Aidolon Vloženo 2. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2006 Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s netebooky různých značek. Osobně mám 2. notebook a přišel čas jej opět vyměnit. Musím předeslat, že jsem zase nebyl spokojen. První notebook byl Dell, neměl jsem jej ani rok a musel pryč, protože byl pořád servisován pro drobné závady (DVD mechanika, adaptér, chlazení...) a tak jsem se rozhodl pro ASUS. Dlouho (skoro rok a půl) jsem s ním byl spokojen. Pak přišlo kombo v podobě umření DVD mechaniky (četla CD i DVD, ale DVD nevypálila, zajímavé bylo, že CD ano), opět adaptéru, touchpadu a baterie (ta je total KO, notebook vůbec nepozná že tam je) Samozřejmě že se to stalo před koncem semestru, HDD plný rozepsaných seminárek atd... Tak jsem reklamoval. Notebook byl v opravě 4 týdny (ač ASUS slibuje opravy do 5 pracovních dnů!!) a když se vrátil myslel jsem, že mě trefí. Mechaniku otestovali jen Nerem, praktickou zkoušku neudělali, baterie je prý spotřební materiál a tak je záruka jen rok atd... A tak jediné co opravili byl adaptér a touchpad. Předesílám, že baterie neutáhne notebook ani minutu, prostě se hned vypne po odpojení od sítě a to si myslím, že není normální. Prostě velmi nespokojen. A to byl notebook za 40k!!! Tak ted tedy pokukuju po jiném. Už mám ale strach abych zase nevyhodil prachy do luftu (proto už ne Dell, ne ASUS a néé ACER). Máte dobrý tip na kvalitu? Přemýšlím IBM (ted Lenovo), nebo Sony VAIO. Je mi jasné, že můžu natrefit na blbý kus i od nej výrobce, ale stejně mě zajímají názory jiných uživatelů. Potřebuji nízkou hmotnost (do 2,5 kg) a display max do 15 palců (spíš mín). Cena cca. 40 k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 2. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2006 Acer určite nie, majú problémov vyše hlavy a navyše neuznávajú evidentné reklamácie (pretlačená klávesnica do displeja, neklikajúce touchpady, lámajúce sa pánty). Lacné Asusy tiež nič moc, je to len také pozlátko. Dell je niečo podobné, ako Acer - kazí sa na tom všetko. Lenovo, bývalé IBM, je to ok. Aj keď po zmene mena klesla cena na úkor kvality. Čo takto Toshiba? Ja nedám dopustiť na Toshibu R100 - len o pár mm väčšia, než papier A4, váha 1.2kg (!!)... Možno nejaký z tých slabších modelov by aj vošiel do 40t Kč. Alebo niečo zo strednej triedy HP. Mám známosti v HP, Acer, Dell, Lenovo, z ich rozprávaní by som zostavil rebríček týchto firiem asi takto: 1.) HP 2.) Lenovo 3.) Dell dlho dlho nič 999999.) Acer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 Osobne mam HP nc6120 a jsem s nim spokojen - ted jsem provedl falsh DVD ROMky - protoze nechtela vypalovat DVD- vetsi rychlosti nez 2x a ted uz umi 8x i DVD+R DL (to byl jediny nedostatek)... Mam P 1,73 / 1 GB RAM / 40GB disk (ten bych priste volil vetsi/rychlejsi)... Jinak umi vse co potrebuji a ma 4x USB / Ctecku MMC/SD/XD/MS Pro karet, IR/BT/WIFI a ja nevim co jeste... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spark Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 Dell Latitude D810, tichý, spolehlivý, 1 rok denního používání bez jakékoliv závady......( odklepat na dřevo! ). Samozřejmě záleží na konfiguraci hardwaru... ( cena 70k - 30%sleva ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 No, ja chtel doporucit ty ASUSy, prodal jsem jich plno a zadnej problem, prodal jsem i nizsi serie (A3H) a vsechno OK. Nebrat Acer, ale to uz tu bylo stokrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 řekl bych,že modely okolo 20.000 jsou brány jako nic moc spotřební zboží a taky tomu kvalitka bude odpovídat.Mám dva,HP NX 9020 který stál cca 38000 a teď nový 6110.Musím říci,že 9020 je těžší,tlustčí,ale za to se mi zdá být festovnější a asi snese hrubší zacházení.není to tak dávno,že ten,kdo měl notebook byl "IN" a teď se to stává zbožím běžným a podle toho to tak i vypadá.Jinak osobně preferuji HP,už kvůli moc dobrému servisu v Ostravě,kde je i jeden pán,který ochotně i po telefonu pomůže,což se jen tak nevidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 řekl bych,že modely okolo 20.000 jsou brány jako nic moc spotřební zboží a taky tomu kvalitka bude odpovídat.Mám dva,HP NX 9020 který stál cca 38000 a teď nový 6110.Musím říci,že 9020 je těžší,tlustčí,ale za to se mi zdá být festovnější a asi snese hrubší zacházení.není to tak dávno,že ten,kdo měl notebook byl "IN" a teď se to stává zbožím běžným a podle toho to tak i vypadá.Jinak osobně preferuji HP,už kvůli moc dobrému servisu v Ostravě,kde je i jeden pán,který ochotně i po telefonu pomůže,což se jen tak nevidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
O.v.i. Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 řekl bych,že modely okolo 20.000 jsou brány jako nic moc spotřební zboží a taky tomu kvalitka bude odpovídat.Mám dva,HP NX 9020 který stál cca 38000 a teď nový 6110.Musím říci,že 9020 je těžší,tlustčí,ale za to se mi zdá být festovnější a asi snese hrubší zacházení.není to tak dávno,že ten,kdo měl notebook byl "IN" a teď se to stává zbožím běžným a podle toho to tak i vypadá.Jinak osobně preferuji HP,už kvůli moc dobrému servisu v Ostravě,kde je i jeden pán,který ochotně i po telefonu pomůže,což se jen tak nevidí. mam 6110 a uz se mazal podivat do nemocnice - deska kaput Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomV Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 No nestavel bych HP do vrcholu zebricku kvality notebooku, mel jsem s nima takovejch problemu ze to az hezky nebylo, ty novy rady NX a NC se mi designove libej, ale porad to ma nicmoc displej. Pokud chces aby to za neco stalo tak jdi do IBM nebo Dellu. Z tech cenove prijatelnych asi ten Asus. Mel jsem ho rok a porad jak novej bez sebemensiho problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 ale pořád to říkám.je to zboží za 20.000,tedy to nejlevnější co je.Když srovnám displej nové 6110 a 4 roky staré 9020 tak ta stará ho má proti 6110 nádherný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomV Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 Jo je to tak, je to spotrebak a bere se to tak ze ve vyspelych zemich kam se porad chceme radit je notebook za 700 euro zlomecek prumernyho platu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Walker Vloženo 3. