Publikováno Březen 12, 201213 r Nabijal som autobateriu vo Fabii 1.2 HTP,r.v.2003 kablom z ineho auta(nedokazala pretocit motor, ale nebola uplne vybita,kontrolky boli OK). Protajsok omylom zamenil kable,zial neskontroloval som to - asi minutu do baterie hustil opacne napatie,pocas "dobijania"som otocil startovacim klucom, nezasvietila ziadna kontrolka.Ked som to odpojil, auto bolo mrtve, ale potom sa samo spamatalo a po spravnom dobyti je vsetko OK.Ziadna poistka nebola prerusena. Len mam teraz strach, ci sa to neprejavi v buducnosti,ci to nenacalo elektroniku(riadiaca jednotka, centralna jednotka...). Su pristroje nejako chranene proti prepolovaniu, je niekde za bateriou dioda(y) ,ktore zabrania opacnemu prudu? viete niekto poradit?
Březen 12, 201213 r Podle mého názoru pokud ti teď všechny přístroje fungují, tak to na ně nemělo vliv. Uškodil jsi akorát oboum bateriím, nejspíš jsi jim trochu zkrátil životnost. Uvidiš sám :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.