Publikováno Únor 13, 201213 r Zdravim, omlouvám se pokud to tu někde je, ale nenašel jsem. OCTAVIA I 2003 1.9 TDI 66KW objevila se známá hláška na pal.pc snimac oleje do dilny. Vymenil jsem snimac hladiny oleje (dole ve vane) a na nejakou chvili to prestalo (cca 4 dny), pri dalsim oleji jsem ho vymenil znovu ze ten stary reklamuju, že vydržel jen 4 dny, po výměně za nový hláška nezmyzela. Při poslední výměně, kterou jsem dělal včera jsem vyměnil snímač TLAKU oleje - bylo mi řečeno(autojarov), že podle VIN se snimac TEPLOTY neexistuje. Vyměnil jsem snimac TLAKU a ok. Ale dnes rano zase : SNIMAC OLEJE DO DILNY... Diky predem
Únor 13, 201213 r není "jen" nalomenej kabel a jak měnili snímač, tak s ním pohejbali a šel a pak zas ne? Tam bych začal. A pak jak vypadá vana a čerpadlo. Jestli dává dost tlak
Únor 13, 201213 r Autor Ahoj, menil jsem to ja a kabely jsem kontroloval, jak k tomu tlakovymu, tak k tomu hladinovymu....vana ze spoda hezky jeste jsem ji nesundaval, takze zevnitr nebo cerpadlo jsem nevidel - co vy mohlo byt cerpadlu ? nejaky gumicky ? Vite nekdo, ktere to cidlo to je kdyz to napise snimac oleje do dilny ?? dekuju
Únor 14, 201213 r Může bejt jen zasranej sací koš. V čerpadle by žádný gumičky bejt neměly. Pokud se nepletu. To jestli je vana za spodu hezká nebo ne nemá na mazání vliv. Chte to juknout do ní.
Únor 14, 201213 r Autor Ahoj, jo to jsem pochopil...to byla ironie-nebo jen humor jaka je zespodu.. Kdyz to napise snimac oleje do dilny neni jisty ktery to je teda ?
Únor 14, 201213 r Nevím jak na maxu, ale budíky bez maxu mají kontrolku oleje dvobarevnou. Červená signalizuje nízký tlak, je od tlakového spínače a pokud svítí, tak okamžitě vypnout motor. Žlutá signalizuje nízkou hladinu a pod a je vlastně od toho spodního ve vaně. A když svítí, tak vlastně s opatrností jet do dílny lze. Maxík by to taky měl mít nějak rozlišené. Teda má: Upraveno Únor 14, 201213 r od Wojnar
Únor 14, 201213 r Autor Diky moc wojnare, takze snimac tlaku byl menen zbytecne, to mi nedoslo.. Muze byt chyba jinde nez ve snimaci a v kabelazi ?? snimac byl 2x menen, a ten jeden kabel je neporusenej az do svazku... jeste jednou dekuju moc
Únor 15, 201213 r snimac stavu oleje ma napajeni a signal do budiku do zeleneho konektoru 18. pin zmer napajeni snimace a promer kabelaz k budikum, na pohled muzou draty vypadat bez problemu
Únor 22, 201213 r Skus skontrolovat kapotový spínač-panel prístrojov si z neho berie info o otvorení kapoty a kontrole oleja po rozsvieteni kontrolky.Ak nefunguje spínač tak "si neotvoril kapotu neskontroloval olej" a bude ti to signalizovat dookola.Aby ťa donutilo skontrolovať výšku hladiny oleja.PD motory to maju tak myslim všetky,tvoje to má možno už tiež.
Únor 23, 201213 r To určitě. Pokud má snímač hladiny oleje, má WIV, má i kapotový spínač s touto fcí. Jenže já si myslím, že mu funguje. Páč pokaždé po nějaké manipulaci v mot. prostoru, ať už výměna oleje, výměna tlak. snímače, má na chvíli pokoj. Nikde to nenapsal, jen "...po 4 dnech..., ....dnes ráno....", ale předpokládám, že je to vždy po ujetí 100 km od otevření/zavření kapoty.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.