zemlub Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Zdravím,mám supa 2.5 tdi 114 kw,žádám o radu,teď v zimě mi strašně stvrdl pedál brzdy a auto hůře brzdí,pokud ho nechám v garáži,tak to chodí,vyjedu z garáže,chodí ,ale tak za minutku zase pedál stvrdne a špatně brzdí,poraďte prosím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 že by zavzdušněno?Podívej se jak jsi na tom s brzdovou kapalinou,ale pokud jde pedál tvrdě může tam být vzduchová bublina v systému a pak to tak udělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 eventuelně mě ještě napadlo jestli nemáš už prošlou brzdovku a není tam v ní nějaká voda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 6. Únor 2012 Sdílet Vloženo 6. Únor 2012 Podle mě, kdyby to bylo špatnou brzdovkou tak mu pedál půjde spíš strašně lehce a bude semu propadávat a zůstávat dole. Když je tvrdý pedál jen v zimě a když to má v garáži tak bych pročistil a prostříkal táhla na pedálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 ja mam tiez problem s mrazom sup 1.9.tdi 2002. ked je do minus 5 tak vseko ok ked je pod napr. minus 14 tak brzdu ani nestlacim dobru pol hodinu jazdy potom to zacina brzdit ale tak ako keby sa mi podtlak stracal v posilovaci skocim na brzdu ked je sneh abs zacne a po 2-3 sekundach mi nohu petal vytlaci naspat hore a ostane tvrdy ako keby sa podtlak stratil. chvylu idem a zas to iste uroby. a potom to chrupne ako keby sa v posilovaci membrana odlepila od plechu a uz to brzdi bez problemu kym zas nevymrzne a kedze nemam garaz tak rano do prace to byva zaujmave. brzdovka nova, trubky na potlak vysusene namastene trosku neviem uz co stym. vlani to nerobilo a teraz to zacalo. dakujem za kazdu radu co stym skusit urobit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 (editace) V případě Zemluba bych zkontroloval posilovač, resp. Podtlak k němu-jestli není prasklá hadice, je taková blbá tvrdá a ráda se láme. Je prostě problém s posilovačem. Pokud to není hadicí, což zjistíš vizuálně a poslechem, zkus jí vyndat a zkontrolovat, jestli při nastartovaném motoru vůbec něco dělá a není třeba ucpaná, což se ale nestává. Zatuhlý pedál je myslím nesmysl, pokud nemáš supa z roku 1940 :-) Editováno: 24. leden 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 no dnes rano minus 14 u nas takze brzdy nic tvrde. do prace zas sa islo hrozne ale cez den bolo len minus 2 tak z prace to brzdilo normalne. myslim ze keby je ta hadica zla tak je jedno ci mrzne alebo nie. mal som ju vonku pred vianocami vysusil som ju pri peci a nakvapkal na ten spatny ventil par kvapiek oleja. vyskusam ked to bude tvrde vytiahnut hadicu od posilovaca ci bude sat. to som asi jediny s takymto problemom este sa mi to na ziadnom aute nestalo ani som nepocul o tom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 (editace) Nezamrzá Ti ten zpěťák? Nebo přímo posilovač? Editováno: 24. leden 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 ved mam taky pocit ze zamrza posilovac. co stym urobit? vybrat ho a dat pri pec susit sa mi moc nece je to dost zlozite. ale to by asi zamrzol aj pri minus 4 nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 26. leden 2013 Sdílet Vloženo 26. leden 2013 Tak pozor. Dnes konzultováno s origomechanikem. Začít výměnou brzdové kapaliny. Jak víme, brzdovka na sebe váže vodu. Prý vcelku častý problém, prostě stará brzdovka. Druhá možnost je ten posilovač Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 26. leden 2013 Sdílet Vloženo 26. leden 2013 dnes som nemal cas musel som do prace zas to nebrzdilo poriadne. zajtra rano to pozrem odpojim privod do posilovaca a uvydim ci saje podtlak. ak bude poriadne mrznut teda. tu brzdovku vymenit buduci tyzden hoci myslim ze to ten posilovac robi alebo podtlak. uvydim rano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 26. leden 2013 Sdílet Vloženo 26. leden 2013 taky jsem to psal na začátku kouknout na brzdovku to je základ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 U Passata jsem se setkal s tím, že prostor kolem akumulátoru byl plný vody (ucpané odtokové kanály), která se následně dostala až do posilovače. