Přejít na obsah

vynechavanie motora

Ahdul

Doporučené příspěvky

Dobry den

Dnes som vymenil tesnenie pod hlavou podla navodu ktory som tu niekde nasiel http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=212 a vsetko prebehlo viac menej uspesne ale pod nastartovani je motor nekludny na volnobehu otacky drzia normalne ale z vyfuku je pocut ako keby pluvanie a motor trosku viace trase pri jazde sa to prejavuje hlavne ked da clovek viac plynu tak auto zacne skackat ako keby nechytal valec.Este som to nemal nahodene na Vagu ale zatial ziadna kontrolka nesvieti.je mozne ze sa mohli sviecky nejak dokafrat alebo ma este napadlo ventili ci su okej.. viem ze to ma hydrostely a mali by sa nastavit same tak uvidim ako to bude pokracovat zajtra to hodim na Vag len zatial ze ci ste niekto nemali podobny problem..a este otazka ci s tym mam jazdit alebo radsej nechat tak a hladat podstatu zavady.

Vopred dakujem za odpovede,keby tu nahodou bolo nieco o tom pisane tak sa ospravedlnujem a ak by ste uvideli podobnu temu prosim povedzte mi to lebo som dost casovo vytazeny a bohuzial nemam cas behat po fore.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

akurat som dosiel domov autom som radsej nesiel tak idem urobit zakladne nastavenie ventilov preistotu aj skrtiacu klapku necistil som ju len som ju daval dole tak ale uvidim... skusim aj nahodit stare sviecky ktore viem ze isli dobre tak davam vedet ako som pochodil...

Odkaz ke komentáři

tak nastavil som ventili aj sviecky vymenil a je to este horsie...teraz natocim motor a je to ako choper vynechavaju valce a klepe cely motor... cakam este na kamarata a skusim prehodit zapalovaciu listu VAG hlasil len chybu prilis bohatej zmesy ale to bolo pred nastavovanim ventilov a vymene sviecok...teraz nehlasi zatial nic.. mate nejake dalsie napady?? a moja otazka mozu sa zle nastavene ventili prejavovat vynechavanim valcov?? ked som nechal bezat motor len na starteri tak nic neklepali.

Odkaz ke komentáři

No moj postup bol podla navodu co som to nasiel ... povolit kontramatice odtiahnut srob aby stratilo vahadlo kontakt z ventilom ptm dotiahnut aby bol jemny kontakt nasledne dve otocky a dotiahnut kontra maticu momentakom.... a samozrejme robit podla toho ako su ventili 1 valec nastavujem na 4 v zakryte ventili jeden saci otvara vyfuk zatvara.

Skusil som uz aj tu listu ale v nej neni problem ale aj tak som uz auto odtiahol k jednemu mechanikovi zajtra rano tam skocim a nech to skusi on lebo mam dost strach nech neodpalim motor..Ale aj tak tomu moc dobre nerozumiem lebo som uz tesnenie menil a presne taky isty postup a vtedy som vobec na ventili nesahal a islo vsetko ako ma :(

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

tak konecne som sa dostal k netu... auto je uz od mechosa vonku ventili su nastavene ako maju byt ale zase je problem s ktorym som zacal teda v nastaveni ventilov to nebude...Skusil som vymenit aj cidlo teploty ale nic sa nezmenilo dalej ma napada asi lambda alebo mozno aj problem s tou vahou vzduchu alebo ako to nazvat co je v sacom potrubi. tak veci ako palivovy filter vzduchac a sviecku boli menene.Napada vas este nieco?? Zajtra to idem znovu hodit na VAG ci nedalo nejaku dalsiu chybu.

este som zabudol robi to len pri studenom motore...ked sa rucicka teploty dostane do polky ako ma byt tak idem vsetko vpohode... iba na volnobehu si obcas zakopne ale velmi malo a slabo.

Editováno: , autor: Ahdul
Odkaz ke komentáři

Tak mam pocit ze sa to zhorsuje uz to zacina robit aj pri teplom motore... ale zase dnes doobeda ked som siel tak auto islo normalne aj so studenym aj s teplym motorom.Ale k veci dnes som to hodil aj na VAG a nasledne chyby

16726 Snimac polohy vackovych hridelu: G40 signal prilis maly

16706 Snimac otacek motoru G28 Bez signalu

17549 Zjisteni zatizeni Nesmyslna hodnota

Tu poslednu som dnes pozeral a nikde som netesnost nenasiel preistotu som aj vymenil tesnenia.

Este by ma zaujimalo ci mam teraz skusat vymenit tie snimace alebo to moze hlasit aj z dovodu napr zleho vstreku.Najprv asi pozrem ten snimac otacok ked je bez signalu to vyzera ako seknuty kabel alebo vadny cely snimac teda aspon podla tej hlasky.Mate napady este co dalej??Daju sa tie snimace aj nejak zmerat alebo len kupit novy a skusit??Este ak by ste mi mohli povedat kde ich najdem dakujem za rady

Odkaz ke komentáři

Tak pokracujem v mojom probleme dnes som vymenil snimac otacok motora a vysiel som z garaze a vsetko okej dosiel som na postu kde som sa zdrzal asi 10minut a auticko zase cukalo a robilo problem uvedeny na zaciatku tak som s tym jazdil ale stale to robilo ci teply ci studeny obcas viacej obcas menej ale teraz ako som siel domov som skusil trochu sviznejsiu jazdu aj napriek cukaniu a motor som drzal vo vysokych otackach so zamerom zohriat lambdu a cukanie pomaly mizlo az zmizlo a motor krasne siel v celom spektre otacok aj volnobech bol krasne kludny doma som napojil na VAG a hlasilo chybu prilis bohatej zmesy vo VIS pisu ze to moze mat za nasledok aj lambda.Chcem sa spytat ci sa da nejako zmerat lambda ci je funkcna popripade zajtra mozno pride kamarat s rovnakym motorom tak skusime prehodit len este nevie ci bude mat cas preto sa pytam ci sa da nejako zmerat.

Inak naozaj nikto neviem aspon nieco poradit popripade podobnu skusenost?? Lebo si tu pripadam ako keby som si pisal dennik a nie prispieval na forum....

Odkaz ke komentáři

no tak som sa dnes nasral kupil lambdu namontoval ked som to uz robil tak som zhodil aj sacie a klapku a nahadzal nove tesnenia lebo pisalo aj chybu netesnosti sacieho systemu a stale je to jak bolo :(... siel som zase motor vytacat a zase to zmizlo ale po vychladnuti motora teda skor len po vypnuti a chvile statia motor zase cuka uz zacina byt bezradny :( vstreky a cerpadlo asi nebudu mat s tym suvis ked motor po vytacani ide... nie??

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...