tondas2 Vloženo 7. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2006 Vazeni prosim Vas porad te mi jak zkontroluju olej myslim tim hladinu oleje v prevodovce.Dekuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 7. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2006 Vyšroubuješ napouštěcí šroub,ten podle typu převodovky je u jinýho typu jinde a strčíš tam zahnutej drátek hladina oleje by měla být tušim do centimetru pod okrajem. Jinak doplnit .Ten šroub je imbus je tuším 17-ctka a ten se málokdy doma najde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peetr Vloženo 7. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2006 prej se ten olej vubec nemění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 7. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2006 Jo prej je to doživotní náplň,ale když to někomu teče jako mně tak se kontrolovat musí..jinak bych se na to vykašlal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 7. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2006 Jestli se nepletu tak tam patří 75w90 GL5? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peetr Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 TAKY BYch se na volej podíval, řazení mi jde nějak ztuha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 11. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2006 Mecho ze škodovky mění okolo 150-200 000,já tak taky a vždy to trošku pomůže.Jinak je tak na boku kontrolní šroub.Jak z něho začne vytékat oil,je vše OK. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tondas2 Vloženo 14. Červenec 2006 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2006 je to 17ctka dnes jsem to zkontroloval a hle olej tam byl! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Starkyp Vloženo 5. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2008 Zdravim vas Vymena prevodovyho oleje. Mnoho bylo psano o vymene kterou jsem dnes provedl na Fabii 1,4 Mpi, rok vyroby 2000, najeto 62 000 km. Doporuceny olej G50 SAE 75W-90(syntetic.) jiz ve znackovem servise se nedodava, bylo doporuceno G 060 726 A 2 prevodovka FNK u 1,4 Mpi - prsne 2litri a cena 1litr 205 kc. Po vymene perfektni. Vymenu jsem provedl z duvodu saknuti pres cidlo ,,spinace pro couvaci svetla,, a pres sroub uzemnovaciho kabelu.Cena originalniho spinace 144 kc. Srouby imbus klic c. 17. Zavity tesneny specialni lepdlo pro fixaci sroubovych spoju.[attachm ent=99808:Sn_mek_013.jpg] 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 Ahoj, prosím o radu. Vlastním Fabii I 1.4 16V 55kW AUA, r.v. 2001. Uvažuji o výměně oleje v převodovce, má najeto 160000km. Chci vyměnit olej v převodovce (5Q man), pochybuji, že by předešlý majitel něco takového dělal. Zajíma mně jestli vůbec měnit (ja se přikláním k výměně) a hlavně co a kolik tam toho patří. Dík za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radomír Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 Příteli okřídleného šípu, já měnil při 100 000 km. U Tvého ročníku tam na převodovce bude výpustný i nalévací utvor. Potřebné nástroje - Imbus 17 a umělohmotná stříkačka - větší tak cca - 3 dcl a hadička, kterou nasadíš na tu stříkačku. Pokud neseženeš ten imbus, či nechseš kupovat stačí obrousut šroub na kola - myslím tím to kulaté a máš imbus 17. Musíš koupit 2l. převodový olej G 50 SAE 75W90 doufám, že jsem se nesekl, ve Škodě se zeptáš. Povolíš a vyšroubuješ zátku z kontrolního a zároveň nalévacího otvoru a vyšroubuješ výpustnou zátku. Olej vyteče. Zašroubovat výpustný otvor! Do kontrolního otvoru pomocí stříkačky s hadičkou začneš plnit převodovku olejem. Jak začne z převodovky tím kontrolním otvorem vytékat olej, zašroubovat otvor a tím je to vsjo. To si bude převodovka chrochtat. Radek. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 všetko súhlas čo napísal Radomír..ja len doplním,že keby sa to robilo na zdviháku,tak je dobré po naplnení naštartovať,zaradiť 2ku alebo 3ku a nechať aspoň minútku točiť kolesá...potom vypnúť,skontrolovať znovu hladinu oleja poprípade doplniť... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 1. Únor 2012 Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 (editace) díky moc, konečně mám přesné info, protože ani po nekolikahodinovém brouzdání po netu jsem nic podobného nenašel. Předám svému mechošovi. Ještě jednou dík a ať to jezdí... Editováno: 1. Únor 2012, autor: Wikidy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dak Vloženo 17. Březen 2012 Sdílet Vloženo 17. Březen 2012 Taky me to ceka, hrozne blbe jde radit, v zimne dokonce jsem mel problem radit zpatecku, po zahrati uz to pak slo celkem normalne. Pred vymenou je dobre ujet alespon 10km, aby se olej v prevodovce zahral a radne promichal. Pak vytece i vice bordelu, zahraty olej je ridsi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 17. Březen 2012 Sdílet Vloženo 17. Březen 2012 Chlapi proč trochu nepohledáte tady na foru Už se to tu nesčetněkrát probíralo. Informace co uvádí Radomír jsou neúplné. Do převodovky patří syntetický převodový olej 75W90 a musí mít specifikaci VW G50 nebo podle API GL4 plus pokud tam dáte jiný olej tak za nějaký čas odejdou synchrony.Nejpépe asi origo Skoda Dá se koupit i levněji http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g060726a2-prevodovy-olej-sae75w-1l-fabia-fabia-2-roomster-octavia.html http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/motorove-dily/5412-prevodovy-olej-octavia-ii-5-stup-mechanicka.html 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 5. Duben 2012 Sdílet Vloženo 5. Duben 2012 Včera jsem koupil origo převodový olej v Škodaservisu za 207kč/l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1112 Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 Ahojte chcel by som sa opýtať že ako zistím či je potrebné ten olej vymeniť ? Zdá sa mi že pri jazde nad 2500 otáčok začína motor hučať ale keď pri jazde vyradím a prídám aj na vyššie otáčky neni to také hlučné tak neviem či to neni náhodou prevodovka a či už nepotrebujem vymeniť olej a mám 1.4 16v AUA 72 000km ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yeaah Vloženo 19. Květen 2012 Sdílet Vloženo 19. Květen 2012 Ja si taky rikam, jestli udelat olej v prevodovce.. 74kw AUB.. 2001, 183tkm.. Co myslite?? Uz dva lidi mi rekli, ze je "dozivotni" a ze se to dela jen, kdyz to nak okolo tece nebo pri podobnych pripadech.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Květen 2012 Sdílet Vloženo 19. Květen 2012 tí čo povedali,že je "doživotný" nech si ho tam nechajú...ty jeho výmenou nič nepokazíš,len prospeješ svojmu "miláčkovi" 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 19. Květen 2012 Sdílet Vloženo 19. Květen 2012 No až ho vypustíš tak porovnej jak vypadá ten původní a ten nový. A v 180 000 km máš tak nejvyšší čas ještě něco zachránit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yeaah Vloženo 20. Květen 2012 Sdílet Vloženo 20. Květen 2012 ja si myslim, ze v prevodocve zadnej problem neni, da se radit uplne v pohode.. jen si myslim, ze za tu dobu by se to asi siklo to vymenit.. mela by to byt otazka 600Kč za olej, tak to proberu se servisakem co to bude delat a uvidime teda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 Zdravim mam octaviu 1,9 tdi 81 kw rok 1997 a neviem kade sa kontroluje, naliva a vypusta prevodovy oleJ Kto mi vie pomoct? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 http://forum.skodahome.cz/topic/10391-prevodovka/page__hl__%2Bprevodovy+%2Bolej máš tam aj obrázok..príspevok od Vašu č.9 klúč imbus 17 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 a ked som nalial olej sem co sa stane? http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=1935534 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 Tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.