Dar3cek Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Zdar pánová ... mám otázku na kterou mi pan vyhledavac tady na fóru nebyl schopnej poradit cca dva mesice nazpatek pocituju zvysene vibrace od motoru pri rychlejsi jizde ale i na volnobeh ... a parkrat se mi stalo ze pri podrazeni spojka jakoby zahučí jak jakoby proklouzne ale rikam az po hodne km kdyz je motor opravdu ohraty a spojka asi taky... (100km a vic) mno a od vcera se pri studenem motoru a rozjezdech ozyva pomerne velikej hluk od motoru ... jak se motor ohreje tak to da pokoj. spojkovej pedal vibruje a obcas musim preslapnout na spojce aby necvakalo vypinaci lozisko,proste jde spojka do kytek.. nic méně moje otázka zní......muze za studena spojka nebo nejaka jeji cast delat bordel a s postupnym ohratim motoru tento jev ustat ??? nic jinyho na aute snad delat tenhle bordel nemuze...altik,volnobezka a tyhle veci sou pul roku nove ... diky za kazdou radu !!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Jinak mám FRS 96KW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 ano, může. tím pravděpodobněji, že je tam dvouhmotový setrvačník. kolik máš najeto, spojka byla už dělaná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Mám naběháno 140tis km spojka delana nebyla .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 není to moc, ale ani málo. dvouhmoty odcházejí i dřív. zvlášť když se jezdí v nižších otáčkách nebo se jí dává jinak zabrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 když couváš, neozývá se od převodovky "bordel"(kovové zvuky, chrastění)? jinak teplota může mít vliv, přeci jen je v převodovce náplň a stejně tak může být KO obložení lamely.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Moje octavia 1,9 TDI 81Kw ktera ma taky dvouhmotu,dela podobny problem. Pri studenem motoru, pri podrazeni v tom jakoby "kvikne" a hlavne pri dojizdeni do krizovatky na neutral, se normalne cely motor jakoby roztrepe. Kyz se zahreje motor, tak uz se to "kviknuti" pri podrazeni nekona. Ale to tarokovani motoru vecinou ano. Je to jasne, dvouhmota se spojkou chce rict, ze uz dlouho nevydrzi. Pri akceleraci je to nastesti porad OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Pri couvani se nic.neozejva naopak v mrazu pri rozjezdu s rostoucima otackama a postupne jak se ohrejva motor se zvuk straci a mizi pak uz je jen slyset obvykle cvakani od spojky na ktery jsem zvyklej uz hodne dlouho.... Mno jo tak dam na vasi radu panove a koupim novou spojkua hlavne ten posranej drahej setrvak :-( to se zase pred vanocema penezenka prohne :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 lepší bude, když zajedeš za někým dobrým v okolí. je to potřeba poslechnout. můžeš tak ušetřit nemálo peněz. odkud jsi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 Jsem z Kladenska okoli Slaneho :-) nekoho kdo mi to poslechne uz jsem sehnal ale nebranim se druhe konzultaci :-) ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matles100 Vloženo 1. leden 2012 Sdílet Vloženo 1. leden 2012 cus,chtel jsem se zeptat,mam problem a nevim jestli je nutna komplet spojka nebo jen jeji cast,pri zarazeni stupne pet mi to tahne zezacatku s meziplynem,ale jen ta petka,jiny problem neni,muze to byt jen lamela? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 matles: jak to myslíš s meziplynem? chápu to správně, že ti prokluzuje spojka? pokud ano, může to dělat jen "sjetá" lamela...stačí přeobložit (cca 500,-) a jede se dál....ale je dobrý vyměnit i ložisko spojky, stojí pár kč a když už je spojka vybraná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 20. leden 2012 Sdílet Vloženo 20. leden 2012 Zdar, jak poznam jestli ma FI dvouhmotu nebo ne? Připomínám, že bez toho abych rozebíral spojku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 20. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2012 Jestli sem byl dobře poučen tak myslím že seriové spojky jsou všechno Dvouhmoty ))) takže jestli si neměnil nikdy spojku a nebo někdo před tebou ... tak skoro určitě dvouhmota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onder Vloženo 20. leden 2012 Sdílet Vloženo 20. leden 2012 Tiez si myslim ze to vyzera na dvojhmotu, ale zotrvacnik by toto mal robit pocas celej cesty nie prestat az ked sa zohreje. Dal by som najprv vymenit spojku a ak by to nepomohlo tak aj zotrvacnik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dar3cek Vloženo 20. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. leden 2012 Vibrace od motoru, a takovy divny zvuk od spojky jde pořád.. od vyšší rychlosti je to dost nepříjemný,uz se pracuje na nove spojce ..dam vedet jak to dopadlo )))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 20. leden 2012 Sdílet Vloženo 20. leden 2012 (editace) Mam 1.9 TDI Pd 74 kW r.v.2001 ATD a prodejce mi tvrdi že je tam klasicky setrvak, že to není dvouhmotový. Editováno: 20. leden 2012, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vítězslav Rauch Vloženo 20. leden 2012 Sdílet Vloženo 20. leden 2012 Ano, je tam jednohmota, dvouhmotu má až RS pokud si dobře pamatuju ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 20. leden 2012 Sdílet Vloženo 20. leden 2012 (editace) A jak to je u FI 1.9 TDI PD AXR r.v. 8/2006 tam už je dvouhmotový setrvak? Editováno: 20. leden 2012, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 všechny FAbie I 5Q mají pouze a vždy jednohmotu! dvouhmotu má jenom Fabka RS s 6Q Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vítězslav Rauch Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 jj, ATD i AXR mají stejnou spojku i převodovku 5Q Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 převodovka se u starších ATD vs AXR liší (délky převodů)..záměné ale jsou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vítězslav Rauch Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 Aha, to jsem něvěděl, díky zase jsem chytřejší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.