Červen 26, 201213 r Zdravím, nevíte někdo, jestli jde nějak nastavit palubní počítač (bez maxidotu), tak aby po vytažení klíče ze spínací skříňky a uzamčení auta přes DO úplně zhasl displej palubního počítače. Mně tam pořád zůstávají viditelné hodiny a stav tachometru. (Roomster r.v. 2009 MR 2010 předface). Díky za všechny názory. dneska jsem čistil auto a všiml jsem si, že se po chvíli ten displej vypnul, je to předface MR 2008, s palubním PC bez MaxiDotu, tak nevím, asi to tak funguje i u předface aut, nikdy jsem si toho nevšiml Upraveno Červen 26, 201213 r od HjM
Březen 21, 201312 r Ahoj všem, nechce se mi zakládat nové téma, ale mám dotázek. Máme doma socku Fóbii (1,2 12V, ambiente / 2007), budíky jen s PP - postrádám absenci ukazatele na teplotu chladící kapaliny. Existuje způsob jak to dodělat bez většího zásahu do vozidla, nešlo by třebas rozchodit na PP?? Předem díky za odpovědi
Březen 21, 201312 r Nebo dát měřicí čidlo na hadici a na palubku displej, případně použít mikropočítač schopnej dekódovat data běhající po CAN-bus - dá se to koupit, akorát je to docela drahý: http://www.scangauge.cz/ . Jde o to, že čidlama je osazenej každej motor a ŘJ s nimi pracuje, akorát palubní deska beez Maxíku má oškubanou verzi a nezobrazuje tak třeba právě tuhle teplotu - takže se to dá vyčíst ze sběrnice a zobrazit i jinde...
Březen 21, 201312 r Umíte potěšit pánové :-D No ta krabička by byla asi good, ale spíš rozmyslím nějaké jeté budíky asi. V první řadě zkusím kouknout na teplotu přes VAG až někoho seženu, mám jen KKL Jde mi jen za jak dlouho se motor ohřeje na provozní teplotu v mrazu, že bych to měl někde uvařit toho se nebojím
Květen 12, 201312 r Tak dneska jsem se díval do návodu a na straně 17 se říká, že multifunkční ukazatel (MFA) zobrazuje teplotu oleje. Ale ať se snažím jak chci, tak tam teplotu oleje nemůžu dostat. Kde je chyba? V návodu? Roomster 1.4 16V, 2011
Květen 13, 201312 r Olej ukazuje pouze MultiFunkční Ukazatel označovaný MaxiDot - ten obyčejnej to neumí...
Květen 14, 201312 r Mám F2 fc 1,2 12V 51 kw a teplotu oleje maxík neukazuje. Asi to bude jenom na Tsi standartně ukazovat.
Květen 14, 201312 r Asi záleží na tom jestli má motor snímač teploty oleje. Bývá společný s hladinovým snímačem (G266) a osazuje se asi jen do vozidel s prodlouženým servisním intervalem. To mám já a teplotu oleje mě maxík ukazuje.
Květen 14, 201312 r Takže v manuálu na FII od 05/2013 je již teplota oleje zakomponovaná i do "obyčejného" palubního počítače, neboli Multifunkčního ukazatele. Jinak v roce 2010 u faceliftu je zobrazení teploty oleje možné jen na MaxiDOTu, neboli Informačním displeji. Na mé služební FII FL 05/2010 to maxík ukazuje, mám ale za to, že má z výroby pevný servisní interval. Ověřím to zítra.Effine - zkoušel jsi tu teplotu oleje navolit? Protože na MaxiDOTu si můžeš nastavit, které údaje se ti budou zobrazovat.
Květen 14, 201312 r Pawouk: Jseš si jist, že to jde navolit i u Fabie? Mám za to, že úpravy a nastavování pomoci maxiku jde až u Oktávek. Já ve Fabii nikdy nic kde by se dalo něco nastavit nenašel .
Květen 14, 201312 r Ano,na MaxiDOTu u Fabie si můžeš zvolit, co ti bude zobrazovat. Pozor, neplést s nastavováním různých funkcí vozu v položce Komfort a Světla (tyto u Fabie nejsou), jako například denní svícení atd.
Květen 14, 201312 r V pohodě, stačí se začíst do návodu. Můžeš si nastavit třeba zobrazování informací z rádia, telefonu...
Květen 14, 201312 r Pawouk - usuzuji podle toho, že ve schematech je vždy snímač G266 (teplota a hladina oleje) opatřen hvězdičkou, a poznámkou že je jen u prodlouženého intervalu. A jiný teplotní snímač oleje jsem u žádné verze motoru nenašel. Jestli jsem teda hledal dobře.
Květen 14, 201312 r jj, já jestli nezapomenu, tak se zítra podívám u Fabie do servisní knížky, co tam mám za kód servisního intervalu. Ale mám za to, že je fakt pevný - na výměny jezdím po 15 000 km (zrovna zítra jedu na servis po 60 000 km).
Květen 14, 201312 r Teplota oleje je u vsech FII face, Rapid, ovsem jestli to zobrazuje kombik je vec druha. Pokud vam ukazuje "radce" razeni - akualni zarazeny stupen a kdy jak preradit, tak by mela byt v nabidce i teplota oleje. Pokud se nepletu neplati to pro HTP.
Květen 15, 201312 r Takže v servisní knížce mám QG2 = pevný servisní interval a MaxiDOT ukazuje teplotu oleje.
Květen 15, 201312 r Tak takhle to mají popsáno ve schematech u všech motorizací. A schemata mám od 12/2006 až po 9/2012. Tak to asi nebude pravda a dávají ho všude.
Květen 15, 201312 r Čidlo na teplotu oleje je skutečně všude, pracuje s ním ŘJ mooru a jeho signál je v souboru dat "běhajících" po CANu - jde spíš o to, jestli ho elektronika obsluhující displej na palubce je nebo není "líná" dekódovat a zobrazit.
Květen 16, 201312 r Takže v manuálu na FII od 05/2013 je již teplota oleje zakomponovaná i do "obyčejného" palubního počítače,neboli Multifunkčního ukazatele. Jinak v roce 2010 u faceliftu je zobrazení teploty oleje možné jen na MaxiDOTu,neboli Informačním displeji. Na mé služební FII FL 05/2010 to maxík ukazuje,mám ale za to,že má z výroby pevný servisní interval. Ověřím to zítra. Effine - zkoušel jsi tu teplotu oleje navolit? Protože na MaxiDOTu si můžeš nastavit,které údaje se ti budou zobrazovat. Zkoušel a není v nabídce. Mám tam radio i telefon a upozornění na zimní pneu ale teplota tam není.
Květen 16, 201312 r Ani když otevřeš Set Up (Nastavení) a navolíš položku Údaje MFD - tam se nastavuje, který z údajů PP chceš zobrazit (kromě teploty oleje třeba i okamžitou rychlost)?
Květen 16, 201312 r Ekkare a myslíš že dávají všude stejný, s tím hladinovým snímáním? Jak už jsem psal, ve schematech uvádějí jen ten G266 - hladinový a teplotní. Mě to jednou zablblo. Psalo to, že mám zkontrolovat olej. A byl v pořádku.
Květen 16, 201312 r V Etce jsem našel toto (žlutě označené to je pro HTP, zeleně pro 1,4 16V a 1,6 16V + 1.2 TSI):
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.