometu a palivového filtru, pouze jak bylo zmíněno, za kábliky vytáhnout.

Vyšlo to, pravá strana (u baterie) v pohodě, levá strana u palivového filtru byl mazec. Filtr jsem pouze vytáhl a do demontáže jeho držáku jsem se nepouštěl, špatný přístup k zadnímu šroubu přes potrubí klimatizace. Když opomenu spadnutí gumové krytky tubusu obrysovek do prostoru za "chladič bůhví čeho" odřené prsty, zápěstí, moje FABČA má krásné DIODOVé OBRYSOVé SVĚTLA S BíLýM SVĚTLEM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ja mám síce 1.2 benzín, no tiež som mal s tým veľké problémy, najskôr som tam skúšal vmestiť prsty, čo sa mi aj nakoniec podarilo (mám malé dlane), no asi po pol hodine s krvavými rukami som zistil, že to nepôjde, keďže som nemal silu v takej polohe a ešte s dvoma prstami to vytiahnuť, jednu žiarovku sa mi podarilo dostať von ťahaním za kábliky, ale pri druhej nešlo ani to (veľa nechýbalo k odtrhnutiu...). Nakoniec sa mi podarilo zachytiť tú plastovú objímku v ktorej je žiarovka pomocou dlhých špicatých (na konci ohnutých) klieští - po ďalšej pol hodine konečne povolila. Odvtedy som si povedal, že nikdy viac...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak som práve absolvoval výmenu obrysových žiaroviek na synovom Roomster 1,2 ...vytiahnuť na lavej strane (v smere jazdy) za káble celkom v poho, na pravej strane kliešťami...založiť na lavej strane prstami celkom bez problémov, ale na pravej strane to boli nervy, už som myslel že to vzdám...problém bol najprv trafiť žiarovku do otvoru a v druhej fáze niečim zatlačiť objímku aby zaskočila...nakoniec sa to podarilo, ale meniť to niekde na ceste, tak to si neviem predstaviť...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proto do exterierových světel nedávám ledky,abych se vyhnul případné buzeraci ze strany ochránců zákona :D ledky mám pouze v osvětlení RZ

Takže do parkovaček jsem dal Philips Blue Vision - cenově stejně jako LEDky - a svítí krásně bíle - vedle Osram NB Plus naprostá paráda .....

Odesláno z mého Dell Streak pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dnes som objavil tieto 80W H7 žiarovky: http://www.hella.co.nz/3-327-1680/product/H7-Halogen-Bulb---12-Volt

Skúšali ste niekto tieto, alebo podobné žiarovky v projektorových svetlách? Dnes som išiel v daždi a bolo to ako šoférovať ako slepý, tak riešim čím nahradiť Osram NBP. Ak by s tým mal niekto dobré skúsenosti, tak dám toto, ak nie, tak mi ostávajú už iba xenóny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl také velmi nespokojen se svítivostí světlometů, byla to tragedie a dopadlo to tak, že jsem už raději ani večer nejezdil.. Ale jak jsem tam dal nightbreakery limited gold, tak to šlo minimálně o 50 % nahoru a celkem mě příjde už osvětlení dostatečné.

 

Ale k 80W, rozhodně bych je nedával, protože po zkušenosti, kdy byla celkem natavená patice na žárovce a musel jsem ji urvat a vyměnit jen z 55W obyčejné žárovky bych nechtěl vidět, co s tím udělá 80W a to nehledě na tu kabeláž, kterou tady zmínil kecka, ta je také celkem tenká a počítám, že navržená tak tak na 55 W.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ja Osram Nightbraker Plus mám v aute odkedy som ho kúpil a bieda aj tak. Svetlá samozrejme nastavené (pri poslednej servisnej prehliadke).

K tomu mám teraz ešte aj zlé stierače (z jedného dňa na druhý, takže asi mi ich nejaký dobrák vymenil bez môjho súhlasu), takže jazda v noci a v daždi je hotový hazard. No nič, idem objednať nové stierače, a zároveň zistiť, že kde mi namontujú xenóny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...