Publikováno Únor 6, 201213 r Zdravím,mám supa 2.5 tdi 114 kw,žádám o radu,teď v zimě mi strašně stvrdl pedál brzdy a auto hůře brzdí,pokud ho nechám v garáži,tak to chodí,vyjedu z garáže,chodí ,ale tak za minutku zase pedál stvrdne a špatně brzdí,poraďte prosím.
Únor 6, 201213 r že by zavzdušněno?Podívej se jak jsi na tom s brzdovou kapalinou,ale pokud jde pedál tvrdě může tam být vzduchová bublina v systému a pak to tak udělá.
Únor 6, 201213 r eventuelně mě ještě napadlo jestli nemáš už prošlou brzdovku a není tam v ní nějaká voda.
Únor 6, 201213 r Podle mě, kdyby to bylo špatnou brzdovkou tak mu pedál půjde spíš strašně lehce a bude semu propadávat a zůstávat dole. Když je tvrdý pedál jen v zimě a když to má v garáži tak bych pročistil a prostříkal táhla na pedálu.
Leden 23, 201312 r ja mam tiez problem s mrazom sup 1.9.tdi 2002. ked je do minus 5 tak vseko ok ked je pod napr. minus 14 tak brzdu ani nestlacim dobru pol hodinu jazdy potom to zacina brzdit ale tak ako keby sa mi podtlak stracal v posilovaci skocim na brzdu ked je sneh abs zacne a po 2-3 sekundach mi nohu petal vytlaci naspat hore a ostane tvrdy ako keby sa podtlak stratil. chvylu idem a zas to iste uroby. a potom to chrupne ako keby sa v posilovaci membrana odlepila od plechu a uz to brzdi bez problemu kym zas nevymrzne a kedze nemam garaz tak rano do prace to byva zaujmave. brzdovka nova, trubky na potlak vysusene namastene trosku neviem uz co stym. vlani to nerobilo a teraz to zacalo. dakujem za kazdu radu co stym skusit urobit
Leden 24, 201312 r V případě Zemluba bych zkontroloval posilovač, resp. Podtlak k němu-jestli není prasklá hadice, je taková blbá tvrdá a ráda se láme. Je prostě problém s posilovačem. Pokud to není hadicí, což zjistíš vizuálně a poslechem, zkus jí vyndat a zkontrolovat, jestli při nastartovaném motoru vůbec něco dělá a není třeba ucpaná, což se ale nestává. Zatuhlý pedál je myslím nesmysl, pokud nemáš supa z roku 1940 :-) Upraveno Leden 24, 201312 r od SUP1
Leden 24, 201312 r no dnes rano minus 14 u nas takze brzdy nic tvrde. do prace zas sa islo hrozne ale cez den bolo len minus 2 tak z prace to brzdilo normalne. myslim ze keby je ta hadica zla tak je jedno ci mrzne alebo nie. mal som ju vonku pred vianocami vysusil som ju pri peci a nakvapkal na ten spatny ventil par kvapiek oleja. vyskusam ked to bude tvrde vytiahnut hadicu od posilovaca ci bude sat. to som asi jediny s takymto problemom este sa mi to na ziadnom aute nestalo ani som nepocul o tom.
Leden 24, 201312 r ved mam taky pocit ze zamrza posilovac. co stym urobit? vybrat ho a dat pri pec susit sa mi moc nece je to dost zlozite. ale to by asi zamrzol aj pri minus 4 nie?
Leden 26, 201312 r Tak pozor. Dnes konzultováno s origomechanikem. Začít výměnou brzdové kapaliny. Jak víme, brzdovka na sebe váže vodu. Prý vcelku častý problém, prostě stará brzdovka. Druhá možnost je ten posilovač
Leden 26, 201312 r dnes som nemal cas musel som do prace zas to nebrzdilo poriadne. zajtra rano to pozrem odpojim privod do posilovaca a uvydim ci saje podtlak. ak bude poriadne mrznut teda. tu brzdovku vymenit buduci tyzden hoci myslim ze to ten posilovac robi alebo podtlak. uvydim rano
Leden 27, 201312 r U Passata jsem se setkal s tím, že prostor kolem akumulátoru byl plný vody (ucpané odtokové kanály), která se následně dostala až do posilovače.
Leden 27, 201312 r no rano mraz tak som nastartoval a brzda tvrda tak som odpojil hadicu od posilovaca a pekne salo podtlak takze uz len hlavny valec alebo posilovac. zajtra behnem dat vymenit tu brzdovku a uvydim co to bude robit. pepa007 tie kanale ma ciste aj pod baterkou cistim to casto.
Leden 27, 201312 r Tak potom to vypadá opravdu na posilovač Samozřejmě taky bych začal výměnou brzdové kapaliny
Únor 4, 201312 r tak uz som na to prisiel. v posilovaci mam vodu vytahal som ju cca1deci tam bolo. z kade sa tam mohla zobrat? neviem. vystriekal som posilovac z vnutra olejom a uvydim co to bude robit.
Únor 4, 201312 r tak brzdová kapalina vstřebává vodu a pokud už ji máš starou tak jednoduše se tam ukázala.Krom toho tím že je brzdovka stará tak klesá i bod varu a tím pádem se horší brzdný účinek.
Únor 5, 201312 r Proc jsi tam ten olej strikal? Osobne bych tam nedaval nic. Dalsimu naplneni vodou to nejspis stejne nezabrani.
Únor 5, 201312 r To by mě taky zajímalo, kde se tamta voda vzala. Jestli to někdy nebylo rozebrané, nebyla tam napojená podtlakovka a někdo nestříkal vabkou motor. Nějak to nedává smysl. Jakmile na to přijdeš, dej vědět. Docela záhada. Ale plus je, že víš, co to dělalo
Únor 6, 201312 r Podle mě je to jak říkal Víťa.. prostě časem si ta brzdovka tu vodu vstřebá..... mě když měřily v jakém stavu mám brzdovku... tak myslím, že to poznávaji zrovna podle toho obsahu vody v brzdovce. Něco je ještě únosné a něco již na výměnu jak to přesáhne určité procento vody v brzdovce...Aspoň myslím...
Únor 6, 201312 r to viem ze brzdovka taha vodu do seba, ale co to ma z posilovacom spolocne? ved brzdovka je v hlavnom valci a nie v posilovaci v posilovaci je podtlak a membrana a pruzina. no a ten olej som tam nastriekal tlakom a takou tryskou aby som zabranil koroziji z vnutra posilovaca lebo ta voda bola uz hrdzava. neviem ci to pomoze ale myslim ze trosku by mohlo uvydime.
Březen 31, 201312 r Ahoj, mam uplne stejny problem a zjistil jsem, ze zamrza posilovac, by me zajimalo, kde soudruzi udelali chybu. Zjistil jsem, ze nejspis vadi presuny z teple garaze do zimy, ze se tam ta voda proste vysrazi a zmrzne. A pak dalsi drobnost, ktera tomu zamrzani pomaha je, ze vsechen vzduch, co jde do kabiny, tak ten posilovac ochlazuje. Uz jsem i premyslel, ze bych kolem nej omotal hadicí od topeni, protoze je to kazdou zimu. :-)
Duben 6, 201312 r Posilovač pracuje se vzduchem a pukud je vlchko tak se sraži voda. Proto to v zimě i špatně brzdi je to normalni věc posilovaču.
Duben 6, 201312 r Co já bych dal za to, abych ho měl pořád tvrdej, ale když se člověk stará, tak si i s tou přírodou poradí! Upraveno Duben 6, 201312 r od Lanny
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.