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 no rano mraz tak som nastartoval a brzda tvrda tak som odpojil hadicu od posilovaca a pekne salo podtlak takze uz len hlavny valec alebo posilovac. zajtra behnem dat vymenit tu brzdovku a uvydim co to bude robit. pepa007 tie kanale ma ciste aj pod baterkou cistim to casto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 27. leden 2013 Sdílet Vloženo 27. leden 2013 Tak potom to vypadá opravdu na posilovač Samozřejmě taky bych začal výměnou brzdové kapaliny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 4. Únor 2013 Sdílet Vloženo 4. Únor 2013 tak uz som na to prisiel. v posilovaci mam vodu vytahal som ju cca1deci tam bolo. z kade sa tam mohla zobrat? neviem. vystriekal som posilovac z vnutra olejom a uvydim co to bude robit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 4. Únor 2013 Sdílet Vloženo 4. Únor 2013 tak brzdová kapalina vstřebává vodu a pokud už ji máš starou tak jednoduše se tam ukázala.Krom toho tím že je brzdovka stará tak klesá i bod varu a tím pádem se horší brzdný účinek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 5. Únor 2013 Sdílet Vloženo 5. Únor 2013 Proc jsi tam ten olej strikal? Osobne bych tam nedaval nic. Dalsimu naplneni vodou to nejspis stejne nezabrani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 5. Únor 2013 Sdílet Vloženo 5. Únor 2013 To by mě taky zajímalo, kde se tamta voda vzala. Jestli to někdy nebylo rozebrané, nebyla tam napojená podtlakovka a někdo nestříkal vabkou motor. Nějak to nedává smysl. Jakmile na to přijdeš, dej vědět. Docela záhada. Ale plus je, že víš, co to dělalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stankra6 Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 Podle mě je to jak říkal Víťa.. prostě časem si ta brzdovka tu vodu vstřebá..... mě když měřily v jakém stavu mám brzdovku... tak myslím, že to poznávaji zrovna podle toho obsahu vody v brzdovce. Něco je ještě únosné a něco již na výměnu jak to přesáhne určité procento vody v brzdovce...Aspoň myslím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 6. Únor 2013 Sdílet Vloženo 6. Únor 2013 to viem ze brzdovka taha vodu do seba, ale co to ma z posilovacom spolocne? ved brzdovka je v hlavnom valci a nie v posilovaci v posilovaci je podtlak a membrana a pruzina. no a ten olej som tam nastriekal tlakom a takou tryskou aby som zabranil koroziji z vnutra posilovaca lebo ta voda bola uz hrdzava. neviem ci to pomoze ale myslim ze trosku by mohlo uvydime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huju3 Vloženo 8. Únor 2013 Sdílet Vloženo 8. Únor 2013 tak dnes bolo u nas -13 a afto brzdi normalne. tak to bol ten posilovac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzikP Vloženo 31. Březen 2013 Sdílet Vloženo 31. Březen 2013 Ahoj, mam uplne stejny problem a zjistil jsem, ze zamrza posilovac, by me zajimalo, kde soudruzi udelali chybu. Zjistil jsem, ze nejspis vadi presuny z teple garaze do zimy, ze se tam ta voda proste vysrazi a zmrzne. A pak dalsi drobnost, ktera tomu zamrzani pomaha je, ze vsechen vzduch, co jde do kabiny, tak ten posilovac ochlazuje. Uz jsem i premyslel, ze bych kolem nej omotal hadicí od topeni, protoze je to kazdou zimu. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuzik Vloženo 6. Duben 2013 Sdílet Vloženo 6. Duben 2013 Posilovač pracuje se vzduchem a pukud je vlchko tak se sraži voda. Proto to v zimě i špatně brzdi je to normalni věc posilovaču. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 6. Duben 2013 Sdílet Vloženo 6. Duben 2013 (editace) Co já bych dal za to, abych ho měl pořád tvrdej, ale když se člověk stará, tak si i s tou přírodou poradí! Editováno: 6. Duben 2013, autor: Lanny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.