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2006 Ahoj, doporucuji HP nebo ASUS. Sam mam HP nc8430 a nemuzu si vynachvalit. ASUSU jsem prodal spoustu a nikdo si nestezuje. Ohledne tve zkusenosti s baterkou. Ono moc zalezi na tom, jak ji pouzivas. Baterku dokazi moji kolegove odrovnat i u renomovanych znacek do roka a do dne. I z toho duvodu je na ni jen kratka zaruka. to je skutecne spotrebni zbozi. W. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 4. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2006 Já mám IBM R52. Pokud někdo ocení robustnost můžu doporučit. Mám ho přes rok a bez problémů.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobb77 Vloženo 5. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2006 No tak jak to tu čtu,tak jste mě udělali čáru přez rozpočet. Pokukuji také po nějakém tom notu,a zatím byl mím favoritem právě Asus,nebo Acer,tak nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martan Vloženo 5. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2006 v práci máme Acer Ferrari 4006WLMi skoro rok a zatím bez problému. Sice ta cena je trošku vyší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrTDI Vloženo 5. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2006 A jak vám běží filmy (myslím ti co mají integrované grafiky Intel nebo spíš Ati Expres)? Taky se poohlížím po nějakém tak za 20-25k... Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martius Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 (editace) Ja mám už 4 roky HP, ale typ nevím. V té době stál cca 35 tis. a do teď funguje bez problémů. Docela částo cestuju, jak v ČR, tak do zahraničí, dokonce se mnou byl i na poušti GOBI:)Přes zimu jsem ho akorát nechal vyčistit a toť vše. Za poslední 2 roky je používaný téměř každý den - pracuju hodně s fotkama, takže i vypalovačka je docela obstojně namáhána a když na něm zapařím nějakou hru, to máš vidět jak funí, dále jej používám pro prezentace a mám na něm i programy pro výpočty stability a sedání, noťás občas odvádí namáhavou práci:))) Baterka už je taky na odpis, ale vydržela cca 2 roky, ale docela byla využívána. Filmy mi na něm jedou bez problému. Jsem s ním moc spokojený. Nevýhodou je, že má integrovanou grafiku, takže s ním nemůžu hrát některé hry, ale to není vina notebooku:)))))Kdybych kupoval nový určo bych šel do HP a tobě bych ho s klidným vědomím doporučil taky. Editováno: 13. Květen 2010, autor: martius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 Doma ACER Extensa 5620z a v práci HP ProBook 4710s.......s HP max spokojenost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 no tak z toho co jste tu napsali musím konstatovat... ACER = přímotop , ASUS = chewa ..tohle bets nebrat.. HP,IBM,Toschiba to je kvalita a s Dellem nemám zkušenosti.... já sám mám HP probook 4710s a krom toho, že se mu nechce palit DVD+DL a strašně špatně se udržuje v lesklým stavu si nemožu stěžovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 já mám též HP typ si teď nemohu vzpomenout a spokojenost jen ta čistota je malinko horší, a to mám černou matnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 z osobnich zkusenosti: HP, DELL, IBM/LENOVO a pokud bys chtel nejaky lowend tak Acer - kdyz nic jinyho tak maji rychlej servis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Farnell Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 Já osobně nedám dopustit na notebooky Toshiba, v rodině už máme třetí kousek a ani s jedním nebyl sebemenší problém, žádné opravy se nekonaly. Ten můj je 2,5 roku starý a maká pořád parádně a baterka drží cca 1h a 40 min, což je jen o 15 minut méně, než když byl nový, takže spokojenost. Je možné, že se tahle značka řadí ke trochu dražším, ale můj dojem je, že i kvalitativně velice dobrým přístrojům Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 baterka ti vydrží jenom hodinu a 40min??... nějak málo ne?...mě ta moje vydrží 4hod...když to moc netlačím tak aj 4,5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 a ještě jsem si vzpomněl, sefra má ASUS a pohoda, 2,5 roku bez sebemenšího problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Farnell Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 baterka ti vydrží jenom hodinu a 40min??... nějak málo ne?...mě ta moje vydrží 4hod...když to moc netlačím tak aj 4,5 Ano kdyz byla nova, tak vydrzele necele dve hodiny, ale je to dano tim, ze na svoji dobu (i dnesni) je ten notebook pomerne dost vykonej, ma i samostatnou grafickou kartu, tudiz to papa docela dost energie... Jinak mame i Toshibu T130 a ta vydrzi az 9 hodin, takze napsat me to vydrzi 4 hodiny, bez toho jakej to ma vykon je docela mimo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.