Přejít na obsah

Otačkomer


Ferko

Doporučené příspěvky

Zdravim, nevedel by mi niekto poradit co može byt s otackomerom na felicii 1.6 lebo ked nastartujem tak otacky su 2000 a ani nepridam plyn ? ked trochu udrem do pristrojovky tak spadnu a funguju už normale !

A este nesvieti mi kontrolka na stretavacie svetlomety menil som aj diodu na pristrojovke ale aj tak nefunguje kde by mohol byt inde problem ? ked vsetky ostatne kontrolky funguju ? dakujem za odpovede

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K otáčkoměru - s největší pravděpodobností máš špatný kontakt v oblasti otáčkoměru. Demotuj otáčkoměr, očisti kontakty, nakonzervuj (např WD-40) a smontuj dohromady, případně zkontroluj, zda není v okolí studený spoj. Mám dojem, že se to tu již řešilo.

Ke kontrolce - moje křiťálová koule mlčí - pokud si vzpomínám felda měla pro kontrolky 2W žárovku s plastovou paticí. Začni tím, že na konektor přístrojové desky (pin pro kontrolku) přivedeš + 12 V. Pokud se rozsvítí, tak jdi po kabeláži - pokud nebude svítit - závada je v přístrojové desce - proměřit cestu od konektoru ke kontrolce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

S otáčkoměrem jsem měl nedávno také problém. Jenže u mě to bylo tak nějak naopak - po startu ležel jako mrtvola (reagoval pouze při větším prošlápnutí plynu tím, že ručička vylítla nad 3 000 ot a pak pomalu klesala zpět do bodu nula) a po nějaké době (cca 10 min) se chytil a už šlapal normálně. U mě byl však problém vyřešen náhodou a tou náhodou bylo, že jsem se dostal k fungl nové přístrojovce za 200,- Kč. Neodolal jsem a vyměnil.

Žárovka mi taky blbnula - já měl problém s osvitem pravé části přístrojovky, mě pomohlo očištění dosedacích ploch kontaktů a jemné přihnutí plíšků na patici žárovky. Zřejmě už byly vymačkané a špatně doléhaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...